Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nenašla by se tu prosím nějaká maminka z Brna nebo okolí, která se rozhodla neočkovat?
Tady se hlásím! Zatím nemáme nic, malé je 16 měsíců. Kolem nás je tolik katastrofálních následků po očkování, že jsme se zatím nerozhodli, co a kdy vůbec dáme a jestli vůbec. Vím, že je to hrozně ožehavé téma a nikoho nesoudím, každý jedná dle svého nejlepšího uvážení. Jelikož je moje mamka diagnostik, a chodí k ní spousta rodičů s dětmi, které mají těžké následky po očkování a snaží se zvrátit následky, tak mám info z první ruky. Mám ještě dva kluky, ti jsou oba očkovaní, v té době jsem se v tom nepohybovala a nic jsem nevěděla. Jeden syn byl úplně v pořádku a po očkování těžký atopik, ale v té době jsem si to nespojovala. Druhý syn v pohodě. Teď nemám odvahu riskovat.
@LennyL1 píše:
Tady se hlásím! Zatím nemáme nic, malé je 16 měsíců. Kolem nás je tolik katastrofálních následků po očkování, že jsme se zatím nerozhodli, co a kdy vůbec dáme a jestli vůbec. Vím, že je to hrozně ožehavé téma a nikoho nesoudím, každý jedná dle svého nejlepšího uvážení. Jelikož je moje mamka diagnostik, a chodí k ní spousta rodičů s dětmi, které mají těžké následky po očkování a snaží se zvrátit následky, tak mám info z první ruky. Mám ještě dva kluky, ti jsou oba očkovaní, v té době jsem se v tom nepohybovala a nic jsem nevěděla. Jeden syn byl úplně v pořádku a po očkování těžký atopik, ale v té době jsem si to nespojovala. Druhý syn v pohodě. Teď nemám odvahu riskovat.
Co dela maminka? Homeo nebo Joalis?
Já jen nechápu, kde sháníte pediatry…já teda nejsem vyloženě proti očkování, jen nesouhlasím s očkováním v průběhu prvního roku života. Nejradši bych v prvním roce neočkovala nic, během druhého roku bych naočkovala hexu a tím bych tak nějak skončila…jako nemám s první dcerou vyloženě nějaké špatné zkušenosti s očkem - první hexu jsem jí očkovala v deseti týdnech a akorát teda se „zasekla“ - předtím už se otáčela na bříško a najednou po očku přestala. začala zase až asi za měsíc…prostě ta nervová soustava dostala zabrat…druhé dceři bude za chvíli pět měsíců a nemá nic…ale nátlak ze strany pediatra je velký, pořád se vymlouvám na nemoci a obávám se, že na jaře nebo v létě - až přestanou virózy - tak mě to nemine ![]()
@KKatka23 Jojo mám to stejně jako ty. Já jsem očkující ale s tím že jsem opatrná a jak jsou ty mrazy tak se snažím ted priorix posouvat co to jde.
Od jedný doktorky jsme odešli že mi chtěla píchnout nemocného syna a ta nová co mám ted tak z ní taky cítím nátlak na očkování a to má malej rýmu. Vůbec si nedovedu představit že je vůbec nějaká doktorka co vůbec neočkuje ![]()
@KKatka23 píše:
Já jen nechápu, kde sháníte pediatry…já teda nejsem vyloženě proti očkování, jen nesouhlasím s očkováním v průběhu prvního roku života. Nejradši bych v prvním roce neočkovala nic, během druhého roku bych naočkovala hexu a tím bych tak nějak skončila…jako nemám s první dcerou vyloženě nějaké špatné zkušenosti s očkem - první hexu jsem jí očkovala v deseti týdnech a akorát teda se „zasekla“ - předtím už se otáčela na bříško a najednou po očku přestala. začala zase až asi za měsíc…prostě ta nervová soustava dostala zabrat…druhé dceři bude za chvíli pět měsíců a nemá nic…ale nátlak ze strany pediatra je velký, pořád se vymlouvám na nemoci a obávám se, že na jaře nebo v létě - až přestanou virózy - tak mě to nemine
Mám to právě taky tak. A proto taky ten dotaz.. Doktorka na mě v podstatě skoro křičela, že syna prostě ve 4 měsících naočkuje i s rýmou, kašlem a ekzémem, protože má starší sestru, která je nositel infektu, protože chodí do školky a s takovou že by ho nenaočkovala nikdy, protože rýmu bude mít pořád, pak že ona přijímá pouze děti, které chtějí být očkované a to v řádném termínu. A tím mi dala najevo, že pokud na to nepřistoupím, tak at si hledám jinýho doktora. A tak teda hledám.
@Kacenka20 píše:
Mám to právě taky tak. A proto taky ten dotaz.. Doktorka na mě v podstatě skoro křičela, že syna prostě ve 4 měsících naočkuje i s rýmou, kašlem a ekzémem, protože má starší sestru, která je nositel infektu, protože chodí do školky a s takovou že by ho nenaočkovala nikdy, protože rýmu bude mít pořád, pak že ona přijímá pouze děti, které chtějí být očkované a to v řádném termínu. A tím mi dala najevo, že pokud na to nepřistoupím, tak at si hledám jinýho doktora. A tak teda hledám.
Pokud chceš, napiš mi SZ, dám ti kontakt na pediatra v Brně, který je ochotný očkování odložit a očkuje až po domluvě a se souhlasem rodičů. Měli jsme Hexu odloženou + šetrné schéma a bez problémů. MMR zatím nemáme a nevím vůbec, kdy a jestli vůbec budeme očkovat. Pediatr do ničeho netlačí jen si nechá podepsat od rodiče negativní reverz.
Holky nedejte se! Jsou to vaše děti a vy máte právo rozhodovat o jejich životě. Na mě to doktorka taky několikrát zkusila, dokonce se rozlítila i sestřička, co jsem to za matku. Zeptala jsem se jich na pár základních informací ohledně očkování a nevěděli nic! U nás je většina pediatrů neinformovaných o skutečných a potvrzených následcích po očkování. Udělala jsem z doktorky blbce, jak je možné, že v dnešní době internetu nemá všechny informace a rve do miminek vakcíny jak na běžícím pásu. A když má někdo reakci, tak to smázne ze stolu, že to nesouvisí s očkováním. Souvisí!!! Vůbec se s něma nepárejte, můžete dokonce říct, že vám to neumožňuje vaše víra, na to nemůžou říct ani prd.
Bydlíme za Brnem a naše paní doktorka při očkování zcela respektuje přání rodičů, ani se tím netají. Navíc neočkuje, pokud má dítě rýmu nebo pokud je někdo v nejbližší rodině nemocný. Nejmladší syn měl první hexu naočkovanou ve 13 měsících a nebyl s tím vůbec žádný problém, do osmi měsíců se na očkování ani neptala (jako jak to vidím, kdy bychom chtěli s očkováním začít). Priorix máme naplánovaný někdy pod druhém roce, až se bude blížit školka.
@kacenka8 @Kacenka20 no já jsem zase odešla od mudry, protože jsem pro druhou dceru chtěla schéma 2+1 a ona mi tvrdila do očí, že to není legální, že se to nesmí…tak jsem šla k doktorovi o pár kilometrů dál a tam už to legální je…jako on je dobrej, je svolný k diskuzi a je sympatický, ale stejně jsem si vyslechla, že holky nemají pneumokoky, tak jestli se jako nebojím, že budou mít záněty a abych si nemyslela, že černý kašel neexistuje, že na to umírají děti pořád…no jako nic moc příjemnýho ![]()
Jak to ctu byt pediatrem musí byt rehole. Z jedne strany tlak na povinne ockovani, z druhé tlak matek, poucenych z internetu. Byt pediatrem, necham formular pro informovany nesouhlas uz rovnou v cekarne. Kdo nechce, ani nemusi chodit dovnitř, jen poda papir.
Nehodnotim, jen bych to opravdu delat nechtěla.
@mroe píše:
Jak to ctu byt pediatrem musí byt rehole. Z jedne strany tlak na povinne ockovani, z druhé tlak matek, poucenych z internetu. Byt pediatrem, necham formular pro informovany nesouhlas uz rovnou v cekarne. Kdo nechce, ani nemusi chodit dovnitř, jen poda papir.
Nehodnotim, jen bych to opravdu delat nechtěla.
A myslím, že to by spousta rodičů uvítala. Na druhou stranu, pokud by bylo očko nepovinné, tak si myslím, že spousta rodičů by se o něj více zajímala, protože by to byli oni, kdo to musí rozhodnout.
@LennyL1 píše:
http://www.biosferaklub.info/…-chorob-cdc/
Typicke.
Ohanet se Trumpem, ktery podporoval prakovinu o autismu po ockovani ![]()
Zajimalo vy me, jestli existuje jedna jedina, ktera o ockovani fakt neco vi, ma to nastodovany (ucebnice, studie, ne ptakoviny z internetu) a zdrave dite neockuje.
Autismus nevznika po ockovani! Uz je to trochu trapny, mohli by se antivax taky trochu posunout a vymyslet neco jinyho ![]()