Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, nase mala dostala pred tydnem vakcinu 6 in 1 a Men C,(vakcina ve 2 mesicich ) vim ze horecky jsou normalni, ani nemela vysokou, jen zvysenou, ale od vcerejska je velmi neklidna, budi se kazdou hodinu, je cela takova ja nevim ubolena a dnes pri koupani jsem zjistila, ze ma po tele takove cervene fleky.. nevim, ci to je nasledek vakciny, anebo je nejak nemocna… nemate nekdo podobnou zkusenost?
Hexu a meningitidu ve dvou měsících a najednou? Chápu to dobře? ![]()
Tyto nežádoucí účinky jsou popsány v příbalovém letáku, takže z vakcíny mohou být. Zkušenost nemám, ale holky určitě napíšou víc.
Ať je brzo líp.
@gabriela82 píše:
Hexu a meningitidu ve dvou měsících a najednou? Chápu to dobře?
tak treba dat vsetko naraz, hadam tam nebudu chodit na dvakrat, ze?
No nazdar…proboha kterej magor tohle naočkoval? Těch fleků bych se bála, okamžitě bych jela na pohotovost!
Jestli to jsou fleky jako by krvacela pod kuzi (rude, krvave) tak bych sypala na pohotovost. Bala bych se meningitidy nebo jine infekce CNS.
@gabriela82 píše:
Hexu a meningitidu ve dvou měsících a najednou? Chápu to dobře?
Já už se nad tím ani nepozastavuju. ![]()
@cuttysark píše:
tak treba dat vsetko naraz, hadam tam nebudu chodit na dvakrat, ze?
jasně, ještě měli píchnout pneumokoky, ať toho ten prcek nemá moc málo… ![]()
@Verca1989 píše:
jasně, ještě měli píchnout pneumokoky, ať toho ten prcek nemá moc málo…
Proč ne, že?
Taky bych jela pro jistotu na pohotovost.My šli vždy na jednu a za týden na druhou. I když mi říkala, že to naráz nevadí.
A kápnout Rotarix
No nic, zakladatelko já bych s takhle malým miminem jela na pohotovost, raději být za hysterku. A to že v tomhle věku není ten malý človíček vůbec na očkování připravený je druhá věc, o tom asi tahle diskuze být nemá. Ale zcela jistě o tom bude. Já bych se to takhle malý flekatý mimino bála.
I já bych se bála ![]()
Co je to za novota, ta Men C? Já myslela, že k hexe se dává jen Prevenar ![]()
Jela bych na pohotovost. Radši třikrát zbytečně, než jednou pozdě.
@Banny je to nejspíš NeisVac C proti meningitidě.
Jasně, že to může být vedlejší učinek. Ale jestli jsi v ČR tak nečekej, že ti to někdo potvrdí. ![]()
Já opravdu některý doktory nepochopím…víc radši psát nebudu-nechci bejt sprostá.
ZaRu. Anabel - aj, no, máš asi první miminko, viď. Tj. natrefila jsi bohužel na pediatra/pediatričku, která se s tím očkováním moc nemaže. Tohle mne fakt nepřestane překvapovat ta jejich bohorovnost.
Takže, musím ti říct. Očkování je bohužel téma, které jako rodič musíš sledovat sama a sama se rozhodovat co a kdy očkovat - na pediatry v tomto absolutně není spoleh - viz tvůj případ. Ano smí se to, ale jak sama vidíš, extra rozumné, narvat do pár měsíčního dítěte takovouto dardu, to není.
Většina odborníků na očkování je s veškerým očkováním daleko opatrnější než pediatři, kteří slepě sledují za a) očkovací kalendář a za b) a to hlavně školení o očkování, které bohužel platí firmy žijící z očkování
pak se tam mají něco dozvědět, že.
Jela bych na pohotovost, nejen proto, aby takhle malilinké miminko bylo pod kontrolou, ale hlavně, aby jiný lékař než tvůj pediatr zhodnotil, že dítě má tuto reakci na očkování a podle toho bylo k tvému miminku nadále tak přistupováno.
Pokud jsi náhodou pražská, jela bych rovnou do Motola. Také proto aby ti poradili, jak s dalším očkováním. Předpokládám, že tvůj pediatr to hodí totiž za hlavu a bude chtít očkovat příští měsíc zas.
a jinak doboru noc a hlavně miminko az je brzy dobré.
Příspěvek upraven 24.06.13 v 20:56