Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Roušky a respirátory: Jak se o ně máme starat?
Sledujte: aktuální info o koronaviru na iDNES.cz
Přečtěte si článek: Které vakcíny zahrnuje doporučené očkování?
@mroe píše:
Ty ale taky manipulujes. 91 neni prokazanych, zatim jen podezrelych. A proc 1800 a ne 3000 bylo v clanku vysvetleno, ne? Pletu se? Nedohledavam presne zneni, ale ten clanek jsem cetla.
píše, že zemřeli bezprostředně po očkování. To je časový údaj, na tom není co prokazovat. Prokazovat by bylo třeba, kdyby uvedla, že zemřeli v souvislosti s očkováním nebo na následek očkování.
Mmch, ono i s těmi počty nakažených po očkování je to takové postavené na vodě, když se očkovaní netestují. Takže víceméně máme jen symptomatické jedince. Což je v podstatě důležitý údaj, ale pokud ho srovnáváme s neočkovanou populací, měli bychom také počítat jen symptomatické jedince.
@carsa píše:
Nemanipuluju; nenapsala jsem nikde slovo „prokázaných“. To sis dodala ty. Těch 1800 bylo po měsíci od druhého očkování, ale titulek byl: „Po dvou dávkách vakcíny onemocnělo 1800 lidí“. To je ta manipulacePříspěvek upraven 16.07.21 v 09:43
Jasne.
Vsak to „prokazanych“ tam vubec nechybi, ze? Pro me je to uplne stejna manipulace, jen jsi tam umyslne zapomnela par dulezitych slov…coz, kdo nevi, jak to skutecne je, tezko odhali. Nevidim rozdil, v tom clanku to aspon vysvetlili. Tvoje tvrzeni jsem musela rozporovat ja.
@mroe píše:
Jasne.Vsak to „prokazanych“ tam vubec nechybi, ze? Pro me je to uplne stejna manipulace, jen jsi tam umyslne zapomnela par dulezitych slov…coz, kdo nevi, jak to skutecne je, tezko odhali. Nevidim rozdil, v tom clanku to aspon vysvetlili. Tvoje tvrzeni jsem musela rozporovat ja.
Nezlob se na mě, ale mezi „prokázaných“ a „bezprostředně po očkování“ je poměrně velký významový rozdíl. Což chápe každý, kdo rozumí psanému textu. To, co předvádíš, je diskusní faul.
@carsa píše:
Nezlob se na mě, ale mezi „prokázaných“ a „bezprostředně po očkování“ je poměrně velký významový rozdíl. Což chápe každý, kdo rozumí psanému textu. To, co předvádíš, je diskusní faul.
Jo? Naprosta vetsina lidi ten rozdil neuvidi. Zvlast ti, co ho videt nechteji
@carsa píše:
Ja jsem vam opsala oficialni data, ktera eviduje MZCR. A muze si je zjistit kazdy. Pokud vam detska lekarka zamerne lze, tak je to smutne a alarmujici.
Děti jsou všichni do 18 let, beruško. Je smutné a alarmující, že osočuješ jiného ze lži a nemáš ani správně informace.
Navíc si myslím ze úplně tak nesejde na tom jestli 4 nebo 6, podstatné je to, ze nemůžeš říct, ze covid není pro děti nebezpečný, protože to bys lhala.
@bigl píše:
Děti jsou všichni do 18 let, beruško. Je smutné a alarmující, že osočuješ jiného ze lži a nemáš ani správně informace.
Navíc si myslím ze úplně tak nesejde na tom jestli 4 nebo 6, podstatné je to, ze nemůžeš říct, ze covid není pro děti nebezpečný, protože to bys lhala.
Pokud doktorka napíše, že zemřelo 6 dětí ve věku do 6 let a ve skutečnosti jsou to 4 do 14 let, tak to lež prostě je, ať se snažíš být vtipná sebevíc.
@carsa píše:v tom, co Bill psala nic o věku zemřelých nebylo, jen že 6 deti. tedy do 18ti let
Pokud doktorka napíše, že zemřelo 6 dětí ve věku do 6 let a ve skutečnosti jsou to 4 do 14 let, tak to lež prostě je, ať se snažíš být vtipná sebevíc.
@Lama Lama píše:
v tom, co Bill psala nic o věku zemřelých nebylo, jen že 6 deti. tedy do 18ti let
A pro pediatra jsou deti detmi do 19. narozenin, pro upresneni.
@carsa píše:
Zlato, přečti si ještě jednou, co jsem v tom příspěvku vykopírovala. Tam o dětech do 6-ti let není ani slovo. Čti pomalu, pořádně a uvidíš, že ses spletla ![]()
To nevadí, to se stane. ![]()
Na druhou stranu je to fakt debata o ničem, napsala jsem svůj názor na dotaz v diskuzi ohledně očkování dětí, po dlouhém vyvažování a konzultaci s dětskou doktorkou jsem dospěla k názoru, že pro mě to smysl má a nechce se mi tu babrat a slovíčkařit o blbinách. Na to nemám kapacitu, pa.
Dr. Robert Malone - vakcinolog, biostatistik, epidemiolog a hlavne prukopnik technologie mRNA vakcin: "Bezpečnost očkování proti COVIDu-19 – měli bychom přehodnotit politiku“.
Musime hovorit o pomeru rizika a prinosu vakcin. Pro kazdeho jedince by mely prinosy ockovani prevysovat nad riziky. U deti tomu tak v tomto pripade neni - rizika znacne prevysuji prinosy a presto se deje to, co se deje. Jsme asi jediny zivocisny druh, ktery nyni nebrani sva mladata, ale cini pravy opak. V pokryteckem obhajovani prava na nase zdravi je vystavujeme riziku. Z meho pohledu je toto absolutne nemoralni. Ve vekove skupine 12-15letych probiha navic masivni hormonalni prerod, ktery je sam o sobe znacnou zatezi pro organismus a do toho jim je do tela vpravena tato jeste ne zcela overena latka, kdy se teprve zacinaji ukazovat nektera jeji mozna rizika, viz treba peritonitidy a kardio zanety prave u dospivajicich do 18ti let. Dr Malone vznesl varovani a poukazal na rizika ockovani proti covidu u deti a dospivajicich.
Deti a mladez jsou nase budoucnost. I u nich musi prinos prevazovat nad rizikem. Toto jindy zakladni pravidlo by nemelo byt prehlizeno.
V Nemecku nebylo plosne ockovani decke populace odbornou komisi pro ockovani doporuceno.
@Lama Lama píše:
@bigl a proč furt ty berušky a zlata,– snaha jí shodit?
Ona urazila moji lékařku, které si vážím větou:
Pokud vam detska lekarka zamerne lze, tak je to smutne a alarmujici.
Tak ji trochu vylidňuji.
Myslím, že je menší zlo nazvat někoho beruškou nebo zlatem, než osočovat jiného, velice schopného člověka, který se nebojí lidem podávat nezávislé objektivní informace doplněné vlastním názorem ze záměrné lži a manipulace.
A ještě to zesilovat tím, jak je to ALARMUJÍCÍ!!! ![]()
Své dítě bych nikdy naockovat proti covidu nenechala a je smutné kolik rodičů to do svých děti necha píchnout protože “cestování”.
@zudina píše:
Své dítě bych nikdy naockovat proti covidu nenechala a je smutné kolik rodičů to do svých děti necha píchnout protože “cestování”.
a co tě na tom tak rozesmutnelo?
@Lama Lama píše:
a co tě na tom tak rozesmutnelo?
To, ze rodič necha píchnout do dítěte neschvalenou a neproverenou vakcínu jen kvůli tomu, aby se jim snadno cestovalo. To je podle mě smutné.