Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem hrozná matka dala jsem na doporučení lékařky synflorix společně s hexou a světe div se nic se nestalo ![]()
Davam prtavcovi ty povinne, takze hexa, synflorix, pak jsem dala jako + rotavity, videla jsem co to udelalo 3 detem z rodiny a na jipce tyden travit nehodlam s kostrickou potahnutou kuzi..
Dáváme povinné + Prevenar 13, ale rozhodovali jsme se sami po prostudování spousty materiálů. Ne podle toho co řekly nějaké „ženské“ na internetu. Je to tvoje dítě ne naše. A to, aby mu to doktorka nedala naráz, ale s rozestupy a taky za schéma 2+1 jsem musela bojovat a jsme za černé ovce, alternativní a nevím co ještě
.
Dvě starší děti mají jen povinná, třetí má navíc na doporučení lékařů doockovany v roce a půl prevenar, kvůli problémům s ušima.
@Sim15
pneumokoky urcite ano, rotaky jsem nedala a po nasich zkusenostech toho dost lituju. Moje dite rotaviry sejmuly neskutecnym zpusobem. Nicmene neni idealni tvorit si nazor na zaklade nejake diskuse.
Nepovinný bych nedala. a i ti povinný bych dala až na jaře, až bude hezky, klidně v půl roce.
Pouze povinná, tedy Hexu.. Rotaviry nemají vůbec cenu, Pneumokoky jsou na zváženou, první syn je má, druhému jsme dali už jen Hexu..,
Já dávala pneumokoky, protože synovec a neteř měli do tří let asi stokrát píchaný uši, takže jsem to nechtěla riskovat a dcera má tři roky a píchaný ucho ani jednou. Zánět sice měla, ale nerozjelo se jí to, antibiotika zabrala dřív. Ale taky to může být tím, že jsem ji do dvou let kojila
Nad rotavirama jsem uvažovala, ale v rodině nikdy takové problémy nebyly, tak jsem neočkovala, navíc jsem předpokládala, že budu do dvou let kojit
ne-li dýl a jsem z vesnice, takže styk s veřejností nicmoc, skoro nula ![]()
Oboji je zbytecne a jen dite zatizi. Ja neockuju nic a maly mel v 15 mesicich pouze rymu ![]()
Mimísek je nejspíše kombinace miminko-pejsek. Dáváme jen rozloženou hexu (hib) a vzteklinu. Zeptala bych se i na názor otce, i ten má do toho co štěkat ![]()
Tak důležitý snad je, jaký na to máš názor ty, ne? Ty o tom budeš rozhodovat.