Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dceru jsme nechali v 10 týdnech očkovat hexou. Dnes je to 12 dní. Reakce nebyla - ani zvýšená teplota. Ještě před čtyřmi dny si broukala, vrnela, opakovala svoje jednoduchá slova. Od čtvrtka je zticha. Jen pláče. Chci se zeptat na vaše zkušenosti s vývojem řeči a vlivem očkování. Zajímá mě hlavně, zda jde o regresi ve vývoji, přechodný stav nebo normální vývoj.
Příspěvek upraven 22.01.17 v 09:14
Já měla pocit, že po očkování sw dítě vždycky jakoby vrátilo o kousek ve vývoji zpět. A to jsme očkovali nejdříve v půl roce.
Jestli je to 12 dni po ocku a jeste pred 4 dny byla ok, nemyslim si, ze to je tou hexou. Miminka se hodne rychle meni, zvlast kolem tretiho mesice. Spis bych rekla, ze ji neco trapi ![]()
Taky bych řekla, že to bude něčím jiným. hexa mívá většinou nástup reakce okamžitě. jinak u svých dětí jsem toto nezažila.
Nespojovala bych to s očkováním, je to dvouměsíční dítě, mění se každým dnem. Její tělo se každým dnem setkává s novými podněty a v této době i viry, může ji jen bolet bříško. Cokoli, takže její mozek je zaměstnán něčím jiným, než je broukání. Pokud tě to uklidní, u svého dítěte jsem po hexe pozorovala paradoxně pokrok ve vývoji, ale taky to nespojuji s očkováním, jen očkování vychází na období, kdy se děti hodně mění u nás to vyšlo jednou na začátek broukání a potom po dalším očkování se mi začalo přetáčet.
@Ifar píše:
Jestli je to 12 dni po ocku a jeste pred 4 dny byla ok, nemyslim si, ze to je tou hexou. Miminka se hodne rychle meni, zvlast kolem tretiho mesice. Spis bych rekla, ze ji neco trapi
Ano, třetí měsíc je velký zlom. V tédobě jsem u obou dětí měla pocit, že se tak nějak konečně „vylíhly“ a začalo být jasné, jací budou, jak budou komunikovat. Jeden z důvodů proč bych dítě pod 3 měsíce nenechávala očkovat.
Syn mi taky cca 14 dni okolo 3 mesicu dost proknoural a prorval, byl to rustovy spurt, tak byl co 40 minut na ceciku… Pak to zas preslo. Prvni hexu odnesl dost hnusnou reakci, ale to fakt bylo hned, dopoledne ho ockovali a uz odpoledne lezel jak mrtvolka, protocene oci, skoro 40… A to mu bylo skoro 5 mesicu, odkladala jsem.