Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky ![]()
Potřebuju názory normálních maminek a ne všelijakých odborníků!
Jdeme na očkování a já nejsem schopná se rozhodnout, zda synflorix nebo prevenar 13! Vím, že jsou všude dva tábory, ale naše doktorka nás skoro až nutí do prevenaru, tak chci znát vaše názory
Co jste nechali očkovat a proč?
Moc děkuji
Rozockovali jsme jednou davkou Prevenar 13 a rozhodli se nepokracovat. O Synflorixu jsme neuvazovali vubec.
Ani jedno, synflorix je snad na 7 druhů pneumokoku a prevenar na 13, ale těch druhů je snad něco kolem 90, takže podle mě zbytečná zátěž pro miminko ![]()
Teta je sestřička pediatra a říkala, že synflo si už nikdo moc nedává, že je to zastaralý
Dala jsem Prevenar, dnes mě to mrzí. Další dítě to nedostane.
Upřednostnili jsme Prevenar 13 před Synflorixem, protože obsahuje méně hliníku a dalších přídavných látek. Očkovat proti pneumokokům jsem chtěla, protože jsem viděla už 3 holčičky po prodělané pneumokokové encefalitidě a děs. Prevenar 13 chrání i před pneumokokem způsobující právě pneumokok. encefalitidu.
@i_ivankaa píše:
Ahojky![]()
Potřebuju názory normálních maminek a ne všelijakých odborníků!
Moc děkuji
Jdeme na očkování a já nejsem schopná se rozhodnout, zda synflorix nebo prevenar 13! Vím, že jsou všude dva tábory, ale naše doktorka nás skoro až nutí do prevenaru, tak chci znát vaše názoryCo jste nechali očkovat a proč?
Prvni dcera ma Prevenar, nic jineho nebylo. Druha ma synflorix, nase dr mi rekla, ze je v podstate to same, ale od jine firmy. Prevenar stoji 4000 a synflorix je hrazeny. Mozna synflorix pusobi na 9 druhu toho moribundusu a prevenar na 13. Ale ty 4 se tu pry stejne nevyskytuji ![]()
Ale ja tomu nerozumim. Jen jsem dala na radu nasi dr.
@janet9 prevenar nestojí 4000, ale na každou dávku je doplatek okolo 400, celkem tedy 1200 ![]()
Mám synflo..je to proti méne virům, ale ty co jsou navíc v prevenaru se tu sejně nevyskytují, leda byste hodně cestovali do ciziny.
Příspěvek upraven 11.07.13 v 12:46
Z webu…
Jaký je rozdíl mezi konjugovanými vakcínami?
„Hlavním rozdílem je jejich valentnost, tj. rozmanitost účinných látek vůči jednotlivým pneumokokům a konstrukce, tj. volba konjugační bílkoviny. Synflorix je jen 10složkovou vakcínou a Prevenar 13 13složkovou.
Výsledky klinických studií naznačují, že volba jediné konjugační bílkoviny (tzv. CRM197 - odvozený záškrtový anatoxin) vede k aktuálně nejlepší možné ochraně. Ve vakcíně Synflorix se uplatňují celkem tři bílkoviny: tetanický a záškrtový anatoxin a geneticky připravená bílkovina vysoce shodná s původním povrchovým lipoproteinem netypizovatelné bakterie Heamophilus influenzae.
Obě komerčně dostupné vakcíny byly klinicky ověřeny (klinické a epidemiologické studie) a poskytují dostatečnou ochranu vůči pneumokokovým nákazám těch sérotypů, které obsahují.
“
@slavuska1 píše:
@janet9 prevenar nestojí 4000, ale na každou dávku je doplatek okolo 400, celkem tedy 1200
My jsme za 2 vakciny pred 6 ti lety davali skoro 4000kc. Tak uz se to asi zmenilo. ![]()
A ty davky byly dve, v prubehu 6ti mesicu.
@i_ivankaa
Jako chybu neuděláš ani jedním, já dala Prevenar právě proto, že je proti více druhům, k tomu jsem dávala ještě Rotarix.