Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
jaký máte názor na očkování proti pneumokokům a rotavirům. Očkovat, nebo ne?
Doplnění:
Všem, kdo odpovídal na očkování děkuji.
Jinak, na to mám samozřejmě svůj vlastní názor, ale chtěla jsem znát, jaké kdo má s očkováním zkušenosti a ne, aby se řešil nadpis mého příspěvku. Při vkládání jsem dala pouze „Očkování“, bylo mi sděleno, že musí být vložena nejméně dvě slova v nadpisu, tak jsem dala „Očkování miminka“, to zase, že již nelze použít, tak jsem toho mimíska použila, přišlo mi to jako taková „odvozenina“ od miminka.
Jinak to nepoužívám. Ale, i kdyby ano, není to moje věc? Snad jsou tyhle stránky od toho, aby si maminky vzájemně radily a ne, aby se napadaly kvůli slovíčku, které třeba ne každému sedí.
A ilonka12 děkuji za podporu a všem přeji pěkný den. ![]()
Příspěvek upraven 02.03.16 v 17:08
Co to je mimísek? ![]()
Jinak očkování bych nedávala. Jen to povinné.
Příspěvek upraven 01.03.16 v 16:41
Mimiska…boze kolik ti je
na tohle tema je tady spousta diskuzi…
@Sim15 rozhodne bych neockovala. Podivala bych se na realnou ochranu a pak bych se zamyslela jesrli chci rvat do ditete takovy hnusy
Rozhodně bych očkovala povinný, možná synflorix. Ale podle výzkumů děti očkované synflorixem, tak u nich se vyskytoval autismus více.
@Sim15 píše:
Zdravím,jaký máte názor na očkování proti pneumokokům a rotavirům. Očkovat, nebo ne?
A co na to manza?
![]()
Jinak my budem podstupovat jen povinne.
Příspěvek upraven 01.03.16 v 16:52
Mimíska komentovat radši nebudu, při očkování se řídím tím, že u čeho hrozí trvalé následky, tak očkuju, ostatní ne. Takže pneumokoky ano, rotaviry ne (tam hrozí maximálně dehydratace, která když se nepodchytí včas, tak dítě skončí na kapačkách v nemocnici, ale žádné vážné následky si neponese).
Za mě ne, za mě jsou tahle dvě zbytečná
Přečti si něco o tom, jaká je reálná ochrana. Znám dost očkovaných dětí, co měly pneumokoka nebo rotaviry, nebo i obojí. Z neočkovaných (a těch tu kolem má asi většinu) je mělo taky pár dětí, ale co jsem tak slyšela od maminek, tak neočkované měly hladší průběh u obojího