Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chci se zeptat, dřív byla vyhláška že se může posunout očkování na neurčito a nikdo vám nic nemohl, ale teď v roce 2017 sem četla že je to povinné mezi 15-18 měsíci první dávka, ale nide sem nic víc nenašla, nevíte o tom více některá?
Tož to nevím, ale syn má 2,5 roku a ještě mmr nemá.. dam mu to pokud vůbec někdy na jaře. Dr o tom ví a bez problému..
Stačí říct doktorce, že teď nechceš očkovat a že to chceš odložit, stačí podepsat papír a je to
My jsme odkládali, nechám očkovat předtím než půjde do školky
Holky a jak je to u druhé dávky? Je tam nějaká doba, do kdy musí být daná, tak aby se nemuselo očkovat znovu od začátku? Dcera dostala první v loni v srpnu a letošni srpen má dostat druhou a do té se mi moc nechce, ale zas ju pak nechci trápit znovu od začátku.
@Kajak18 píše:
Holky a jak je to u druhé dávky? Je tam nějaká doba, do kdy musí být daná, tak aby se nemuselo očkovat znovu od začátku? Dcera dostala první v loni v srpnu a letošni srpen má dostat druhou a do té se mi moc nechce, ale zas ju pak nechci trápit znovu od začátku.
Dcera má druhou dávku posunutou na neurčito. Právě čím později přijde druhá dávka, tím líp. Protože v tomto schématu, co je/byl nastvaen v ČR stejně nechránila mmr v době, kdy měla. Takže kdybys dala i za 8 a vícelet, tak optimální.
@Kajak18 syn dostal první dávku ve dvou letech a kousek. druhou dostane asi letos na jaře, to mu bude 6 a půl. Doktorka s tím nemá problém, zrovna jsem to s ní tento týden řešila. Navíc na Slovensku se očkuje stejná vakcína v modelu, že druhá dávka je v 7 letech a prý se o tom uvažuje i u nás. Zejména kvůli tomu, aby ochranná látka působila v pubertě, kdy u kluků jsou tyto nemoci problém.
@Světlaa Ahoj, nic takového stále není v platnosti. Čili odkládat můžeš zcela libovolně.
@Kajak18 píše:
Ahoj, žádná taková doba pro druhou dávku není. Můžeš dát kdykoli.
V květnu jde malá na prevenci 5 let. když tam byl manžel s nejstarším tak prý sestra doktorce něco říkala o priorixu přeočkování. 1. dávku dostala v srpnu. Můžu odložit na neurčito? ![]()
Prosím a když odkladate až na 2 nebo 3 roky. Jak to máte třeba někde na cvičení, nebo tak. Mě dr. Nenutí a jelikož jsem měla odlozenou i hexu, tak ani neřeší, že odkládám. Ale řekla, že než začne aktivně chodit do kolektivu, že by se to mělo dát. Což už chodíme teď, tak nevím.
@lings Ahoj, je to jen na Tobě. Moje děti aktivně do kolektivu chodí a očkované nejsou.
@Růžový motýl píše:
Stačí říct doktorce, že teď nechceš očkovat a že to chceš odložit, stačí podepsat papír a je toMy jsme odkládali, nechám očkovat předtím než půjde do školky
Chci se zeptat jaký v tom je tedy rozdíl kdys se to dá odložit As než nastoupí dítě do školky?
Pak už tam ne i žádné riziko nebo jak to je?
Maminky chci se pozeptat
Dala ste některá své dítě očkovat ať už v 15m nebo dele mmr očkováním? A nějaké následky stoho?
Poslední dcera dostala první dávku mmr ve 2 letech a 2m a snášela to v pohodě a bez následků. Druhou dávku nemá ani ona ani její pětiletý bratr. Starší děti dostaly obě vakcíny jak se mělo a po druhé měly obě reakci. Nic závažného, ale stejně tam ta reakce byla.
Dcera měla očkování mmr ve 2 letech a 5 měsících a naprosto bez reakce.