Synflorix, nebo Prevenar 13

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
11.7.13 13:53

Synflorix! a zvládli jsme to bez reakce, i když bylo očkování spojené s Hexou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.7.13 14:53

Nechala jsem naočkovat Synflorix, doktorka mi řekla, že Prevenar má zbytečně nějaké druhy pneumokoů, které se vyskytují v Americe a u nás ne. Takže je zbytečné tyto druhy do těla dítěte dávat. Oproti tomu Synflorix je i vyvinut někde v Evropě. Malý měl veškeré toto očkování naprosto bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
11.7.13 17:13

Obě holky mají Prevenar a vše bez reakcí ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
11.7.13 19:12
@i_ivankaa píše:
Ahojky :)

Potřebuju názory normálních maminek a ne všelijakých odborníků!
Jdeme na očkování a já nejsem schopná se rozhodnout, zda synflorix nebo prevenar 13! Vím, že jsou všude dva tábory, ale naše doktorka nás skoro až nutí do prevenaru, tak chci znát vaše názory :) Co jste nechali očkovat a proč?

Moc děkuji

Nikdy v životě ani jedno :) fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
11.7.13 20:29
@Trolíci píše:
Nikdy v životě ani jedno :) fuj

Myslím, že zakladatelka se neptá, zda očkovat, nebo ne. V tom má zřejmě jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
11.7.13 20:33

@IvaB no ono je spoustu maminek co si myslí, že je očko proti pneumokům povinné ;) já dala taky jen hexu, před školkou dám MMR

a kdybych teda měla jiný názor asi bych se přikláněla k synforixu, že je „evropský“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
11.7.13 20:46

My jsme očkovali na radu dětské lékařky synflorix. Myslím, že oproti prevenaru je i hrazen pojišťovnou, což je další výhoda k tomu, že je evropský. Naše Andrejka to zvládla naštěstí bez vedlejších účinků (teplota), ty se prý ale objevují opravdu ojediněle. Za nás tedy SYNFLORIX. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
11.7.13 21:28

My máme Prevenar a jsme spokojení, očkování bez problémů, malý bez reakce :)..určitě bych se znovu rozhodla pro Prevenar :) Synflorix není špatný, je to prostě jen očkování, které bylo,,populární,, dřív, ale myslím, že ať už se rozhodneš jakkoliv, nepokazíš nic ani jedním :))) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
11.7.13 22:24
@IvaB píše:
Myslím, že zakladatelka se neptá, zda očkovat, nebo ne. V tom má zřejmě jasno.

A já ji neříkám, že nemá očkovat :lol: ptala se na názor jestli jedno, nebo druhé, tak já píšu, že ani jedno =D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
11.7.13 22:27

Tak když se rozhoduje, tak si může třeba zjistit obsah obou vakcín a rozhodnout se podle toho co obsahují. Všechny ji tu radíte co je a není Evropské, ale kolik z vás než jste to dětem dali si zjistili co vakcína obsahuje a na co přesně je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
12.7.13 11:54
@Trolíci píše:
Tak když se rozhoduje, tak si může třeba zjistit obsah obou vakcín a rozhodnout se podle toho co obsahují. Všechny ji tu radíte co je a není Evropské, ale kolik z vás než jste to dětem dali si zjistili co vakcína obsahuje a na co přesně je?

:jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
12.7.13 13:15
@Dajdula píše:
:jazyk:

No vidíte, to jste snad jediná co znám =) ostatní maminky jdou jako ovce a dají dětem vše co jim doktoři řeknou že je dobré aniž by sami věděli co ty vakcíny obsahují. A když jste teda reagovala na můj příspěvek a hned se toho chytla, proč neodepisujete každé mamince která tady píše o Evropské a neevropské vakcíně? Vždyť na to se zakladatelka taky neptala. Myslím si, že spíše Vám nebyl pochuti můj příspěvek, že bych nedala, žádnou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.7.13 14:18

@Trolíci možná proto, že pediatr by měl vědět víc než já ne??? proto si nechám poradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.7.13 14:28
@dendule4 píše:
@Trolíci možná proto, že pediatr by měl vědět víc než já ne??? proto si nechám poradit

JÁ bych se moc nepouštěla do křižku s někým kdo je vyloženě proti očkování..takový člověk má svůj názor a maximálně ti řekně nepíchej nic, ale určitě ti neporadí jestli to, nebo tamto. Taky jsem o tomhle zalkádala diskuzy po přečtení buh ví čeho všeho jsem šla do synflorixu..nejen že je hrazený, což je výhoda ( řekněme si narovinu, prachy se hodí dycky ), ale je vyrobený v Evropě, je proti méně nemocím, ale ty tři navíc co jsou v Prevenaru se u nas nevyskyují, a navíc je teda šetrnější na různé poočkovací reakce. ( pokud nejste lidi co hodně cestují za moře, tak bych dala tento )

• Citovat
  • Upravit
4244
12.7.13 15:23
@dendule4 píše:

No pediatr složení vakcíny nezná =) nebo vy snad znáte složení každé potraviny kterou domů kupujete nazpaměť? Pediatr doporučí to z čeho mu kápne více penízků =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek