Očkování proti neštovicím?

48
29.5.12 14:39

Očkování proti neštovicím ?

Maminky jaký máte názor na očkování proti neštovicím??? Váhám jestli ho mám Elince nechat očkovat či ne? Tak sbírám informace kde se dá:-D Děkuji za vaše názory :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1823
29.5.12 14:45

Pokud je nedostane do 6-ti let, dostane očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
29.5.12 14:45

Ja jsem to mela vymyslene tak,ze jak nechytnou do 3 let nez pujdou do skolky,budem ockovat,v roce a pul jsou nestovice uspesne za nami :pankac: , a za ty nehoraznme prachy co za to chcou 8o , koupim nake potrebnejsi veci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.5.12 14:48

No právě ty prachy jsou nehorázný..Tak uvidím…ještě si to nechám projít hlavou… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
29.5.12 14:50

Ahoj, pokud máš holčičku určitě neočkuj! je lepší je prodělat, kvůli protilátkám. Je to důležitý kvůli těhotenství a při očkování ti nikdo nezaručí, že protilátky mít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
29.5.12 14:51
@Katulka87 píše:
No právě ty prachy jsou nehorázný..Tak uvidím…ještě si to nechám projít hlavou… :D

Navstiv kamaradku s nestovicema a bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
29.5.12 14:51

očkovat určitě nenechám. nevidím důvod cpát do dítěte nějaký sajrajt navíc.. :nevim: to si pak raději někde najdu nějaké „neštovicové“ dítě :lol: podle mě si chce zas někdo jen namastit kapsu.. ale to je muj nazor a nikomu ho nevnucuju, tak né, že se tu do mě hned pustíte ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
29.5.12 14:52

Já bych očkovala až děti před pubertou. Navíc zkušenost z našeho života… tak asi měsíc stará… Manžel neštovice jako dítě neprodělal, tak jsem ho před třemi lety na očkování nahnala… a když děti před měsícem a půl neštovice dotáhly, chytil je i můj muž… Pravda, musím uznat, že měly velmi mírný průběh. Jen mi z toho vyplývá, že prodělat je je rozhodně šikovnější, než riskovat, že je po několika letech od očkování někde chytí třeba zrovna těhotná dcera.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.5.12 14:53

Nedám. Až pokud je nedostane do 12 let, tak je dostane. I to tak doporučuje naše doktorka.

• Citovat
  • Upravit
72725
29.5.12 14:54

Já mám kluka, když jsem se ptala, rada dr zněla, pokud je do 10ti nechytí, naočkujeme, ale jen proto, že chlapům hrozí neplodnost, jinak nemá smysl, navíc po očkování není celoživotní imunita jako po prodělání. Nakonec je mladý chytil před cca 2ma měsíci, naprosto v pohodě, máme to za sebou, vše bez komplikací.. Tolik moje dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.5.12 15:04

nedala bych ani kdyby za to nabizeli penize me :mrgreen: nestovice jsem mela ve 14ti a naprosto bez problemu…takze ani v pozdejsim veku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.5.12 15:06

Byt tebou nedavam dostane je ma celozivotni imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
29.5.12 15:34

Dobře dámy…přemluvili jste mě…Žádné očkování!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
29.5.12 15:36
:palec:
@Katulka87 píše:
Dobře dámy…přemluvili jste mě…Žádné očkování!!! :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
29.5.12 15:51
@KlarkaC píše:
Já bych očkovala až děti před pubertou. Navíc zkušenost z našeho života… tak asi měsíc stará… Manžel neštovice jako dítě neprodělal, tak jsem ho před třemi lety na očkování nahnala… a když děti před měsícem a půl neštovice dotáhly, chytil je i můj muž… Pravda, musím uznat, že měly velmi mírný průběh. Jen mi z toho vyplývá, že prodělat je je rozhodně šikovnější, než riskovat, že je po několika letech od očkování někde chytí třeba zrovna těhotná dcera.
Klára

Já před lety, když jsem řešila, že jsem je ještě neměla a doma malé dítě, tak jsem googlila a objevila stránky, které evidentně očkování propagovaly, odpovídal tam pan doktor a doporučoval očkování třeba i když už se s neštovicemi dítě setkalo. Stránky jsem už nikdy znovu nenašla a asi vím proč - docela se tam množily příběhy, jak nechali očkovat a dítě neštovice stejně prodělalo a bylo jich tam i pár, kde psali, že průběh byl silný. Samozřejmě doktor odpovídal, že se to může vyjímečně stát a že bez očkování by byl průběh ještě horší, ale to je podle mě jen spekulace :nevim:
Já neodmítám očkování, ale tohle mi tedy smysluplné pro většinu dětí nepříjde. Není to příjemné onemocnění, ovšem život v drtivé většině neohrožuje a proto jsem je dceři pořídila řízeně v mladším věku a s druhou to udělám stejně, pokud se nám podaří dát do kupy ekzém. Pokud by se to nepodařilo a naopak se zhoršil, tak bych asi o očkování uvažovala, záleželo by na stavu, ale asi bych si i pozjišťovala, jestli pak jde před každým těhotenstvím přeočkovat, protože to je velký průšvih neštovice těsně před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek