Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
Mám dotaz, v září bude dcerka nastupovat so školky a je často nemocná, doma zvažujeme očkování proti chřipce. Jaký máte názor nebo zkušenost s touto vakcínou? Děkuji ![]()
Názor? Jen ten nejhorší. Nemoc můžeš stejně chytit, chřipek je několik druhů, přijde mi to takové nebude-li pršet, nezmoknem. Tak malému dítěti bych ji nedávala
Proti beznym virosam ji neochrani. Proti chripce bych osobne ockovala dite se srd. vadou nebo tezkym plicnim onemocnenim apod, zdrave spis ne.
Je to jenom proti nejakym kmenum.Na obyc nachlazeni ryma a kasel to neni.
A pokud chces aby byla mala jeste vic nemocna tak to doporucuju je to zaruka toho ze bude nemocna.
Pred par lety kdyz to zaclo tak i pritele tim v praci naockovali.Do te doby.Mel akorat rymu a kasel semtam nejaka horecka ale nic vazneho.Od te doby se skoro kazdy rok veze na antibiotikach. Naposled je bral mesic v kuse.
Vůbec si ani nedokážu představit, že ještě někdo dneska proti chřipce očkuje ![]()
Nešla bych do toho. Samo očkování je dost velké svinstvo a ještě ho dávat dítěti, které je často nemocné…to fakt ne. Nehledě na to, je očkování proti chřipce proti kmenům, které byly vloni a letos je to je takové hop nebo trop, jestli to zabere nebo ne.
@Princess69
doporučuji než očkování zaměřit se na zvýšení imunity vaší holčičky. A to stravou a přírodními doplňky ze zdravé výživy… Tak jí prospěješ nejvíc ![]()
Děkuju, za názory.. Doktorka mi to sama nabízela že je malá často na hromadě a vyzkoušela jsem snad už uplně všechno na imunitu dokonce i biomare, ale nemám v okolí nikoho zatím co má předškolní dítko a něco takového řeší.. Uvidíme jak často nám stoná když do školky nastoupí ![]()
Vancína proti chřipce se připravuje každý rok nova, podle toho, jaké kmeny ten rok nejvíc lítají, tuto informaci dostanou od WHo všichni výrobci. Pak se vakcína připraví a testuje se. V srpnu ji určitě neseženeš, jelikož ještě nebudou hotové klinické zkoušky a chřipková sezóna ještě daleko, tak si počkej, až ti doktorka řekne, že je letošní vakcína připravená, to ona bude vědět.
Já se sama očkovat nechávám, vedlejší účinky nemám a chřipku jsem nedostala. Ohldně dítěte, můj malej je ještě malej, ale časem ho taky budu nechat očkovat proti chřipce.
Pokud vám to doktorka doporučuju vzhledem k nemocnosti a školce, tak bych to zvažovala taky. I když je fakt, že ve školce pochytá dítě všechny možné virózy a rýmičky, na které samozřejmě vakcína neúčinkuje, ta je opravdu jen na chřipku. Takže budeš mít malou I tak asi dost často nemocnou, když je chytlavá ![]()
Já byla jako dítě očkována každý rok - jsem kardiak a astmatik, takže zdarma a na doporučení lékaře. Stejně jsem marodila, ale jestli to mělo lehčí průběh (což by vakcína měla zajistit), nedokážu posoudit. Co jsem dospělá, tak se očkovat nenechávám, i když mám pořád nárok zdarma. Nemocná jsem méně, ale jsem - minimálně jednou, spíše dvakrát do roka mám zánět mandlí s horečkou, ale chřipku jsem už léta neměla. Syna očkovat nenechávám, od malička ho otužuju, snažím se, aby jedl vyváženou stravu, měl dost vitamínů.
@kattkka Ahoj, no je to pořád něco zánět horních cest dýchacích, angína, chřipka obyč virózka nachlazení a záněty moč. cest
Je to hrůza přitom chodí dostatečně oblékaná, ovoce jí každý den, strava je pestrá a i tak prostě imunita naprd… měla hodně atb a to ji uplně tu imunitu nabouralo ![]()
@Princess69 : Aha.Ale i tak to neni reseni nechat ji naockovat.To by jsi ji znicila uplne. To proste neni reseni.Spis zkuste imuno vysetreni.
Kamaradcina holcicka trpi pro zmenu na zanety stredniho ucha.Ale fakt hrozne. A nic nezjistili krome toho ze to ma dedicne.Nase mala taky za posledni rok 2× pichnute ucho a jednou rozehnane. Bohuzel to ma dedicne staci ryma a ma z toho zanet stredniho ucha.
Možná ti tohle pomůže při rozhodování: http://www.youtube.com/watch?…
Děvčata, doufám, že vám otevřou oči tyhle odkazy:
http://www.rizikaockovani.cz/
http://www.homeopat.mypage.cz/…-neucinnosti
http://www.homeopat.mypage.cz/…ky-a-imunita
A pro stále nemocné děti doporučuji recepty pátera Ferdy. Mně osobně vyléčil oslabenou imunitu jeden bylinkář - 2 měsíce jsem pila bylinkov čaj a už 5 let jsem nemarodila ![]()