Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je tak nějak poměrně již všeobecně známo, že toto očkování je jiné očkování, než byla všechna dosavadní očkování. Je to jenom pohodlnost, pokud s tím kdo není seznámen. Nikdo nevíme, co to udělá v těle lidí za pár měsíců, nikdo neví, jak budou lidé tímto způsobem nemocní. Ale zde jsou vesměs lidé hurá do očkování. Lidé jsou vždycky hurá do toho, co dělá většina a pak ty, kdo nejde s většinou, odsuzují. V podstatě je mi již teď líto těch dětí, které se očkovat nenechají dobrovolně ze své vůle. Očkované děti budou k nim nemilosrdní, budou se jim posmívat, budou jim prostředkem z zábavě, tedy k šikaně. Jak tomuto, rodiče očkovaných dětí, zabráníte?
@poučená píše:
Je tak nějak poměrně již všeobecně známo, že toto očkování je jiné očkování, než byla všechna dosavadní očkování. Je to jenom pohodlnost, pokud s tím kdo není seznámen. Nikdo nevíme, co to udělá v těle lidí za pár měsíců, nikdo neví, jak budou lidé tímto způsobem nemocní. Ale zde jsou vesměs lidé hurá do očkování. Lidé jsou vždycky hurá do toho, co dělá většina a pak ty, kdo nejde s většinou, odsuzují. V podstatě je mi již teď líto těch dětí, které se očkovat nenechají dobrovolně ze své vůle. Očkované děti budou k nim nemilosrdní, budou se jim posmívat, budou jim prostředkem z zábavě, tedy k šikaně. Jak tomuto, rodiče očkovaných dětí, zabráníte?
Víš, že máš dost zásadní problém se svou psychikou, že jo? ![]()
Včera mi přišel PIN2 pro robátko, které mělo tento týden 16, dneska dorazil PIN2 pro robátko, které má stále ještě 13 - chceme oba očkovat najednou, přece jen je máme trochu z ruky - a stačí, že my tři starší máme termíny každý jinak…
Tak jsem oba přihlásila, našla jim termín (bohužel až v půlce července), klikla na stejný čas a odklikla, že jako teda super. Starší dítě prošlo, mladší bohužel ne, ale všimla jsem si toho, až přišlo potvrzení rezervace staršího dítka… Ten den, byť ho systém nabízel, není možné zarezervovat dítě 12-15.
![]()
Takže najít termín dítěti 12-15, pak počkat, jestli teda projde - a pak zrušit rezervaci termínu staršího dítěte a znovu jít od začátku do registrace. Mně snad picne… Takže opět čekáme na PIN2 staršího dítěte. Ale vzhledem k tomu, že jdeme očkovat až za dva týdny, to snad všechno klapne tak, jak má.
A do toho jsme si střihli PCR test oběma mladším dětem kvůli dovolené. Prostě boží… Zasranej covid.
Tak dcera 15 let naočkována. Bylo tam lidí neuvěřitelně, to jsem tedy koukala, myslela jsem, že budeme v menšině a tedy zájem je velký. Ještě jsem volala na 1221 a paní tam moc milá, potřebovala jsem šoupnout druhou dávku z 6.8. na 4.8., tak jí tam vecpala. Tak u nás běží vše jak po drátkách. Na dovolenou v půlce srpna už i starší dítě bude dva týdny po druhé dávce. Tak už nám zbyde na testování jen mládě. Mezitím si obě střihnou několik PCR testů, aby mohly na tábory a soustředění.
A ještě jsem zjistila, že jako nejde udělat dva antigenní testy v jednom týdnu. Mají nárok na 4 zdarma, ale nesmí být dva v jednom týdnu. Co to jako je. Fakt nepobírám. Takže v podstatě jim budu muset doplácet testy.
@poučená píše:
Mně je jedno, že se někdo očkovat nechce. Jeho věc. Ale zatím vřískají právě ti neočkující a odsuzují ty, kteří se očkovat nechají. Jsi toho důkazem. Ten tvůj výlev se k tomu taky přidal. A ty absolutně nevíš, kdo je s očkováním jak seznámen a jen si sama sebe pasovala na tu chytrou, moudrou a … poučenou. Přijdeš mi psychicky labilní. Mých dětí ti být líto nemusí, o očkování a Covidu mají větší přehled než mnozí dospělí. Mně je zase líto tebe, že máš potřebu plivat na ostatní.
@Arboretka píše:
ale bude, už testují děti 2-12 let, je to otázka chvíle, kdy to schválí i pro tuto skupinu. A vsadím boty, že časem ( a dle mého to nebude trvat dlouho) bude očkování povinné pro všechny, kterým to zdravotní stav dovolí. Stejně jako jiná očkování i pro děti. Je vetší pravděpodobnost covidových následků, longcovidu, multiorgánového selhání a úmrtí než myokarditidy, a ještě takové, která zanechá následky. Pokud se skutečně virus tolik nešíří mezi očkovanými, protože jsou chráněni a když už to dostanou, covid se u nich nemnoží, je trochu, tak viru nezbude nic jeiného, neý zmutovat tak, aby mohl přežít na neočkovaných, pokud to bude skupina dětí…to si nikdo nechce ani představit.
já si myslím, že u dětí není větší riziko komplikací covidu než očkování. Riziko myokarditidy není zanedbatelné a myokarditida není lehká komplikace. A přechozená myokarditida je u mladých lidí nejčastější příčinou srdečního selhání. Tak abychom tu za pár let neměli epidemii srdečního selhání.
@Lucka1111 píše:
já si myslím, že u dětí není větší riziko komplikací covidu než očkování. Riziko myokarditidy není zanedbatelné a myokarditida není lehká komplikace. A přechozená myokarditida je u mladých lidí nejčastější příčinou srdečního selhání. Tak abychom tu za pár let neměli epidemii srdečního selhání.
no, ale nezmiňovala se myokarditida i jako jedna z mnoha komplikací kovidu? ![]()
@Lucka1111 píše:
u dětí a mladistvých je myokarditida častější než po očkování. Oni tedy mají studii jen u 16-25, tam se nejvíc u kluků ta myokarditida projevila, ale jsou to promile. Po covidu je to větší pravděpodobnost. Včera jsem to četla a dneska to nemůžu dohledat, abych ti hodila odkaz. Jinak to riziko je zanedbatelné. Navíc, je to můj pohled, pokud jsou ta rizika stejná, lepší očkování než prodělání covidu, i u mého dítěte. Bohužel se dostáváme do fáze, kdy už je téměř jasné, že je nedokážu od covidu uchránit, jakmile se tu rozleze delta a nenastane opět tvrdá izolace, jsem téměř bez šance, jak ty děti ochránit. I když už to starší mám naočkované, to malé devítileté stejně nejde očkovat.
@poučená píše:
Chápu dobře, že nemám nechat svoje dítě očkovat, aby nešikanovalo ty neočkované? ![]()
Já ti nevím, ale třeba spolužáky, kteří nejsou očkovaní např. proti klíšťovce moje (a ani jiné) očkované děti nijak nešikanujou. ![]()
@Arboretka píše:
Tak dcera 15 let naočkována. Bylo tam lidí neuvěřitelně, to jsem tedy koukala, myslela jsem, že budeme v menšině a tedy zájem je velký. Ještě jsem volala na 1221 a paní tam moc milá, potřebovala jsem šoupnout druhou dávku z 6.8. na 4.8., tak jí tam vecpala. Tak u nás běží vše jak po drátkách. Na dovolenou v půlce srpna už i starší dítě bude dva týdny po druhé dávce. Tak už nám zbyde na testování jen mládě. Mezitím si obě střihnou několik PCR testů, aby mohly na tábory a soustředění.
A ještě jsem zjistila, že jako nejde udělat dva antigenní testy v jednom týdnu. Mají nárok na 4 zdarma, ale nesmí být dva v jednom týdnu. Co to jako je. Fakt nepobírám. Takže v podstatě jim budu muset doplácet testy.
Protoze dalsi test na pojistovnu lze delat az 8. den po tom predchozim (a je jedno, jestli to byl pcr nebo ag).
@Arboretka píše:
u dětí a mladistvých je myokarditida častější než po očkování. Oni tedy mají studii jen u 16-25, tam se nejvíc u kluků ta myokarditida projevila, ale jsou to promile. Po covidu je to větší pravděpodobnost. Včera jsem to četla a dneska to nemůžu dohledat, abych ti hodila odkaz. Jinak to riziko je zanedbatelné. Navíc, je to můj pohled, pokud jsou ta rizika stejná, lepší očkování než prodělání covidu, i u mého dítěte. Bohužel se dostáváme do fáze, kdy už je téměř jasné, že je nedokážu od covidu uchránit, jakmile se tu rozleze delta a nenastane opět tvrdá izolace, jsem téměř bez šance, jak ty děti ochránit. I když už to starší mám naočkované, to malé devítileté stejně nejde očkovat.
Přesně. Rok jsme si dávali pozor a teď, pár měsíců než schválí očkování pro mladší, jsem bez šance je ochránit před Deltou. Hrozně mě to štve a jen se modlím, aby to na těch dětech nenechalo za pár let nějaké následky. ![]()
@Arboretka můžeš kombinovat antigen a PCR v těch 8 dnech…my jsme byli původně objednáni na PCR a kdybychom nestihli do odjezdu výsledky, šli bychom během dvou dnů na antigen…normálně to jde…jen nesmíš jít na antigen dřív než za 7 dní…ale mezitím na PCR ano…
@mroe píše:
Jinak souhlasim s tim, ze kdo se nenecha ockovat, nebo nema protilatky, ma v podstate jistotu, ze prodela Covid. Delta to zaridi. Jestli si nekdo mysli, ze se ji vyhne, je naivni. Takze ti, kteri neprodelali Covid, voli jen mezi dvema variantami, ockovani, nebo prakticky jistota Covid chytit. Je jen otazka, ceho se boji vic. Pochybuju ale, ze si to vetsina z nich uvedomuje. A zvlast bych vypichla skupinu neockujicich, kteri se boji velmi vzacnych tromboembolickych komplikaci po ockovani, ale neboji se beznych a dost castych tromboembolickych komplikaci po Covidu.
vy jste opravdu roztomilá
Delta, ach ta strašná delta. Zemřeme, všichni
. Máte prosím doma už skafandr? Být Vámi, zakoupím ho, co když zítra na seznamu napíšou, že Pfizer zjistil, že na tu strašnou deltu (Boha jeho, Vy tomu opravdu věříte
) je účinnost jeho experimentální látky ne slibovaných 98 %, ale jen 96 %. Umíte si představit, co by to bylo, kdyby jste i přes dvě vpravené injekce tuto strašnou deltu dostala? Být Vámi, fakt bych se bála…jistěte to.
PS: už jste někdy měla rýmu? Zkusím Vás i ty ostatní vystrašené trochu uklidnit, dá se to přežít, třeba nebude tak zle ![]()
@poučená píše:
Ty jsi praštěná. Následek traumatu z dětství? To se ve zdravé mysli neurodí tohleto.