Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
rozhodně bych očkování odložila. Dr. tě nemůže nutit takhle brzy po antibiotikách nechat očkovat. Očkování je vždy velký zásah do organismu dítěte a toto je navíc živá vakcína, na kterou jsou i větší reakce. Někteří dr. to ale neřeší a jedou dle očkovacího kalendáře, u tohoto očkování je navíc pouze spodní hranice nikoli horní, takže opravdu nutit tě nemůže.
po viroze prý minimálně týden, ale jinak po 2 týdnech od jakékoliv nemoci nejdřív, vč atb
Taky doporučuji počkat. Anežka sice neměla Priorix, ale tu klasickou vakcinu (Trivivac?) a měla docela silnou reakci - horečky a velkou vyrážku. A to byla při očkování zdravá. Naše doktorka teda po každé nemoci čeká delší dobu, třeba teď měla na začátku prázdnin neštovice a na očkování (druhá vakcína proti žloutence) jdeme až příští týden.
…naše doktorka vždycky říká, že očkovat nejdříve dva týdny po úplném uzdravení…
Ahojte kočeny, mám 5ti měsíční mimi a teď jsme dobrali ATB, nejspíš to byla chřipka včetně teplotek. v pátek máme dobírat poslední tabletku. máme jít s malým na 3. hexu 1.11. nezdá se vám to příliš brzy po dobrání? ![]()
já se o tom bavila s Mudrou a ta mi řekla, že je to naprosto v pořádku, mě se ale bohužel odstup zdá být velmi malý. myslím, že nechce narušit náš očko kalendář, máme jít 14.11. na prevenar 13, který dávám se 14ti denním odstupem s hexou. nevíte o kolik dní se prevenar dá odložit?
jsem z toho v rozpacích a nevím, jak se zařídit, abych neublížila malému.
Myslíte že když to odložím třeba ještě o týden, že to bude stačit?
velmi děkuji za vaše příspěvky. ![]()
@wandilek je to velice brzy po dobrání atb určitě bych hexu odložila aby mimi bylo alespoň měsíc bez příznaků nemoci. Prevenar dávat přeci nemusíš vůbec.
Monči no právě, mě se to zdá být taky strašně brzy.je pravda, musím zaťukat
že po žádném očku jsme neměli zatím ani žádné nežádoucí účinky, ale i tak nechci nic riskovat. co se prevenaru týče, už ho máme rozočkovaný a jdeme na druhý. doktorka to chce vše stihnou do Vánoc, vychází nám konec okolo 14.12. a pokud jí to teď odložím, bude to pro ni čára přes ten její plán. ale asi dám na radu a zkusím se tomu trošičku oddálit, jen nevím co si vymyslet, abych ji jakože nějak neurazila nebo tak něco ![]()
@wandilek chce si jen odskrtnout nic vic nic min. Nesla bych do toho ani nahodou. Maximalni odstup mwzi davkami prevenaru mas dva mesice. Tudiz neni zadny problem vse minimalne o 14 dni odsunout.
S lekarkou bych nediskutovala, ty jsi rodic ty rozhodujes. Urazeni je ciste jeji problem. Ty sama bys to vyzrala s tim ditkem, kdyby nejaky problem nastal ![]()
Mmch presne tenhle pristup ktery neni individualni se mi hnusi a chci svobodu ockovani. Presne pro tohle je spousta kmplikaci.
Mmch kdyby byla dr urputna vzdy se muzes vymluvit na horecku, ale doporucuju spis prvni postup. Je to tvoje zodpovednost ![]()
Asi máš pravdu, řeknu jí to tak jak to cítím a bez výmluv. Jednou je to moje dítě a tak jak si napsala moje zodpovědnost a kdyby se něco stalo, tak v první řadě od toho dá ruce pryč mudra ![]()
@wandilek Ahoj, takhle brzy bych neočkovala. Ani omylem. Neargumentuj, nediskutuj, jen oznam. O očkování rozhoduješ pouze a jenom Ty, nikoli lékař! Hlavně žádné strachy ![]()
Kočeny máte pravdu,
nevíte jak dlouho se může vynechat od toho předchozího? abych malého náhodou nenechala naočkovat pozdě. doplňuji, teď nás čeká 3.hexa a 2. prevenar. neočkuji zaráz, s odstupem 14. dnů.
ted je to presne mesic co mame po 2.hexe a 14 dni od prevenaru ![]()
@wandilek hexa 2 mesice. Maximum je 6m. Dalo by se i po pul roce a uz by to byl booster ale to neni dle ceskeho ockovaciho kalendare. Nicmene jde o schema 2+1 ktere pripousti vyrobce a v jinych zemich evropy se bezne ockuje, napr i na slovensku.
Prevenar taky 2 mesice naprosto bez problemu.
Po tech 14 ti dnech bych nechala naockovat hexu a pak uvidis ![]()
@wandilek My neočkujeme, takže jsem se o schémata nikdy podrobně nezajímala. Třeba tu někdo poradí. Zatím můžeš mrknout na odkazy z vakciny.net.
http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf
http://www.vakciny.net/…R13%20PI.pdf
Ahoj, zajímalo by mně zda je možné očkovat týden po dobrání ATB. Máme jít zítra na Priorix tetra. Dr. tvrdí, že to nevadí. Já mám strach, že malá má oslabenou imunitu. Co by jste dělali vy?