Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer maminky, najde se tady maminka která naočkovala MMR vakcínu v 15 měsících a dítě bylo v pohodě a bez nežádoucích účinků?
@jaska33 píše:
Dobrý večer maminky, najde se tady maminka která naočkovala MMR vakcínu v 15 měsících a dítě bylo v pohodě a bez nežádoucích účinků?
Ne - najde se. Budou jich mraky, nejspis vetsina. Akorat nemaj potrebu na emimino psat - ockovali jsme MMR a v pohode.
Za nas - 3 kusy, bez reakce.
My presne v 15 mes.ne az kolem 2r. a vsechny tri decka v pohode, maji splneno.
Segrin maly dostal nedavno, 2r. jeste nema a v pohode.
U nás taky bez reakce, možná zvysena teplota, ale nic drastickeho, tuk tuk
My máme zatím první dávku. Malý měl 15 měsíců a 12 den měl zvýšenou teplotu (ale to mohly být i zuby). Jinak Ok.
Kolem mě to je naprostá většina. Můj starší syn byl očkovaný v 18 měsících a taky nebyl problém.
U koho je vše v pořádku, nemá důvod to někam vypisovat. Všichni se dělí hlavně o to negativní.
Děkuji za odpověď. Jdeme se očkovat v pátek, tak doufám že to bude v pohodě. Přečetla jsem tady hromadu diskuzí a připadlo mi že snad není dítě bez mírné nebo dokonce žádné reakce.
Syna jsem očkovala před týdnem v 17 měsících (odložila jsem to protože já byla furt nachcípaná) a zatím kromě dvoudenní teploty kolem 37,3 žádné reakce.
Ja po precteni zdejsich prispevku jsem se toho bala jak cert krize! Maly ockovany ve 20 mesicich a uplne bez reakce a druha davka taky. Po Hexe mel zvysenou teplotu a byl podrazdeny. A paradoxne po MMR, ktere jsem se bala vic, tak vubec nic.
U nás po hexe vůbec nic, všechny tři dávky úplně bez problémů, tak doufám že teď to proběhne taky tak. Kazdopadne děkuji za uklidnění
![]()
Já bych raději kdyby můj mladej nějakou mírnou reakci měl a tělo vytvořilo imunitní paměť…reakci neměl absolutně žádnou, ovšem v 5 letech nemá žádné protilátky proti příušnicím
doufám, že vzhledem k tomuto pro mě neuchopitelnému očkovacímu schématu to nechytne v pubertě, když už protilátky mít nebude skoro nikdo ![]()