Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Natasa: profesor Krepela ze?
komu jinymu verit ohledne tbc, kdyz ne jemu. a dekuji za cenne info.
@pipiska píše:
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor na očkování proti tbc. Je to už nepovinné, ale teďka mě to nabídl pediatr. Já o tom moc nevím, ale prý to má hodně nežádoucích účinků. Jak jste na tom vy, co máte teďka malé mimi. Nechali jste nebo necháte očkovat?
já ho nechci - první měl velké reakce. Ovšem díky chlapově práci se tomu asi nevyhnem
a to mi pěkně štve ![]()
@Nataša díky za informace
@z1908 tak to jste měli opravdu veselo ![]()
Píšu si poznámky a naplánujem to co nejlíp to půjde.
@z1908 píše: @Natasa: profesor Krepela ze?komu jinymu verit ohledne tbc, kdyz ne jemu. a dekuji za cenne info.
ano, přesně on ![]()
Jinak dá se s výhodou očkovat 2m po 3.hexe (oni sice tvrdí měsíc, ale já jsem opatrnější..). tj. 7-8m věku. a pak počkat těch 6m. 4.hexa se může dávat do 18m věku včetně. takže není třeba čekat na 4.hexu do roka a očkovat potom. výhodné je totiž TBC očkování do roka věku, dle odborníků.. samozřejmě, záleží na každém, když je to nepovinné, jaký čas si vybere.. takto jsme to načasovali i my..
samozřejmě, výhodou očkování po 4.hexe pak je, že MMR se tím dá docela hezky posunout na lepší věk..
ale to člověk může i tak,..
@z1908 píše:
@j Doe nerikam, ze 100% tomu verim. ale tezko rict, zda-by manzel prezil, pokud by nebyl ockovan. to, ze to lze chytit, je fakt. ale ten prubeh by pak mel byt lehci. je to samozrejme vsechno v podminujicim case, ale to je tak u veskerych vakcin preci. pokud mu tak vakcina zajisti jen lehci prubeh nemoci, tak budu i za to rada. ja tam videla lidi, kteri na tom byli vazne spatne. samozrejme jsou take urcite kmeny tbc i pry nejaky, kde nelze pak uz udelat nic, ale to se proste bud stane nebo ne.
přesně tak. ono totiž kdo nikdy lidi s tuberou neviděl, přijde jim to jako
a) nemožné jí chytit
b) dnes snadno léčitelné
c) méně rizikové než vakcína
prostě celkově sranda.
jenže ono to tak není.
kdyby to tak bylo, asi by plicaři své děti neočkovali ![]()
bohužel, vakcína lepší není, zkoušeli, ale ona nefungovala ![]()
@Nataša taky mě to napadlo
Ale já i u Dama a Berunky posunula na druhý rok, Beru byla dost nemocná, tak jsem jen vždy zavolala, že přijdem později a změnili jsme termín (spoustukrát), ono to fakt nevycházelo, ani jsem nelhala. U Dama už nevím, jak se mi to povedlo.
Já jdu na to očko s Týnou (mladší) v říjnu to jí bude 21m. Jinak já očkuju, obě holky, ale později 1 hexa 6m a dál… před školkou žloutenku… žádná reakce ani u jedné.
U starší mi to navrhla odložit sama dr. (cvičila jsem sní Vojtu od narození)… MMR jsem u starší mněla až ve 2,5r. Dala jsem jí i neštovice a stejně je dostala a mněla cca pět pupínků takže super průběh pro atopika…
@tutinka to nebylo jeste vsechno
. dva dny pred tim, nez jsem zjistila, ze jsem tehotna jsme meli celkem osklivou autonehodu. a ve 2Ott mi rekli, ze malej ma spatne nozicky /pedes equinovarus/ a ze 20-30% je moznost nejakeho postizeni. ze mam jit na odber pldoove vody. to jsem odmitla.
@z1908 já byla na plodovce u nejstaršího a nic příjemného to nebylo. Užili jste si teda dost. Tak teď už bude vše ok.