Očkováni encefalitida do 2 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.11.23 20:06

Očkováni encefalitida do 2 let

Ahoj holky,
chtěla bych se poptat, kdy jste nechávali očkovat děti proti klíšťovce.
My budeme mít v dubnu 2 roky a zvažuji, že nechám v lednu očkovat. Jaký na to máte názor a jaké mate zkušenosti po očkováni u takhle malých dětí?
Jinak malá už měla jedno klíště přisáté a to jsem trnula hrůzou. Žijeme na Přerovsku, kde je nejvyšší výskyt nakažených klíšťat v ČR :(
A sama vim co je to za svinstvo…prodělala jsem encefalitidu ve 12 letech, kdy už me v bezvědomí vezla rychlá, dělali mi lumbalku a v nemocnici jsem ležela přes měsíc…. Následky si nesu dodnes :(
Kdo si neprožil, tak si nedovede představit, jak to dokáže převrátit život vzhuru nohama…
Vím, že malé děti to snáší dobře, ale náhoda je blbec…
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101548
23.11.23 20:42

Takhle male dite bych neockovala, az po cca 6 roku. Ja ockovala ještě později, ale to uz spis z důvodu covidu a zvýšené nemocnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
23.11.23 20:42

Já nechávala očkovat děti už trochu starší, ve 3 a v 5 letech, já jsem se nechávala očkovat též s nimi. Je to podle mě jedna z nejlépe snasenych vakcín, nebylo nám nikomu po ní vůbec nic, max. ten den trochu bolavé rameno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
23.11.23 20:46

Dávali jsme dětem 3 a 5 let letos v létě poté, co dcera měla během mesice 7 klíšťat. Vakcina je od roku, takže věkově to mate v pohodě, osobně bych ve vaši situaci pockala do jara, do těch dvou let, ale asi to velký rozdíl nedela. Jinak našemu 3 letemu dítěti se reakce na očkováni sešla se strevni chřipkou, tak měl horší prubeh než my ostatní (ale ne úplně dramaticky). Druhá dávka bez reakce. Druhé dítě obě davky bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.11.23 00:33

Pokud ano, tak az starsi.

A zrovna po tehle vakcine je dost pribehu, kdy to cloveka sejmulo (neuro problemy, vysoka unava, ze sportovce unaveny vyrizeny clovek atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek