12+ Nechate ockovat???

585
30.6.21 20:21

12+ Nechate ockovat???

Resime ockovani dcery, skoro 15 let, nechate sve deti ockovat? Nejak si nejsme jisti…diky za nazory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2250
30.6.21 20:28
@sobesin píše:
Resime ockovani dcery, skoro 15 let, nechate sve deti ockovat? Nejak si nejsme jisti…diky za nazory…

tak jestli je ji uz 15+ tak at se rozhodne sama, stara je na to uz dost a at se rozhodne jakkoliv tak bych ji rozhodne netlacila do opacnyho stavu pokud by se vam to uplne nelibilo.

Aneb jak ja rikam, pokud je clovek u nas v 15ti zpusobilej k sexu tak by si mel o svym zdravim rozhodovat uz sam. Rodice taky nekecaj do toho jestli smi nebo nesmi s nekym sexovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
30.6.21 20:29

Za mě ne. Ohledně dospělé osoby ok ale ohledně dětí se ještě bojím. Je k dispozici málo informací a celkově se mi to nelíbí. Pouze můj názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.6.21 20:42

Patnáctiletá ať si to rozhodne sama. Umí číst, tak ať si to pozjišťuje a rozhodne se.
My dvanáctiletou očkovat nenecháme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.6.21 20:43
@mayecka píše:
Za mě ne. Ohledně dospělé osoby ok ale ohledně dětí se ještě bojím. Je k dispozici málo informací a celkově se mi to nelíbí. Pouze můj názor :kytka:

jako pokud se bavime 12,13, mozna jeste tech 14 tak jo tam asi rozhodnout rodice, ale s prihlednutim prani ditete…
Ale u 15+ at si uz rozhodujou sami. Uplne dospely nejsou, ale deti uz taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15139
30.6.21 20:54

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8474
30.6.21 21:07
@sobesin píše:

Fakt 1: Pro kolektivní imunitu u mutace Delta je potřeba promořit či očkovat 90 procent populace. Tj. zbyde jen 5-10 procent těch, kteří buď nejsou očkovaní, nebo Covid neprodělali.

Fakt2: Pravděpodobně k tomuto promoření dojde v jedné velké vlně, kterou nebude třeba brzdit lockdownem (nebo bude, ale brzdit začneme až velmi pozdě), protože vlivem proočkování rizikových skupin nebudou tak rychle přetékat nemocnice. Na základě vývoje v Izraeli a UK a vývoji v ČR z posledních dnů to vypadá, že tato vlna právě začíná.

Důsledek: Pokud dceru nenecháš očkovat, Covid chytne s pravděpodobností blížící se jistotě.

Teď jde o to, čeho se bojíš víc? Dlouhodobých následků Covidu, nebo dlouhodobých následků očkování?

O Deltě se už nyní ví, že 1 procento dětí v UK posílá do nemocnic, až 10 procent dětí trpí long Covidem. Jedná se o onemocnění napadající kromě jiného nervovou soustavu a co to udělá s dětmi za 5, za 10 let není známo. U vakcíny to také známo není. Oboje je neprozkoumané. Ale podle všech indikaci se zatím jeví jako bezpečnější ta vakcína (minimálně nenapadá nervovou soustavu).

Já jen doufám, že stihnu ještě oočkovat děti 3 a 5, než to chytnou. Ale moc šancí tomu nedávám.

Příspěvek upraven 30.06.21 v 21:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
30.6.21 21:09
@Leenvecka píše:
tak jestli je ji uz 15+ tak at se rozhodne sama, stara je na to uz dost a at se rozhodne jakkoliv tak bych ji rozhodne netlacila do opacnyho stavu pokud by se vam to uplne nelibilo.Aneb jak ja rikam, pokud je clovek u nas v 15ti zpusobilej k sexu tak by si mel o svym zdravim rozhodovat uz sam. Rodice taky nekecaj do toho jestli smi nebo nesmi s nekym sexovat…

V 15 sice mají děti schopnost sexu, ale životní zkušenosti nemají. Je to věk, kdy jsou snadno manipulovatelní vrstevníky, zatímco s rodiči ztrácejí pouta. Proto 15 leté děti jsou vystaveny tlakům, kterým neumí odolat a kdo je chce ovládat, tak je to pro něj snadné. Je mi jich líto. Je mi líto, že naše společnost je vydává napospas, „že si už umí o sobě sami rozhodovat“, zatímco si ještě neumí vydělat na živobytí. Je to tak nastaveno účelově. V podstatě to jsou oběti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
30.6.21 21:15

Ano, obě. (12 a téměř 16 let). Obě děti souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
30.6.21 21:17

Ano, věk třináct a patnáct let.

• Citovat
  • Upravit
2702
30.6.21 21:20

Me popravde dostavaji ty odpovedi, ze at se rozhodne sam…Ja vim, ze sexovat se muze od 15,ale na tohle mam nazor jasnej, ze deti ne a i kdyby chtela. Vlastne muzu byt rada, ze mam dite male, aby treba me za to nechtela zazalovat, jako v Italii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
30.6.21 21:24

Mam syna 13 let a vaham. Priklanim se k tomu, ze zatim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.6.21 21:28
@sobesin píše:

Ano, mladší děti mají 13 (necelých 14) a úplně čerstvých 16 a očkovat je dáme. Rozhodnutí bylo na nich.

Respektive, už jsme zaregistrovali. Už je otevřená 12+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.6.21 21:31
@podzim píše:
Me popravde dostavaji ty odpovedi, ze at se rozhodne sam…Ja vim, ze sexovat se muze od 15,ale na tohle mam nazor jasnej, ze deti ne a i kdyby chtela. Vlastne muzu byt rada, ze mam dite male, aby treba me za to nechtela zazalovat, jako v Italii.

Proč tě to dostává? Děti máme chytré a samostatné, argumentaci pro i proti jsme s nimi prošli, rozhodly se samy. Samozřejmě, vzhledem k tomu, že já, manžel i nejstarší dítě jsme už naočkovaní, nepředpokládala jsem, že by byly proti - ale kdyby byly, respektovala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.6.21 21:34
@SAJ píše:
Proč tě to dostává? Děti máme chytré a samostatné, argumentaci pro i proti jsme s nimi prošli, rozhodly se samy. Samozřejmě, vzhledem k tomu, že já, manžel i nejstarší dítě jsme už naočkovaní, nepředpokládala jsem, že by byly proti - ale kdyby byly, respektovala bych to.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek