12+ Nechate ockovat???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2250
1.7.21 12:58
@Anonymní píše:
Já mám dceru ve střídavé péči, v září jí bude 16.Já i můj manžel očkovaní jsme, jeho rodiče také. Můj ex, se kterým dceru mám očkovaný není, a je proti tomu, aby se dcera naočkovala, já jsem spíše pro, ale není to 100% pro. Znám dceru a vím, že o tomhle si prostě nedokáže udělat odpovědný obrázek a vyhodnotit jestli ano, nebo ne, nakonec, těch názorů pro nebo proti je i u odborníků víc, tak jak by to mohla vědět ona? Takže zatím zaregistrovaná není. Já se kovidu bojím, pro můj klid bych byla ráda, kdyby naočkovaná byla. Ale na druhou stranu přece jen mám i obavy, abych ji tím nezpůsobila něco horšího, třeba tím, že má v sobě něco, o čem nevíme a očkováním se to spustí, zhorší atp. Vím racionálně, že pro tyhle obavy moc důvodů není. Ale prostě bojím se obojího, očkování i kovidu. Fakt nevím, jak to nakonec u ní dopadne.

hele v tech 16+ uz se muze zaregistrovat a jit sama, ex ne-ex. Takze at si o tom do zari pozjistuje co se da, zepta se treba i spoluzaku jaky meli reakce apod a at se v tom zari pak sama rozhodne jestli jo nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
1.7.21 13:00
@Anonymní píše:
Já mám dceru ve střídavé péči, v září jí bude 16.Já i můj manžel očkovaní jsme, jeho rodiče také. Můj ex, se kterým dceru mám očkovaný není, a je proti tomu, aby se dcera naočkovala, já jsem spíše pro, ale není to 100% pro. Znám dceru a vím, že o tomhle si prostě nedokáže udělat odpovědný obrázek a vyhodnotit jestli ano, nebo ne, nakonec, těch názorů pro nebo proti je i u odborníků víc, tak jak by to mohla vědět ona? Takže zatím zaregistrovaná není. Já se kovidu bojím, pro můj klid bych byla ráda, kdyby naočkovaná byla. Ale na druhou stranu přece jen mám i obavy, abych ji tím nezpůsobila něco horšího, třeba tím, že má v sobě něco, o čem nevíme a očkováním se to spustí, zhorší atp. Vím racionálně, že pro tyhle obavy moc důvodů není. Ale prostě bojím se obojího, očkování i kovidu. Fakt nevím, jak to nakonec u ní dopadne.

Kdyz to chces vzit racionalne… jestli se ma cosi spustit ockovanim, myslis, ze by nespustila nejaka choroba? Treba Covid? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
1.7.21 13:00
@BohunkaP píše:
Pravděpodobně ano, ale nejdříve v září - teď o prázdninách určitě ne.

Jestli se k tomu můžu vyjádřit, tak pokud máte očkování v plánu, tak bych ho doporučila začít očkovat tak, aby měla dcera max. do půlky září doočkovány obě dávky. Vždycky je lepší být plně očkován před začátkem „sezony“. Je to stejné jako s očkem na chřipku nebo klíště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.21 13:06
@mroe píše:
Kdyz to chces vzit racionalne… jestli se ma cosi spustit ockovanim, myslis, ze by nespustila nejaka choroba? Treba Covid? ;)

No ano, proto píšu, že se u ní bojím obojího: očkování i kovidu. Prostě u ní cítím větší zodpovědnost, než u sebe, u sebe jsem se na očkování vysloveně těšila (řečeno natvrdo, u mě už zas tak o moc nejde).
@Leenvecka já vím, že kdybych chtěla, tak to můžeme udělat jak píšeš, ale až doteď jsem v ničem proti ex nešla.

• Citovat
  • Upravit
2250
1.7.21 13:10
@Anonymní píše:
No ano, proto píšu, že se u ní bojím obojího: očkování i kovidu. Prostě u ní cítím větší zodpovědnost, než u sebe, u sebe jsem se na očkování vysloveně těšila (řečeno natvrdo, u mě už zas tak o moc nejde).
@Leenvecka já vím, že kdybych chtěla, tak to můžeme udělat jak píšeš, ale až doteď jsem v ničem proti ex nešla.

Tak ono ty bys proti nemu nesla, to spis dcera, jestli se nakonec rozhodne, ze ano tak proste at si to cely vyridi sama, ty ji muzes pripadne pomoc, ale bude to jeji rozhoodnuti ne tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
1.7.21 13:30
@zaludova píše:
Jestli se k tomu můžu vyjádřit, tak pokud máte očkování v plánu, tak bych ho doporučila začít očkovat tak, aby měla dcera max. do půlky září doočkovány obě dávky. Vždycky je lepší být plně očkován před začátkem „sezony“. Je to stejné jako s očkem na chřipku nebo klíště…

To je pravda, ale to je na nás v tuto chvíli příliš uspěchané - zas tak pevně přesvědčeni o tom nejsme, abychom kvůli tomu byli ochotni logisticky přeorganizovávat prázdniny.

Nejpravděpodobnější je, že pokud dcera sama nebude chtít jít hned v září, počkáme až na konec roku, kdy bude mít potřebný věk i mladší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
1.7.21 14:28
@SAJ píše:
Já přesně tyto informace dostala, ty ne? :think: Jakto?

No to já taky, když jsem se o to zajímala, ale očkovací kampaň je vedena jinak, ve smyslu naočkuj se a můžeš všechno a nikoho už neohrozíš. A výhody pro očkované jsou taky nastaveny tak, jakoby očkovaní už nemohli být nakažení a přenašeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
1.7.21 18:19
@SAJ píše:
Děti se očkují pro zdraví. Nežádoucí následky covidu (který mají s deltou bez očkování v podstatě jistý) jsou mnohořádově vyšší než nežádoucí následky očkování.A bonus normálního života je jen třešinka na dortu. Ne nevýznamná, ale nikoli rozhodující.

no je otázka zda u očkování dětí benefit převyšuje riziko. Já jsem ráda, že to řešit nemusím a doufám, že mladší děti do očkování nikdo tlačit nebude. Děti mají covid v naprosté většině případů bezpříznakový nebo minimálně příznakový. A stále víc se píše o myokarditidách mladých lidí po očkování. A taková přechozená myokarditida fakt není legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
1.7.21 23:36

Před chvílí přišly dětem PIN2 a oba jdou ráno v 8:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
2.7.21 06:40
@Lucka1111 píše:
no je otázka zda u očkování dětí benefit převyšuje riziko. Já jsem ráda, že to řešit nemusím a doufám, že mladší děti do očkování nikdo tlačit nebude. Děti mají covid v naprosté většině případů bezpříznakový nebo minimálně příznakový. A stále víc se píše o myokarditidách mladých lidí po očkování. A taková přechozená myokarditida fakt není legrace.

ale bude, už testují děti 2-12 let, je to otázka chvíle, kdy to schválí i pro tuto skupinu. A vsadím boty, že časem ( a dle mého to nebude trvat dlouho) bude očkování povinné pro všechny, kterým to zdravotní stav dovolí. Stejně jako jiná očkování i pro děti. Je vetší pravděpodobnost covidových následků, longcovidu, multiorgánového selhání a úmrtí než myokarditidy, a ještě takové, která zanechá následky. Pokud se skutečně virus tolik nešíří mezi očkovanými, protože jsou chráněni a když už to dostanou, covid se u nich nemnoží, je trochu, tak viru nezbude nic jeiného, neý zmutovat tak, aby mohl přežít na neočkovaných, pokud to bude skupina dětí…to si nikdo nechce ani představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
2.7.21 06:42
@bartsch píše:
Před chvílí přišly dětem PIN2 a oba jdou ráno v 8:30.

tak pak napiš, jaké mají vedlejší účinky, dcera jde ve 12. Taky mají druhý termín za 5 týdnů? Teď je mi to jedno, ale ten druhý vychází zase na pátek a v neděli odjíždí na sportovní soustředění, tak doufám, že to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.7.21 07:30
@Arboretka píše:
tak pak napiš, jaké mají vedlejší účinky, dcera jde ve 12. Taky mají druhý termín za 5 týdnů? Teď je mi to jedno, ale ten druhý vychází zase na pátek a v neděli odjíždí na sportovní soustředění, tak doufám, že to půjde.

Děti jedou odpoledne s našima na pár dnů na chatu. Tak snad to bude OK. Ale bude to domácí prostředí, kdyby potřebovaly odpočinek ;) Budou u lesa, v přírodě. Druhý termín mají 13.8.. To nám vychází perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
2.7.21 08:07
@bartsch píše:
Děti jedou odpoledne s našima na pár dnů na chatu. Tak snad to bude OK. Ale bude to domácí prostředí, kdyby potřebovaly odpočinek ;) Budou u lesa, v přírodě. Druhý termín mají 13.8.. To nám vychází perfektně.

to mi řekni, jdou ve stejná den a vy máte druhý termín 13.8. a my 6.8. No prý u tech mladistvých mohou být častěji teploty po očkování. My s manželem po první dávce nic ani ruka nebolela, po druhé nás druhý den bolela ruka a celý den fakt únava veliká, že jsme i prospali odpoledne, další den už zase dobrý. Tak snad i dcera, bude mít sobotu, aby se zbrchala, v neděli odjezd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.7.21 09:33
@Arboretka píše:
to mi řekni, jdou ve stejná den a vy máte druhý termín 13.8. a my 6.8. No prý u tech mladistvých mohou být častěji teploty po očkování. My s manželem po první dávce nic ani ruka nebolela, po druhé nás druhý den bolela ruka a celý den fakt únava veliká, že jsme i prospali odpoledne, další den už zase dobrý. Tak snad i dcera, bude mít sobotu, aby se zbrchala, v neděli odjezd :mrgreen:

Oni podle toho, jak mají vakcíny :nevim: Tady na BVV je pěkný nával :think: Trochu se to ráno zdrželo, ale teď už se děti očkují. Já byla ve středu na druhé dávce. Po první lehká bolest ruky, večer mírná únava a bolest těla. Druhý den jako rybička. Teď po druhé mě v noci začalo bolet celé tělo jako při nemoci a únava, ale víc než po první dávce. Ráno jako kdyby mě někdo zmlátil tyčí, jak mě bolelo tělo. To rychle přešlo, ale pokračovala únava a bolest kloubů. Tak jsem odpočívala. Odpoledne, jako kdyby někdo stiskl vypínač, to najednou přešlo a já byla OK a bylo mně dobře. Ruka mě bolela jen trochu. Manžel byl před týdnem na druhé. Po první 3 dny únava (třetí den večer byl jak zmlácený), po druhé mu nic nebylo :D Teploty nebo horečku jsme ani jeden neměl.

Příspěvek upraven 02.07.21 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
2.7.21 09:35

Já zatím stále čekám na PIN2 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...