Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Synflorix! a zvládli jsme to bez reakce, i když bylo očkování spojené s Hexou ![]()
Nechala jsem naočkovat Synflorix, doktorka mi řekla, že Prevenar má zbytečně nějaké druhy pneumokoů, které se vyskytují v Americe a u nás ne. Takže je zbytečné tyto druhy do těla dítěte dávat. Oproti tomu Synflorix je i vyvinut někde v Evropě. Malý měl veškeré toto očkování naprosto bez komplikací.
@i_ivankaa píše:
Ahojky![]()
Potřebuju názory normálních maminek a ne všelijakých odborníků!
Moc děkuji
Jdeme na očkování a já nejsem schopná se rozhodnout, zda synflorix nebo prevenar 13! Vím, že jsou všude dva tábory, ale naše doktorka nás skoro až nutí do prevenaru, tak chci znát vaše názoryCo jste nechali očkovat a proč?
Nikdy v životě ani jedno
fuj
@Trolíci píše:
Nikdy v životě ani jednofuj
Myslím, že zakladatelka se neptá, zda očkovat, nebo ne. V tom má zřejmě jasno.
@IvaB no ono je spoustu maminek co si myslí, že je očko proti pneumokům povinné
já dala taky jen hexu, před školkou dám MMR
a kdybych teda měla jiný názor asi bych se přikláněla k synforixu, že je „evropský“
My jsme očkovali na radu dětské lékařky synflorix. Myslím, že oproti prevenaru je i hrazen pojišťovnou, což je další výhoda k tomu, že je evropský. Naše Andrejka to zvládla naštěstí bez vedlejších účinků (teplota), ty se prý ale objevují opravdu ojediněle. Za nás tedy SYNFLORIX. ![]()
My máme Prevenar a jsme spokojení, očkování bez problémů, malý bez reakce
..určitě bych se znovu rozhodla pro Prevenar
Synflorix není špatný, je to prostě jen očkování, které bylo,,populární,, dřív, ale myslím, že ať už se rozhodneš jakkoliv, nepokazíš nic ani jedním
![]()
@IvaB píše:
Myslím, že zakladatelka se neptá, zda očkovat, nebo ne. V tom má zřejmě jasno.
A já ji neříkám, že nemá očkovat
ptala se na názor jestli jedno, nebo druhé, tak já píšu, že ani jedno =D
Tak když se rozhoduje, tak si může třeba zjistit obsah obou vakcín a rozhodnout se podle toho co obsahují. Všechny ji tu radíte co je a není Evropské, ale kolik z vás než jste to dětem dali si zjistili co vakcína obsahuje a na co přesně je?
@Trolíci píše:
Tak když se rozhoduje, tak si může třeba zjistit obsah obou vakcín a rozhodnout se podle toho co obsahují. Všechny ji tu radíte co je a není Evropské, ale kolik z vás než jste to dětem dali si zjistili co vakcína obsahuje a na co přesně je?
Já ![]()
@Dajdula píše:
Já
No vidíte, to jste snad jediná co znám =) ostatní maminky jdou jako ovce a dají dětem vše co jim doktoři řeknou že je dobré aniž by sami věděli co ty vakcíny obsahují. A když jste teda reagovala na můj příspěvek a hned se toho chytla, proč neodepisujete každé mamince která tady píše o Evropské a neevropské vakcíně? Vždyť na to se zakladatelka taky neptala. Myslím si, že spíše Vám nebyl pochuti můj příspěvek, že bych nedala, žádnou ![]()
@Trolíci možná proto, že pediatr by měl vědět víc než já ne??? proto si nechám poradit
@dendule4 píše:
@Trolíci možná proto, že pediatr by měl vědět víc než já ne??? proto si nechám poradit
JÁ bych se moc nepouštěla do křižku s někým kdo je vyloženě proti očkování..takový člověk má svůj názor a maximálně ti řekně nepíchej nic, ale určitě ti neporadí jestli to, nebo tamto. Taky jsem o tomhle zalkádala diskuzy po přečtení buh ví čeho všeho jsem šla do synflorixu..nejen že je hrazený, což je výhoda ( řekněme si narovinu, prachy se hodí dycky ), ale je vyrobený v Evropě, je proti méně nemocím, ale ty tři navíc co jsou v Prevenaru se u nas nevyskyují, a navíc je teda šetrnější na různé poočkovací reakce. ( pokud nejste lidi co hodně cestují za moře, tak bych dala tento )
@dendule4 píše:
No pediatr složení vakcíny nezná =) nebo vy snad znáte složení každé potraviny kterou domů kupujete nazpaměť? Pediatr doporučí to z čeho mu kápne více penízků =)