Očkování mimíska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13073
1.3.16 20:36

Někdy díky bohu, že děti mají jen dvě nohy, protože někteří lékaři by pak naočkovali najednou celý očkovací kalendář :D

Mně doktorka řekla, že když dám dvě vakcíny najednou, tak to bude finančně výhodnější :lol: To mě tak dokonale přesvědčilo, že jsem tu jednu odmítla úplně a tím jsem ušetřila ještě víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.3.16 20:40

@tamata některý takový jsou. Hlavně ať toho naočkujou co nejvíc za prachy.
U nás s tím má dobré zkušenosti očkovat najednou, ale je to hlavně u dětí kde se blbě hledá termín protože jsou pořád nemocný. Bohužel má takových pacientů většinu. Pomalu jen já tam chodím s holkama jen na preventivky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
1.3.16 20:43
@tamata píše:
Někdy díky bohu, že děti mají jen dvě nohy, protože někteří lékaři by pak naočkovali najednou celý očkovací kalendář :DMně doktorka řekla, že když dám dvě vakcíny najednou, tak to bude finančně výhodnější :lol: To mě tak dokonale přesvědčilo, že jsem tu jednu odmítla úplně a tím jsem ušetřila ještě víc :lol:

Jakoze mnozstevni sleva? :lol:

• Citovat
  • Upravit
13073
1.3.16 20:48

@brko no fakt… že když dám něco s něčím, tak to vyjde levněji. Dala mi na to opravdu nějaký letáček, kde byly rozepsané výhodné ceny :D Já jsem to nestudovala. To bylo u druhého dítěte a to jsem chtěla očkovat stejně jako první. U prvního tolik výhodných nabídek nebylo :D A hlavně měl jinou doktorku, která mi sama dost očkování vymluvila, že mi nechce radit, ale svojim vnoučatům to píchnout nenechala. Pak jsme se bohužel přestěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.3.16 21:03

Rotaviry na nic…první dítě má hexu a synfl očkovaný naráz a druhé dítě má hexu a synfl očkovaný zvlášt..

• Citovat
  • Upravit
46669
1.3.16 21:06
@misa.859 píše:
@tamata odkaz ne, četla jsem to v knize Doba jedová, kde je zmiňován právě autismus a očkování. Ale podle mě autismus očkování spíše jen spustí než, aby ho zapříčinil.

Mě by zajímalo, kdyby ten autismus prokazatelně (třeba podle nějakých výzkumů) spustila například chřipka, jestli by maminky nadávaly na to, že nenechaly dítě proti chřipce naočkovat :think:

Jinak k dotazu - nechávali jsme očkovat synflorix společně s hexou u obou kluků a kromě zvýšené teploty byli bez reakcí a bez následků.. Rotarix nemají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
1.3.16 21:12

Já myslím že si o tom musíš pozištovat věci sama a sama se rozhodnout. Prostě přijít k dr a říct - no holky na netu mi říkali že mám očkovat tohla a takto..tak to chci udělat..tak si myslím teda o této matce své..načti si na co která očkování jsou, jaké jsou vedlejší učinky, i to že i když naočkuješ, vždy mužeš i tak nemoc chytit..přečti si příbalové letáky, ale hlavně se rozhodni sama. A nenech se do ničeho tlačit, kdyby třeba měla tvoje dr jiný názor než ty.

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
1.3.16 21:23

Pro zakladatelku:
Já očkuji jen povinné :-)
Teď mimo zakladatelku:
Každou takovou maminku bych naočkovala do té každé nohy zároveň. Do jedné šest vakcín v jedné a do druhé další, aby si to sama vyzkoušela!
Pak tu budou další a další diskuze na téma: Miminko mi špatně spinká, Miminko mi špatně papá, Miminko mi pořád pláče, Miminku se změnil režim… No jo no, kdo chce kam, pediatr mu pomůže tam.

• Citovat
  • Upravit
237
1.3.16 21:33

Přečetla jsem co se dalo a rozhodla jsem se neočkovat. Je to zbytečná zátěž. Pneumokokovych virů je známých přes 200 různých a očkování je proti 13. Ano je to větší šance než ve sportce, ale žádná výhra.
Očkujeme jen povinné a nenecháváme se zblbnout zataralou vyhláškou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
1.3.16 21:39

A musím dodat, že nátlak doktorky kvůli očkování byl dost nepříjemný, přeci jen za očkování má víc peněz… Důležité je vědět, co je skutečně nutné, co uvádí výrobce a nespoléhat se na to, že informace, které podá lékař jsou 100% pravdivé.

Například, většina pediatrů tvrdí, že poslední dávka hexavakcíny musí být do roka po předchozí, ale výrobce nic takového neuvádí a nutné to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.3.16 23:10
@Netopirek píše:
Autismus už musí mít to dítě v sobě a ono by se to stejně projevilo později. Teď je kolem očkování hrozná bublina, ale jestli to způsobuje tolik věcí, tak jak je možný, že naše generace přežila a je normáln

protože naše generace nebyla očkovaná hexavalentní vakcínou a taky nebylo očkováná proti každý sra*ce? (viz pneumokok, rotaviry, zarděnky, příušnice, neštovice, meningokok) spíš by mě teda zajímalo jak to že naše generace žije když vlastně nejsme vůbec chráněný??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
1.3.16 23:13
@paola white píše:
protože naše generace nebyla očkovaná hexavalentní vakcínou a taky nebylo očkováná proti každý sra*ce? (viz pneumokok, rotaviry, zarděnky, příušnice, neštovice, meningokok) spíš by mě teda zajímalo jak to že naše generace žije když vlastně nejsme vůbec chráněný??? 8o

Až Ti dítě onemocní pneumokokem, pak o tom napiš. :roll: Můj brácha před pár lety na takovou jak ty píšeš „sra---u“ málem umřel. Pak bys i možná Ty změnila názor :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.3.16 23:16
@Vlkoška píše:
Dvě starší děti mají jen povinná, třetí má navíc na doporučení lékařů doockovany v roce a půl prevenar, kvůli problémům s ušima.

pomohlo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.3.16 23:17

@dendule4 umřít může i na malárii nebo mor… nebo taky na očkování. Ne názor bych pravděpodobně nezměnila, ale možná že kdyby si ty měla zkušenosti s vážnými následky očkování tak by si změnila názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.3.16 23:18
@zuzouš píše:
Mimísek je nejspíše kombinace miminko-pejsek. Dáváme jen rozloženou hexu (hib) a vzteklinu. Zeptala bych se i na názor otce, i ten má do toho co štěkat :think:

jsem se hooodně zasmála - vzteklinu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek