Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Roušky a respirátory: Jak se o ně máme starat?
Sledujte: aktuální info o koronaviru na iDNES.cz
Přečtěte si článek: Které vakcíny zahrnuje doporučené očkování?
@bigl píše:
Od dětské lékařky. Nebudu ji jmenovat, ať se nestrhne nějaký lynč, ale myslím, že to má ověřené, když tyto informace v písemné podobě posílá pacientům, kterých má stovky a je tady v širokém okolí pokládána za jednu z nejlepších.@Lama Lama
Ja jsem vam opsala oficialni data, ktera eviduje MZCR. A muze si je zjistit kazdy. Pokud vam detska lekarka zamerne lze, tak je to smutne a alarmujici.
@carsa píše:
Mohu se zeptat, odkud čerpáš ta čísla? Jen namátkově - MZČR eviduje celkem 4 úmrtí u dětí ve věku 0-14 let, a to samozřejmě s covidem.
Ano, 4 děti 0-14 a pak dva kluci 16 a 17, takže vlastně taky děti.
@Pudloslava píše: Čekáme na 12. narozeniny a pak hned registrujeme
to čekáme spolu. nejvíc mi štve ta díra mezi hájení do 12ti let a doockovanim a začátkem hájení po očkování. to taky nemám doladěné.
A jinak starší dítko je po první dávce, mladší ještě nemá 12
@Kvestorka píše:
Ano, 4 děti 0-14 a pak dva kluci 16 a 17, takže vlastně taky děti.
já si zrovna včera na očkování říkala, že mi jako deti pripadaj ty dvanáctiletý kluci. ty holky už jsou takové slečny a mám jim tendenci vydat. ![]()
@Lama Lama píše:
to čekáme spolu. nejvíc mi štve ta díra mezi hájení do 12ti let a doockovanim a začátkem hájení po očkování. to taky nemám doladěné.
mohl by tam být překryv třeba 2 měsíce, že? I kdyby se mohl očkovat v den narozenin, což kvůli dovoleným nedáme nejmíň o měsíc, tak se stejně bude muset ve škole testovat. My to finančně utáhnem, v některých rodinách to může být problém.
Mimochodem na očkování přeci taky nikdo nikde neumřel - jen s očkováním.
Nenecham, jako nebezpecnejsi pro sve deti povazuju mozne nezadouci ucinky ocka, nez prodelani nemoci.
@Pudloslava píše:
Mimochodem na očkování přeci taky nikdo nikde neumřel - jen s očkováním.
To je samozřejmě pravda. K dnešku už je těch lidí, kteří bezprostředně po očkování zemřeli, 91 a nikde o tom ani zmínka. Mě je fuk, ať si každá do sebe a svých dětí napíchá, co chce. Ale ať se lidé rozhodují na základě validních a pravdivých informací. Dětská doktorka svým pacientům záměrně lže a nikomu to nevadí. Novináři manipulují s daty - viz včerejší titulek na hlavní straně Sezamu, že po ukončeném očkování onemocnělo 1800 lidé. Přitom, když člověk ten článek rozklikl, bylo tam napsáno, že ve skutečnosti to správné číslo je 3080. Proč? Protože předpokládají že nikdo víc než titulek číst nebude. A antivax jsou prezentováni jako pitomci, co neumí číst a věří na čipy a přitom provax se rozhodují na základě záměrně předkládaných zmanipulovaných a lživých informací.
@carsa píše:
To je samozřejmě pravda. K dnešku už je těch lidí, kteří bezprostředně po očkování zemřeli, 91 a nikde o tom ani zmínka. Mě je fuk, ať si každá do sebe a svých dětí napíchá, co chce. Ale ať se lidé rozhodují na základě validních a pravdivých informací. Dětská doktorka svým pacientům záměrně lže a nikomu to nevadí. Novináři manipulují s daty - viz včerejší titulek na hlavní straně Sezamu, že po ukončeném očkování onemocnělo 1800 lidé. Přitom, když člověk ten článek rozklikl, bylo tam napsáno, že ve skutečnosti to správné číslo je 3080. Proč? Protože předpokládají že nikdo víc než titulek číst nebude. A antivax jsou prezentováni jako pitomci, co neumí číst a věří na čipy a přitom provax se rozhodují na základě záměrně předkládaných zmanipulovaných a lživých informací.
Ty ale taky manipulujes. 91 neni prokazanych, zatim jen podezrelych. A proc 1800 a ne 3000 bylo v clanku vysvetleno, ne? Pletu se? Nedohledavam presne zneni, ale ten clanek jsem cetla.
@mroe píše:
Ty ale taky manipulujes. 91 neni prokazanych, zatim jen podezrelych. A proc 1800 a ne 3000 bylo v clanku vysvetleno, ne? Pletu se? Nedohledavam presne zneni, ale ten clanek jsem cetla.
jj, šlo o to, že těch 1800 mělo už ty dva týdny po očkování. Celkový počet měl obě očkování, ale ne všichni odstup 2 týdny.
@mroe píše:
Nemanipuluju; nenapsala jsem nikde slovo „prokázaných“. To sis dodala ty. Těch 1800 bylo po měsíci od druhého očkování, ale titulek byl: „Po dvou dávkách vakcíny onemocnělo 1800 lidí“. To je ta manipulace
Příspěvek upraven 16.07.21 v 09:43
@carsa píše:
Buďto máš věřit autoritám, nebo si máš udělat zkoušku z biomedicíské statistiky (jen pro sebe, abys věděla jestli jsi samostaného myšlení vůbec schopná) a pak budeš vědět, jaké studie a jak hodnotit a hlavně poznáš, na která hodnocení tvůj intelekt a vzdělání nestačí. Je totiž blbost myslet si, že po získání dostupných informací je kdokoli schopen správně se rozhodnout. O výrocích pseudoautorit byl velký článek v Tempusu, škodí. Lidé s vlivem by si měli sedět u internetu na rukách, jinak je to Eminence based medicine.
Dundy Kruegeruv efekt a přílišný liberalismus v zemi, která na to není zralá, to je naše neštěstí.
Ja jsem je citovala oficialni vyjadreni MZ. Vadi mi lzi a manipulace.