Očkování proti TBC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
294
17.2.06 11:29

Očkování proti TBC

Ahoj holky,
místo, kde byla malá očkovaná proti TBC zčervenalo a má tam takovou žlutou čepičku, nevim, jestli šílet a běžet k doktorce, nebo se to jenom dýl hojí. Předem díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4258
17.2.06 11:33

to je uplne normalni,ja jsem to malemu lehcevymackla a hojilo se mu to dobre.ve 2mes.myslim uz nebylo nic videt,jen jizvicka.vubec mu to nehnisalo,pouze nekolikrat se udelala bila hlavicka tako jako u akne:-) a ja to ve vode (pti koupani) vymackla celkem tak 4×.neboj se toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.06 16:22

TBC

Ahoj! Nešil a nikam neběhej. Já jsem u holky taky šílela a běžela a bylo zbytečný. Přijde vám pozvání na kalmetizaci (kontrola očk. TBC). Tam jí jizvičku změřej a případně poraděj.
Naše malá (teď 2r) měla na místě vpichu šílenou „bambuli“ cca do 9.měs. Červené to potom měla do nedávna. Kluk (teď 3,5měs) pro změnu nemá reakci žádnou a za dva roky musí na přeočkování.
Prý čím déle trvá reakce, tím více má protilátek. Tudíž dle mého názoru je lepší varianta ta, co měla holka. Jizvičkám zdar :D !

• Citovat
  • Upravit
294
21.2.06 21:25

Tak dneska ráno nám doktorka řekla, že to máme nechat a kdyby se to znovu a více podebralo, máme jít na tu kalmetizaci, aby to tam zkontrolovali. Stroupek se strhl o bodýčko a začíná jí to pěkně růžovět, takže se to docela pěkně hojí. Holky, díky za rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
22.5.14 20:51

Ahoj holky. Chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor na očkování proti tbc. Je to už nepovinné, ale teďka mě to nabídl pediatr. Já o tom moc nevím, ale prý to má hodně nežádoucích účinků. Jak jste na tom vy, co máte teďka malé mimi. Nechali jste nebo necháte očkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2812
22.5.14 20:53

@pipiska Tak to si pockam na odpovedi :D. Taky stale vaham…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
22.5.14 21:18

Fakt nabídnul? Vždyť nejsou vakciny, jsou prý jen pro rizikové :think:, já chci očkovat a je problém s očkováním. První je ockovana a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
22.5.14 21:22

Trápím se už od ledna ze zápalem plic a na poslední kontrole jsem to probírala s plicařkou… straší očkovali ještě v porodnici a mladší 16m očkovanou nemám… de mi řekla, že v čr TBC je a ona se přiklání k očkování…já na to vedlejší účinky atd… ona na to, že vše má vedlejší účinky, ale TBC má v ordinaci každé 2-3mesíce… zašla jsem se oprat co a jak rovnou na o dveře dál kde očkují… tam jsem se dozvěděla, že se nejdřív dělá test 400,– druhý den očkování 400,– pokud není na test špatná reakce… šlověk TBC prý může i tak dostat, ale má to průběh jako lehčí zápal plic, proto se nepřeočkovává.

Já se rozhodla, že v září dceru očkovat budu.

Jinak jsem to probírala s dr v porodnici a i s pediatričkou a svojí praktičkou a všechny se shodují na tom, že na to nejsou peníze a tak se vakcína celoplošně neočkuje… nic méně mi dětská tvrdila, že by se mnělo TBC prý zas od ledna očkovat plošně :think: nevím to na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
22.5.14 21:23
@myskalucka píše:
Fakt nabídnul? Vždyť nejsou vakciny, jsou prý jen pro rizikové :think:, já chci očkovat a je problém s očkováním. První je ockovana a bez problémů.

zavolej si do Plaňanský Praha 10 normálně vakcíny jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
22.5.14 21:24

Jinak okolo z 8 let na MD mám dětí jako smetí a vím o jedné reakci u kluka 2008 má zvětšené uzliny na krku… není to vidět, nic mu to nedělá jen na pohmat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
22.5.14 21:31
@Blanka S píše:
Trápím se už od ledna ze zápalem plic a na poslední kontrole jsem to probírala s plicařkou… straší očkovali ještě v porodnici a mladší 16m očkovanou nemám… de mi řekla, že v čr TBC je a ona se přiklání k očkování…já na to vedlejší účinky atd… ona na to, že vše má vedlejší účinky, ale TBC má v ordinaci každé 2-3mesíce… zašla jsem se oprat co a jak rovnou na o dveře dál kde očkují… tam jsem se dozvěděla, že se nejdřív dělá test 400,– druhý den očkování 400,– pokud není na test špatná reakce… šlověk TBC prý může i tak dostat, ale má to průběh jako lehčí zápal plic, proto se nepřeočkovává.

Já se rozhodla, že v září dceru očkovat budu.

Jinak jsem to probírala s dr v porodnici a i s pediatričkou a svojí praktičkou a všechny se shodují na tom, že na to nejsou peníze a tak se vakcína celoplošně neočkuje… nic méně mi dětská tvrdila, že by se mnělo TBC prý zas od ledna očkovat plošně :think: nevím to na 100%

Tvoje Dr. pěkně kecá. TBC je v ČR dlouhodobě na ústupu, stačí nahlédnout do statistik. Nechce se mi teď zjišťovat detaily, ale více-méně se všude v Evropě od plošné BCG vakcinace usptupuje, možná ji ještě mají na Slovensku. O obnovení plošného očkování jsem neslyšela, ale ráda si o tom přečtu, podle mého je to kec.

Tohle očkování je jedno z nejkontroverznějších, jsem ráda, že je to pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.5.14 21:40

http://zdravi.doktorka.cz/…sne-ockovani

když už to říkají naši vakcinologové tak to je co říct :-)
Neočkovat, moc nežádoucích účinků a vakcína nefunguje tak jak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
22.5.14 21:53

Z vlastni zkusenosti vim, ze tbc neni v zadnym pripade na ustupu. NAOPAK. a ano, vakcina neni 100%, tak jako zadna. ale je to presne tak, jak psala @Blanka S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
22.5.14 21:55

My jsme bohužel rizikoví, má maminka TBC prodělala v mládí a měla recidivu po porodu, takže nás v porodici označili za rizikové. A vím z okolí o chlapečkovi, který má dodneška po očkování problémy (r. n.2010), i pediatr v porodnici mi potvrdil, že reakce na očkování jsou a že to způsobilo zařazení očkování proti žloutence B v hexe, se kterou vakcína naočkovaná už v porodnici reagovala a že doporučuje očkování TBC až na roce věku po skončení očkování hexou. I tak mám z toho obavy. Předchozí děti očkované byly už v porodnici a bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
22.5.14 22:00

@J_Doe : švagrová pracuje v nemocnici na mikrobiologii a TBC je rozhodne na vzestupu, maji strašně moc nových případů!!
@Blanka S : my chodili na TBC na polikliniku budějovická. No já koncem roku četla ze nemají licenci na vakcíny a ted mi to i dr potvrdila, ale mám si tam prý zavolat a to očkování chtít, ale mám to řešit az na podzim, aby jsme prý neměli kvůli jizve na rameni zkažené léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek