Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
místo, kde byla malá očkovaná proti TBC zčervenalo a má tam takovou žlutou čepičku, nevim, jestli šílet a běžet k doktorce, nebo se to jenom dýl hojí. Předem díky za rady.
to je uplne normalni,ja jsem to malemu lehcevymackla a hojilo se mu to dobre.ve 2mes.myslim uz nebylo nic videt,jen jizvicka.vubec mu to nehnisalo,pouze nekolikrat se udelala bila hlavicka tako jako u akne:-) a ja to ve vode (pti koupani) vymackla celkem tak 4×.neboj se toho
Ahoj! Nešil a nikam neběhej. Já jsem u holky taky šílela a běžela a bylo zbytečný. Přijde vám pozvání na kalmetizaci (kontrola očk. TBC). Tam jí jizvičku změřej a případně poraděj.
Naše malá (teď 2r) měla na místě vpichu šílenou „bambuli“ cca do 9.měs. Červené to potom měla do nedávna. Kluk (teď 3,5měs) pro změnu nemá reakci žádnou a za dva roky musí na přeočkování.
Prý čím déle trvá reakce, tím více má protilátek. Tudíž dle mého názoru je lepší varianta ta, co měla holka. Jizvičkám zdar
!
Tak dneska ráno nám doktorka řekla, že to máme nechat a kdyby se to znovu a více podebralo, máme jít na tu kalmetizaci, aby to tam zkontrolovali. Stroupek se strhl o bodýčko a začíná jí to pěkně růžovět, takže se to docela pěkně hojí. Holky, díky za rady ![]()
Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor na očkování proti tbc. Je to už nepovinné, ale teďka mě to nabídl pediatr. Já o tom moc nevím, ale prý to má hodně nežádoucích účinků. Jak jste na tom vy, co máte teďka malé mimi. Nechali jste nebo necháte očkovat?
Fakt nabídnul? Vždyť nejsou vakciny, jsou prý jen pro rizikové
, já chci očkovat a je problém s očkováním. První je ockovana a bez problémů.
Trápím se už od ledna ze zápalem plic a na poslední kontrole jsem to probírala s plicařkou… straší očkovali ještě v porodnici a mladší 16m očkovanou nemám… de mi řekla, že v čr TBC je a ona se přiklání k očkování…já na to vedlejší účinky atd… ona na to, že vše má vedlejší účinky, ale TBC má v ordinaci každé 2-3mesíce… zašla jsem se oprat co a jak rovnou na o dveře dál kde očkují… tam jsem se dozvěděla, že se nejdřív dělá test 400,– druhý den očkování 400,– pokud není na test špatná reakce… šlověk TBC prý může i tak dostat, ale má to průběh jako lehčí zápal plic, proto se nepřeočkovává.
Já se rozhodla, že v září dceru očkovat budu.
Jinak jsem to probírala s dr v porodnici a i s pediatričkou a svojí praktičkou a všechny se shodují na tom, že na to nejsou peníze a tak se vakcína celoplošně neočkuje… nic méně mi dětská tvrdila, že by se mnělo TBC prý zas od ledna očkovat plošně
nevím to na 100%
@myskalucka píše:
Fakt nabídnul? Vždyť nejsou vakciny, jsou prý jen pro rizikové, já chci očkovat a je problém s očkováním. První je ockovana a bez problémů.
zavolej si do Plaňanský Praha 10 normálně vakcíny jsou
Jinak okolo z 8 let na MD mám dětí jako smetí a vím o jedné reakci u kluka 2008 má zvětšené uzliny na krku… není to vidět, nic mu to nedělá jen na pohmat
@Blanka S píše:
Trápím se už od ledna ze zápalem plic a na poslední kontrole jsem to probírala s plicařkou… straší očkovali ještě v porodnici a mladší 16m očkovanou nemám… de mi řekla, že v čr TBC je a ona se přiklání k očkování…já na to vedlejší účinky atd… ona na to, že vše má vedlejší účinky, ale TBC má v ordinaci každé 2-3mesíce… zašla jsem se oprat co a jak rovnou na o dveře dál kde očkují… tam jsem se dozvěděla, že se nejdřív dělá test 400,– druhý den očkování 400,– pokud není na test špatná reakce… šlověk TBC prý může i tak dostat, ale má to průběh jako lehčí zápal plic, proto se nepřeočkovává.Já se rozhodla, že v září dceru očkovat budu.
Jinak jsem to probírala s dr v porodnici a i s pediatričkou a svojí praktičkou a všechny se shodují na tom, že na to nejsou peníze a tak se vakcína celoplošně neočkuje… nic méně mi dětská tvrdila, že by se mnělo TBC prý zas od ledna očkovat plošněnevím to na 100%
Tvoje Dr. pěkně kecá. TBC je v ČR dlouhodobě na ústupu, stačí nahlédnout do statistik. Nechce se mi teď zjišťovat detaily, ale více-méně se všude v Evropě od plošné BCG vakcinace usptupuje, možná ji ještě mají na Slovensku. O obnovení plošného očkování jsem neslyšela, ale ráda si o tom přečtu, podle mého je to kec.
Tohle očkování je jedno z nejkontroverznějších, jsem ráda, že je to pryč.
http://zdravi.doktorka.cz/…sne-ockovani
když už to říkají naši vakcinologové tak to je co říct ![]()
Neočkovat, moc nežádoucích účinků a vakcína nefunguje tak jak má
Z vlastni zkusenosti vim, ze tbc neni v zadnym pripade na ustupu. NAOPAK. a ano, vakcina neni 100%, tak jako zadna. ale je to presne tak, jak psala @Blanka S
My jsme bohužel rizikoví, má maminka TBC prodělala v mládí a měla recidivu po porodu, takže nás v porodici označili za rizikové. A vím z okolí o chlapečkovi, který má dodneška po očkování problémy (r. n.2010), i pediatr v porodnici mi potvrdil, že reakce na očkování jsou a že to způsobilo zařazení očkování proti žloutence B v hexe, se kterou vakcína naočkovaná už v porodnici reagovala a že doporučuje očkování TBC až na roce věku po skončení očkování hexou. I tak mám z toho obavy. Předchozí děti očkované byly už v porodnici a bez reakce.
@J_Doe : švagrová pracuje v nemocnici na mikrobiologii a TBC je rozhodne na vzestupu, maji strašně moc nových případů!!
@Blanka S : my chodili na TBC na polikliniku budějovická. No já koncem roku četla ze nemají licenci na vakcíny a ted mi to i dr potvrdila, ale mám si tam prý zavolat a to očkování chtít, ale mám to řešit az na podzim, aby jsme prý neměli kvůli jizve na rameni zkažené léto.