Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
řekla bych, že určité minimální riziko tam bude. spíš to prober s doktorkou.
Na vakciny.net píšou, že očkování živou vakcínou nepředstavuje žádné riziko pro okolí, tudíž ani pro těhotné, natož pro zdravého chlapa.
gladys dekuji. a mas pravdu ta tehotna mi vubec nedosla takze asi ok.
Taky jsem se bala. Pry urcite riziko tu je, ale velmi male a pro lidi, kteri berou napr. imunosupresivni leky (po transplantaci), atp.
Dobrý den, potřebuji se zeptat na názor: v pondělí ráno od pěti do cca sedmi hodin syn prodělal nějakou žaludeční virózu, blinkal. V pondělí dopoledne polehával, spinkal ale po obědě se mi udělalo líp a už běhal, hrál si a od té doby je v pořádku. Je objednaný na středu na 14 hod. na očkování Priorixem, myslíte, že to není příliš brzy? Já teda měla taky virózu, celé pondělí jsem ležela, nebyla s ním skoro v kontaktu, staral se manžel, dneska už jsem ale taky dobrá. Teplota nebyla.
Doktorce se máme ozvat zítra.
Když je nemocné dítě a nemoc v rodině, nikdy neočkuju. času na tohle očkování je dost. Navíc je rizikové a pro děti náročné, pak by bylo pozdě litovat.
Odložila bych to až tak po 3 týdnech, kdy budete všichni zdraví.
Právě že to byla jen taková jednodenní záležitost, u syna jen ty dvě hodiny, ale radši to odložím, taky z toho nemám úplně nejlepší pocit..
@Lizzi jednodenni se to muze zdat ted ale taky se z toho jeste muze neco rozjet, ja bych odlozila na vhodnejsi dobu ![]()
@Lizzi
Domluv se s doktorkou, ja bych taky odlozila, aspon o tyden.
Tak jsem jí volala a domluvila to na příští pondělí, díky moc za rady ![]()
Byla jsem toto pondělí na první dávce, synovi bud v neděli rok a půl a nikdo se nepozastavoval (nadruhou stranu to ani dřív nešlo kvůli nemocem a mým nevolnostem v prvním trimestru).
@JayLee : nemusí se jít nutné v 15 měsících, lze i později. Já necham syna očkovat asi na 18mesicni prohlídce. Dr jsem to říkala, když jsme v 15mesicich ockovali 4 hexu a bez problémů.
@JayLee : klidně i později, důležité je, aby byl naockovany do školky, aby ho vzali
.
Mám jeden hloupý dotaz.
Syn jde zítra na očkování priorix vím, že jsou to živé vaxíny .
No a dotaz je že manžel jako dítě neměl zarděnky a očkován není muže to chytnout nebo to je blbost?
Moc děkuji.