Synflorix, nebo Prevenar 13

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6759
11.7.13 13:02

Dceři (před dvěma lety) jsem dala Prevenar 13 - 3 dávky po měsíci + 1 po půl roce. Dopláceli jsme cca 300 Kč za každou dávku, takže celkem cca 1200 Kč. Nechala jsem očkovat po dvou týdnech od Hexy, ne společně. Dcera ani po jednom očkování neměla jakékoliv reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
11.7.13 13:02

Ahoj já jsem dala Prevenar 13 možná že jsem udělala dobře možná ne… každopádně je proti více kmenům pneumokoka to bylo pro mě rozhodující. každopádně stejně si v 7mi měsících prošel zánětem středního ucha a to už sjme měli po očkování… takže nevím nevím zda li to má vliv… myslím že dalšímu miminku už to nedám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
11.7.13 13:16

@MacinkaCZ
Nevím, nechci se hádat, nejsem odborník, ale pokud vím, zánět středního ucha způsobují viry i bakterie, a to i jiné než jen pneumokok. Takže Vašemu synovi ho mohl způsobit i jiný hajzlík než jen pneumokok.
Pro mě byla spíš rozhodující ochrana před pneumokokovým zánětem mozkových blan. Znám chlapečka, který po něm ohluchl (a není to Ondra z reklamy :D), takže nad očkováním proti pneumokokům jsem neváhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.7.13 13:19

Taky si myslím že proti zánětu střechniho ucha není prevenar ale právě myslím rotavir..tzn rotarix..

• Citovat
  • Upravit
104
11.7.13 13:22

@IvaB a na zánět mozkových blan je lepší který? Opravdu jsem asi hloupá, ale prostě nevím:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
11.7.13 13:24

@smurfka
Rotaviry způsobují průjmy a zvracení.
Prevenar je sice i proti zánětu středního ucha, ale může ho způsobit i dost jiných virů a bakterií, takže rozhodně nelze říct - dám Prevenar/Synflorix, dítě nedostane zánět středního ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.7.13 13:25

Ono to taky není o tom že to dítě nedostane ty nemoci proti kterým je to očkování..ono to je o tom, že pokud to dostane, je ten průběh nemoci lehčí a kratší, ale dostat ty nemoci může i přes očkování..jedná se pouze o zmírnění účinku nemoci

• Citovat
  • Upravit
3739
11.7.13 13:26
@janet9 píše:
Prvni dcera ma Prevenar, nic jineho nebylo. Druha ma synflorix, nase dr mi rekla, ze je v podstate to same, ale od jine firmy. Prevenar stoji 4000 a synflorix je hrazeny. Mozna synflorix pusobi na 9 druhu toho moribundusu a prevenar na 13. Ale ty 4 se tu pry stejne nevyskytuji :nevim:
Ale ja tomu nerozumim. Jen jsem dala na radu nasi dr.

tak přesně tak jsme to měli od doktorky vysvětleno, tak dám ten synflorix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
11.7.13 13:26

Dávám na radu doktorky, prckovi kromě povinné Hexy jsem dala i Rotarix a Prevenar 13. Dostala jsem na výběr mezi ním a Synflorixem, když jsem se zeptala, co by doporučovala ona, tak prý Prevenar. Zatím ani po jednom očkování žádná reakce. Prevenar měl teď druhou dávku. Nemyslím, že je potřeba očkovat proti všemu, co existuje, dost z toho jsou jen vytahaný peníze z lidí, ale zrovna ty pneumokoky jsem mu dát chtěla. I ty rotaviry. Jen škoda, že to není hrazeno pojišťovnou. Za jednu dávku Prevenaru platím 470 Kč. Jedna dávka Rotarixu mě vyšla na 1400 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
11.7.13 13:30
@i_ivankaa píše:
@IvaB a na zánět mozkových blan je lepší který? Opravdu jsem asi hloupá, ale prostě nevím:)

Zas takový odborník nejsem a nějak podrobně jsem toto očkování nestudovala. Ale někdo na předchozí stránce psal, že to má být právě Prevenar 13. Já jsem tedy taky dávala Prevenar a jak jsem psala výše, bez problémů, bez nežádoucích reakcí, ale raději s odstupem dvou týdnů od Hexy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
11.7.13 13:34
@IvaB píše:
Zas takový odborník nejsem a nějak podrobně jsem toto očkování nestudovala. Ale někdo na předchozí stránce psal, že to má být právě Prevenar 13. Já jsem tedy taky dávala Prevenar a jak jsem psala výše, bez problémů, bez nežádoucích reakcí, ale raději s odstupem dvou týdnů od Hexy.

Taky jsem se rozhodla pro rozestup, takže na očkování běhám fakt často. Ale přijde mi to tak lepší, i když jsem někde četla, že je naopak dobrý očkovat hromadně. Já si to ale nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.7.13 13:36

Já dávala synflu a hexu dohromady a v pohodě

• Citovat
  • Upravit
1749
11.7.13 13:40

Prevenar 13 v sobě má i právě ten zánět mozkových blan. Docela jsem to študovala před 1. očkováním, ale už si nevybavím, jestli ho Synflorix má také :think:. U nás rozhodovalo, aby tam bylo co nejméně přídavných látek. A to měl právě Prevenar 13. O ty 3 kmeny navíc u Prevenaru jsem se nebála, že by se jim malá neubránila. Ale taky jsem nedávala spolu s Hexou, ale s rozestupem 14 dní. Doplácela jsem 400,–. A ještě - z těch 3 kmenů, které má Prevenar navíc se 2 v ČR už vyskytují. V malé míře, ale jsou tu. Ten 1 zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
11.7.13 13:51

Já sice studuju skoro všechno, ale u očkování jsem si to zakázala. Je mi jasný, že to obsahuje i hnusy, které jsou dost velkou zátěží pro tělíčko mimča, ale když bych se do toho ponořila, tak bych se pak bála dát mu i to povinný. Proto o tom nechci nic vědět a naštěstí mám celkem dobrou doktorku, tak to nechávám na ní, přece jenom je to stará škola a má zkušenosti. A přestože tahle očkování jsou jakože novinka, tak jí prostě věřím, že ví, co dělá. A normálně bych asi ten rozestup taky nedělala, ale byla jsem s malým před prvním očkováním na vyšetření na kardiologii, kvůli alarmu monitoru dechu a ač se nic nenašlo, tak jsme se rozhodly s dr. dát první dávku hexy a prevenaru zvlášť a pak už tu druhou a třetí společně, pokud by to dobře snášel, ale už se k tomu nedostalo, protože jsme se datumově nedokázaly sejít a proto taky lítám s malým co 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
11.7.13 13:51

Taky jsme to řešili, kolem nás dávali většinou synflorix. Po zvážení jsme ho dali také. Kamarádky zdravotní sestřičky nedávali nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek