Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tolik posměchu kvůli mimískovi, nepřijde Vám to některým přehnané? Nikdy jsem toto slovo nepoužila a nepoužiji, ale vysmívat se mamince která je používá? Proč?? Je to snad každého věc jestli se mu to či ono líbí.
@misa.859 píše:
Rozhodně bych očkovala povinný, možná synflorix. Ale podle výzkumů děti očkované synflorixem, tak u nich se vyskytoval autismus více.
máš prosím odkaz na ten výzkum?
@tamata odkaz ne, četla jsem to v knize Doba jedová, kde je zmiňován právě autismus a očkování. Ale podle mě autismus očkování spíše jen spustí než, aby ho zapříčinil.
@zuzouš píše:
Mimísek je nejspíše kombinace miminko-pejsek. Dáváme jen rozloženou hexu (hib) a vzteklinu. Zeptala bych se i na názor otce, i ten má do toho co štěkat
amen! Totiž… haf! ![]()
@misa.859 píše:
@tamata odkaz ne, četla jsem to v knize Doba jedová, kde je zmiňován právě autismus a očkování. Ale podle mě autismus očkování spíše jen spustí než, aby ho zapříčinil.
Autismus už musí mít to dítě v sobě a ono by se to stejně projevilo později. Teď je kolem očkování hrozná bublina, ale jestli to způsobuje tolik věcí, tak jak je možný, že naše generace přežila a je normáln
Jinak starší má synflorix a mladší ho dostane společně s hexa. Na tříměsíční kontrole dostane do každý nohy. Tedy jestli se do tý doby neosype neštovicemi
@misa.859 můj názor je právě ten, že pokud doma mám autistu, tak by autista byl i kdybych zvolila jiný druh vakcíny. Já teda věřím tomu, že bych ho doma měla i bez očkování. Proto mě zajímal výzkum.
Ale že bych byla bojovník za očkování, tak to taky ne ![]()
@Netopirek píše:
Autismus už musí mít to dítě v sobě a ono by se to stejně projevilo později.
tak si to myslím i já.
@Netopirek píše:
Autismus už musí mít to dítě v sobě a ono by se to stejně projevilo později. Teď je kolem očkování hrozná bublina, ale jestli to způsobuje tolik věcí, tak jak je možný, že naše generace přežila a je normáln
Protoze za nasi generace byly naprosto jine vakciny a jiny ocko kalendar.
@Netopirek píše:
Jinak starší má synflorix a mladší ho dostane společně s hexa. Na tříměsíční kontrole dostane do každý nohy. Tedy jestli se do tý doby neosype neštovicemi
A proc neockujes zvlast?
vzdyt maji byt 14 dni rozestupy…
@JayLee píše:
ne nedala jsemza to třebas klistovku a meningokoka jo
No a zrovna klíšťovku mi řekl doktor, že je zbytečná, že když se klíště do 48 hodin vyndá, nestihne infikovat. Takže stačí každý večer prohlídnout. Ale na meningokoka se chystáme taky. Já zase nedala neštovice, i když mi je doktor doporučoval a když je malá chytla, tak byl dost jedovatý, že si můžu alespoň ověřit, co je lepší
Ale malá byla v pohodě, jen je chytil její tatínek, ve 40 letech ![]()
@brko moje doktorka to tak očkuje a já jsem s tím souhlasila. Starší jsem očkovala úplně stejně.
Někdy díky bohu, že děti mají jen dvě nohy, protože někteří lékaři by pak naočkovali najednou celý očkovací kalendář ![]()
Mně doktorka řekla, že když dám dvě vakcíny najednou, tak to bude finančně výhodnější
To mě tak dokonale přesvědčilo, že jsem tu jednu odmítla úplně a tím jsem ušetřila ještě víc ![]()
@tamata některý takový jsou. Hlavně ať toho naočkujou co nejvíc za prachy.
U nás s tím má dobré zkušenosti očkovat najednou, ale je to hlavně u dětí kde se blbě hledá termín protože jsou pořád nemocný. Bohužel má takových pacientů většinu. Pomalu jen já tam chodím s holkama jen na preventivky.