Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímalo by mne, jestli do toho ještě někdo jde?? Na Seznamu se objevil článek, jak očkování doporučuje WHO a odborníci. Ministerstvo zdravotnictví rozjelo reklamní kampaň.
Ani netuším, kolikátý booster udělá tečku za koronavirem. Já a celá moje rodina včetně dětí nemáme tečku ani jednu…a žijeme. Manželčini rodiče se nechali naočkovat a oba mají dost výrazné zdravotní problémy. Jestli to je očkováním, těžko říct.
Mam se natolik rada a svoje prosperujici zdravi, ze se v tomto pripade ockovat nenecham.
Rovnez tak ne proti chripce, meningitide, apod. - to jsme radsi zacli chodit na houby do Makra ![]()
Nikdy. Když ti někdo něco nutí pod pohruzkou represi, tak to nikdy není ve tvůj prospěch.
@nevim_co_s tim se
Je zvláštní, že tyhle debaty většinou otvírají ti, co očkovani nejsou. Proč? Očkování nejste, nic vám nehrozí. Potřebujete poplácat po ramenou, nebo co vlastně?
Mas pocit, ze za koronavirem nebyla udelana tecka? Ja si teda myslim, ze byla. A to ne ve smyslu vymiceni, to je samozrejme hloupost, ale stala se z toho bezna viroza, nebezpecna pouze pro rizikove skupiny a nezahlcujici zdravotni system. A o to tu slo, ne? ![]()
Před dvěma, vlastně už skoro třema lety jsem vyměkla a dala si dvě dávky. Měla jsem strach, kdyby se něco stalo dětem, abych nemusela několik dní řešit, že nejsem očkovaná a nepustí mě za nimi. Navíc mi to hrozilo jako povinnost v práci, což pak zrušili a chtěla jsem, aby to bylo moje rozhodnutí a ne vlády. No a od té doby nic a neplánuju. Covid neskončí, je to nemoc jako každá jiná.
Vždyť očkováni není povinné, stejně jako např. proti chřipce. Navíc covid už je brán jako běžné onemocnění (pokud se nemýlím) takže můžeš být v klidu. A jestli mají rodiče tvé manželky zdravotní problémy skrz očkováni to my tady nezjistíme.
Já jsem naopak ráda, že existuje očkování, protože covid pořád existuje a tak je fajn, že se rizikoví můžou očkovat, stejně jako na chřipku. Já jsem na RD, takže se letos očkovat nebudu, zato jsem se nechala naočkovat proti černému kašli a spol. Což bych doporučila každému. Nemyslím si, že je nutný neustále hanit nějaká očkování v domnění, že nás chce vláda akorát vyhubit. Nebýt očkování, plno z nás už by tu nebylo třeba kvůli záškrtu v dětství nebo pravým neštovicím.
Nenechám a jsem ráda, že jsem se nenechala dotlačit ani k těm prvním vakcínám.
@Ernais píše: Více
Pokud veris tomu, ze za to, ze se z toho stala bezna viroza, vdecime ockovani, veris dezinformacim. Bezna viroza se z toho stala diky tomu, ze se virus mutacemi oslaboval a postupne se staval mene patogenni. Ockovani nebranilo nakaze a prenosu, byla to dezinformace ockovaci reklamy, jako spousta dalsich dezinformaci, ktere meli prinutit plosne lidi se dat ockovat, vcetne skupin kteri ockovani ( benefit - riziko) nepotrebovali. Benefit z ockovani mela jen rizikova skupina.
@Vada píše: Více
Jak nam nuc nehrozi?
Ohrozujeme pry jednak sami sebe a taky ty naockovane, nevzpominas na vecne omilany refren ![]()
Ve skutecnosti politucka narizeni a omezovani sla proti oVcanum samotnym, ostatne nic noveho pro nas oBcany.
@izabe píše: Více
Bylo nepovinne povinne - uz jen cesty na slovensko, zakaz neockovanym chodit do hodpod,… kratka pamet naroda!
A nejhorsi je, ze uz se zase objevuji apokalipticke a popladne zpravy na netu, jak se covid rozsiruje, meli by je za to zavrit-za sireni popl zprav!
A odpoved na otazku, nepatrim do rizikove skupiny, nebyl duvod abych se ockovala pocas covidu, i kdyz tehdy mi konzumenti dezinformaci rikali, ze jako neockovana zabiju dedecka a babicku. A nedam se zaockovat ani ted.
Opakovane RNAm ockovani muze zpustit autoimunitni onemocneni a favorizovat rakovinu u susceptibilnich jedincu.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37243095/
Příspěvek upraven 09.09.24 v 19:08