Očkování Prevenar - od jaké teploty jste dali Paralen?

27.5.12 15:12

Očkování prevenar - od kolika teploty jste dali paralen?

Prosím o radu - po očkování hexavaxina plus prevenar 13 měl malý večer teplotu po odečtu 37.5. Dala jsem mu půl čípku paralen, pak mu klesla a už neměl. Teď mi to ale vrtá hlavou, protože jsem četla, že se ten paralen nemá po očkování dávat, nebo až při vyšší teplotě, protože se tím sníží účinnost vakcíny. Myslíte, že jsem měla počkat, až by byla teplota vyšší? Bojím se, jestli jsem nedala paralen moc brzy a nesnížila tím účinnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lightsun
27.5.12 15:24

Je to jak říkáš, příště raději počkej na teplotu nad 38, jinak dítko dostane celkem 4 dávky těchto vakcín, tak se zase tolik nestalo, neboj.
Jinak info bokem - lépe se toleruje podávat tyto vakcíny odděleně než dohromady.

• Citovat
  • Upravit
14090
27.5.12 15:36

též jsem dávala nad 38st ;) doporučují to i lékaři, že dřív po očkování by se čípek či sirup dávat neměl… ale v klidu určitě jsi tím jedním půl čípkem nic nezkazila… příště už budeš vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
27.5.12 16:26

mělo by se počkat minimálně do 38, spíše do 38,5. Paralenem se účinnost očkování dost snižuje. doktorka tě měla poučit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.5.12 16:37

Je to jak rikas, paracetamol po ockovani spise ne. Navic 37,5 neni skoro zadna teplota, to by se ani obecne srazet podle me, jen znaci ze telo s necim bojuje a ta teplota je uzitecna - vytvari nepriznive prostredi pro bacily. Ja myslim, ze dcera mela kolikrat takovouhle zvysenou teplotu aniz jsem to vubec zaznamenala.

u nas doktorka rika, dokonce davat cipek az nad 39, jen si uz nejsem jista, jestli mluvi o zadeckovy teplote a zapocitava odecet, ale spis fakt mysli 39. Takovou teda jeste nemela, takze ja jsem jeste leky nesrazela, kdyz uz dam cipek, davam homeopaticky virbucol, ten dost pomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.5.12 18:37

Obecne je teplota reakce imunitniho systemu, ktery lepe pracuje pri vyssich „obratkach“, takze teoreticky by se nemela nikdy (ani pri nemoci ani pri ockovani) snizovat, pokud to neni horecka (tedy nad 38°C). Naopak nad 39°C nutno podavat antipyretika vzdy. Ale pul cipku Paralenu imunitni odpoved podle me moc neovlivni, bud v klidu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
27.5.12 18:42

Ano,také bych podávala až nad 38 stupňů, při měření v zadečku se odečítá půl stupeň,tak potom bych snižovala.
My jsme praktikovali sirup na snížení teploty a ponořit dítě na pár vteřin do studené vody,ale to jen při opravdu vysoké teplotě,která se nám nedařila snížit.Ale nebylo to po očkování,vyklubala se z toho 6.nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.12 20:16

No, tak jsem docela zoufalá…asi jsem to pěkně pokazila. No a co s tím? Takže prostě ta dávka prevenaru nezabere a je to jako kdybychom neočkovali??Nemáme naočkovat znovu??Jde s tím vůbec něco dělat, nebo je to prostě ztracené a proti pneumokokům chráneni prostě kvůli mojí blbosti nebudeme?? :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.5.12 20:31

@Zdena novotna ted uz s tim neudelas nic, neboj, urcite nepreockovavat. Ja myslim, ze to nebude tak horke.

navic to ockovani stejne neni uplne stoprocentni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.12 20:43

Stalo se tu vůbec někomu něco podobného? Že jste dali paralen po očkování už při nízké teplotě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
6.6.12 13:59
@Zdena novotna píše:
Stalo se tu vůbec někomu něco podobného? Že jste dali paralen po očkování už při nízké teplotě??

Mě se to nestalo,ale neboj,to nemá žádný vliv,ani na očkování a ani na malýho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.6.12 09:48

Přikládám zajímavý článek o důležitosti horečky pro organismus.
Jinak nejde mi sem vkládat žádný text, kromě toho co napíšu sama, je to normální, nebo je to rukama? :-))

„Článek zde“ http://www.zdravi-vitalita.blog.cz/…ri-infekcich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek