Očkování mimíska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
1.3.16 23:23
@paola white píše:
@dendule4 umřít může i na malárii nebo mor… nebo taky na očkování. Ne názor bych pravděpodobně nezměnila, ale možná že kdyby si ty měla zkušenosti s vážnými následky očkování tak by si změnila názor…

Víš, pro mě jsou skutečně závažné následky očkování trošku scifi…všichni o tom mluví, všichni o tom všechno vědí, ale nikdo to ve skutečnosti neviděl a nezažil. K té Tvé první větě se vyjadřovat snad ani nebudu, jelikož pokud to máš v hlavě alespoň trošku srovnané musí Ti být jasné, jak velká pravděpodobnost je onemocnění moru v našich končinách vs. pneumokok atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.3.16 23:25

Ono je dobré se zamyslet. Pneumokok je naprosto běžná bakterie. Lidská populace je jí promořená a je velmi častá. Je celkem 90 různých kmenů. Očkuje se proti 9 (max 13). Dle statistiky v ČR kmeny obsažené ve vakcínách způsobují zhruba 65% akutních infektů. Naopak se připouští že proti ostatním se očkovaný jedinec může stát vnímavější. Takže ochrana je pro mě značně pofidérní i při 100% protilátkách proti každému kmenu je kole 50% šance že pneumokokem stejně onemocním.

@dendule4 naopak by mě docela zajímalo jestli tvému příbuznému zjišťovali kmen kterým byl infikovaný a jestli je obsažený ve vakcíně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.3.16 23:27

@dendule4 Měla jsem po očkování Engerixem B těžký anafylaktický šok. Převoz na ARO, několikaměsíční rekonvalescence, následky trvalé. Poškození jater pravděpodobně nevratné. Pro mě scifi nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.3.16 23:27

Mě šokoval Petráš, když vypustil větu, že když dítě nenaočkuji proti pneumokokům, tak bude působit jako magnet na pneumokoky - ostatní jsou očkovaní, tak si pneumokok vybere to naše neočkované! To snad ani nemůže být možné, ne?
Jinak si Petráše cením, vždy dobře poradil - odkládala jsem očkování až do 15m - to jsme teprve začínali Pediacelem… vše mi vždy vysvětlil a poradil… ale to s tím magnetem mi přijde uhozené…
co vy na to? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.3.16 23:32

A nebo to, že když nechci očkovat v mimivěku, tak mám alespoň dát tu jednu dávku ve třech letech před nástupem do kolektivu - aby byl chráněný.
Nechápu proč - když ve školce je většina dětí očkována proti pneumokokům - tak se vlastně nemá od koho nakazit.

Jinak se tedy pneumokoků dost bojím… syn má zdravotní indikaci k očkování Prevenarem 13, můžu se rozhodnout kdykoli do 5let věku dítěte - máme to zdarma - a od dvou let stačí už jen jedna dávka. Říkám si, že tu jednu dávku bych mu dala, že snad neuškodí… přeci jen je to rozdíl než 3+1 nebo 2+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.3.16 23:36

@3HE můžu z praxe říct, že mám dvě neočkované děti, plně kolektivizované, syn chodil do školky a kupodivu nikdy magneticky žádnou pneumo ani jinou nákazu nepřitáhl. Ve 4 letech neví co jsou antibiotika. A kromě neštovic nikdy nestonal. Ucho píchané nemá ani jedno z mých dětí. Takže z mé osobní zkušenosti to potvrdit nemůžu.

Navíc jak jsem psala výše. Pneumo je běžná bakterie která v těle prostě bývá. Při oslabení organizmu může začít infekci (stejne jako spousta jiných bakterii). Pokud má člověk dobrou imunitu neměli by ho tyto bakterie nijak ohrozit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.3.16 23:39

@3HE zvaž rizika spojená s očkování a rizika spojená s onemocněním. Nenechej sebou manipulovat doktorem ani propagátory neočko/očko. Zajímej se o odborné statistiky a následky onemocnění. Pak si oboje zvaž a podle toho se rozhodni. Míra rizika je tu vždy, jen záleží kde je riziko větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
2.3.16 00:09
@paola white píše:
protože naše generace nebyla očkovaná hexavalentní vakcínou a taky nebylo očkováná proti každý sra*ce? (viz pneumokok, rotaviry, zarděnky, příušnice, neštovice, meningokok) spíš by mě teda zajímalo jak to že naše generace žije když vlastně nejsme vůbec chráněný??? 8o

No, sice jsme nebyli očkovaní hexou, ale očkování, které je v hexe jsme měli. A proti spalničkám a zarděnkám jsem taky byla očkovaná a to jsem ročník 77. Mamky spolužačka po prodělaných zarděnkách ohluchla. TAkže uplně bez následků ta neočkovaná generace asi nebyla. Já navíc ve 4 letech měla píchaný ucho a do dnes si pamatuju tu bolest, takže když si můžu vybrat možnost očkovat, aby moje dcera nemusela tu bolest zažít, zvolím očkovat. A meningokog mi nepřijde sra*čka, mám pediatra, co pracoval v nemocnici a viděl děti nemocné touhle nemocí, viděl i umírat dítě na tuhle nemoc a jednoznačně mi doporučil očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.3.16 00:10
@paola white píše:
@3HE zvaž rizika spojená s očkování a rizika spojená s onemocněním. Nenechej sebou manipulovat doktorem ani propagátory neočko/očko. Zajímej se o odborné statistiky a následky onemocnění. Pak si oboje zvaž a podle toho se rozhodni. Míra rizika je tu vždy, jen záleží kde je riziko větší

souhlasím… pediatr mne vůbec nenutí… nechává to zcela na mne…
Ale Petráš trochu straší :roll:

Já osobně se tedy pneumokoků bojím, ale očkování také…přijde mi to zbytečné… ale na druhou stranu chytit pneumokoka taky není žádný med… je to jen blbá náhoda, ale stát se může… :nevim:

obecně jsem spíše proti… a doufám, že to nikde nechytneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
2.3.16 00:12

@PapeJ ale u zánětů uší je jen malé procento skutečně způsobeno pneumokokem - většina zánětů vzniká jinak - krátká eustachova trubice apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
2.3.16 00:18

@3HE Jo, ale pneumokok taky může způsobit zápal plic a meningitidu - tý se teda bojím nejvíc. Kvůli komplikacím po zápalu plic mám teď tchána na ARU v kritickym stavu, takže očkování dcery nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.3.16 00:19

@PapeJ ja mela pichane ucho asi 10×. Moje neocko deti ani jednou. Navic si neco nastuduj ohledne puvodcu zanetu stredousi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.3.16 00:20

@PapeJ a co tchanovi vyslo z kultivace jako puvodce infekce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
2.3.16 00:23

@paola white Nojo, zase synovec byl neočkovaný, píchaný uši asi 5×, než mu přišli na to, že to způsobuje jistá bakterie - pneumokok. Navíc tahle bakterie způsobuje i záněty horních a dolních cest dýchacík, což u malých dětí, když blbě smrkají může vést až k zánětu středouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.3.16 00:29

@PapeJ a odpovis mi na otazku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie