Očkování dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
17.5.17 16:39
@Kräuterhexe píše:
Ne, Aries to zcela jiste myslela podobne jako ja: na takove veci by se meli dva lidi shodnout, resp. kompromis, vyjasnit si to, debatovat, argumentovat…nikoli delat s ditetem neco, s cim ten druhy nesouhlasi. Co kdyby ji muz prihlasil dite do „zarucene dobre“ skolky i presto, ze ona nesouhlasila? Proc nesouhlasila, to je uplne jedno, jestli ziskal ty info od tchyne, taky jedno: podstatne je, ze on na to ma jiny nazor (snad neni nesvepravny, ne?) a ze- pokud o to stoji- ma uplne stejne pravo rozhodovat o diteti jako matka. Stejne jako by to bylo v opacnem pripade s tou skolkou. Chapes? Jde o princip, uprimnost a respekt. No ale at si to kazdy provozuje, jak chce, zejo… 8)

Ano, přesně tak.
Jste rodiče, musíte se domluvit. A ano, může mít tchyně názor, může vědět něco víc a klidně to můžete vzít v potaz, probrat to, mluvit o tom. Ale říct: „chlap nechce očko, potřebuju jeho souhlas? Já očko chci.“ To je prostě divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.5.17 21:20

Osobně bych byla pro, aby se očkování v případě neshody řídilo tím, kdo by v případě trvalých následků o dítě od rána do večera pečoval - žena nebo muž? Pokud by se dítěti např. rozjela cukrovka nebo epilepsie, kdo kvůli němu nebude chodit do práce, kdo by mu píchal injekce, jezdil po doktorech atd? Stejně tak, pokud by neočkované dítě skončilo třeba v nemocnici s černým kašlem, kdo tam třeba na několik týdnů půjde s ním?
Ať už ten druhý tlačí do očkování nebo neočkování, měl by mít poslední slovo ten, kdo o dítě permanentně pečuje a nadále by pečoval v případě průšvihu. Můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.17 22:17

@Aries6 mě to divné nepřipadá, připadají mi divné názory proč neockovat, já to beru jako samozrejmost, mám na mysli základní očkování.

• Citovat
  • Upravit
23.5.17 22:52

@Lucie_Sx Zajímavý, jmenovkyně… :) Fakt jo, jako má to něco do sebe, ten Tvůj názor. Ale zase, abychom se na to podívali i z druhé strany, mám za to, že ve většině rodin je to tak, že jeden rodič (matka??) se více stará, druhý více vydělává… A nejsem si moc jistá, jestli by v tom případě měl názor toho pečujícího rodiče (matky??) mít větší váhu než názor toho vydělávajícího rodiče… Koneckonců, každý do dítěte vkládá energii - jen jiným způsobem… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.5.17 00:54
@Kräuterhexe píše:
@Lucie_Sx Zajímavý, jmenovkyně… :) Fakt jo, jako má to něco do sebe, ten Tvůj názor. Ale zase, abychom se na to podívali i z druhé strany, mám za to, že ve většině rodin je to tak, že jeden rodič (matka??) se více stará, druhý více vydělává… A nejsem si moc jistá, jestli by v tom případě měl názor toho pečujícího rodiče (matky??) mít větší váhu než názor toho vydělávajícího rodiče… Koneckonců, každý do dítěte vkládá energii - jen jiným způsobem… :srdce:

Neznám přesnou statistiku, ale dost rodin se rozpadá ve chvíli, kdy se ukáže, že dítě je postižené - otec to neunese a odchází. V takovém případě se pak stará matka.
Finance jsou taky důležité, to jo… Pokud se dva neshodnou, tak je to výběr ze dvou špatných řešení, dát půlku vakcíny jaksi nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí