Očkovat či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.11.19 15:27

S rýmou či jakoukoliv jinou infekcí bych rozhodně neočkovala. Uvidíš, jak na tom budete den dva před očkováním a podle toho se rozhodni.
A jen blbý dotaz - jak někdo může mít na VIRÓZU předepsaná ANTIBIOTIKA, která ničí bakterie nikoliv viry? U nekomplikovaných viróz se předepisuje jen klidový režim a vitaminy, u komplikovaných případů pak antivirotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
21.11.19 15:29

@Štrample obecná ja se v tom nevyznam, on mi to takhle rekl a ji normalne antb ale nevim co mu jinak je, prej mu rekla dr ze litaji ted 2 virozy a on ma jednu z nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.11.19 15:32

U nás na hexu neřešila nic, překvapila mě, že na mmr chce počkat na chůzi. Hexy jsem se tolik nebála, tak naštěstí to dopadlo všechno dobře. Jo a na rýmu mi řekla, že by muselo být aktualni unudlene dítě, jinak by očkovala. Pokud by SE následek projevil hned a ne až třeba ve třech letech, tak můžu říct, že u nás to prošlo bez problémů. První dávka byla v 9 týdnech u dítěte narozeném v 38. tydnu, pod pět kilo, bez pasení koniku, se zadní rymou :oops: a třetí dávka při viróze manžela. Reakce byla jen na tu třetí, zvýšená teplota jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
21.11.19 15:39

@Bubla Bůčková no tak presne to mi taky rikala, ze ryma nevadi kdyby teda nemel fakt nejakou hroznou (kterou ma tedka no😁)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.11.19 15:43
@Janka3007 píše:
@Bubla Bůčková no tak presne to mi taky rikala, ze ryma nevadi kdyby teda nemel fakt nejakou hroznou (kterou ma tedka no😁)

Samozřejmě měřila teplotu a poslechla, ale byla to zadní rýma dlouhodobá, tak ani z nosu neteče při tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.11.19 19:01

Neockovala bych. Druhe dite jsem ockovala az 5.mesicich kvuli nizke vaze, MMR jsme odkladali skoro pul roku, protoze vzdycky doma nekdo lehl nebo byly dovolene. Proste kdyz dite neni fit, tak neockuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
21.11.19 19:32

Do 3.12. daleko. Uvidíš. Pokud bude ok, tak bych normálně naočkovala. Pokud bude nemocný, tak ne. Nehledala bych v tom složitosti. Nezažila jsem, že by lékař měl problém s tím, že odkládám očko kvůli nachlazení. Prostě jsme naočkovali až bylo dítě ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.19 20:01

@Janka3007 já bych neočkovala(pokud bude nenoc trvat) vzpomínám, že naše doktorka malou kdysi neočkovala, když jsem byla já nachrchlaná, malá sice byla zdravá a nakonec to ani nechytla, ale prostě je to tak jistější, jako vždycky se může stát, že se naočkuje supr zdravé dítko a stejně něco chytne dodatkem, ale tak proč tomu chodit naproti. Pak by člověk nevěděl co případně z potíží připsat nemoci a co očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
27.12.19 01:14
@Janka3007 píše:
Dobry den maminky, predem chci rict, ze jsem zastancem ockovani a ockovat chci. Syn bude mit ted 4. Mesice a meli jsme 1. Hexu odlozenou do 4m protoze jsme chodily na rehabilitace no a dr chce ted ockovat na zacatku prosince. Jenze malej od minulyho patku ma hroznou rymu, pokaslava, v pondeli nam dr rekla ze ma zanet nosohltanu, tak lecime, uz je to skoro tyden a malej se trosku zlepsil, ale porad tu rymu ma i kdyz ne tak hroznou. Do toho ma pritel nejakou virozu a nasazeny antb, bojim se ze do tydne to chytnu i ja. Ockovani mame naplanovano 3.12., malej horecky nema ale ta ryma je hrozna…ockovat chci, ale vim, ze ted to asi nebude moc dobry, kdyz je malej nachcipanej a sestra od dr uz minule rikala ze uz je to pozde ze uz to melo byt naockovane…nevite jak se slusne domluvit bez hadek aby se ockovani odlozilo? Ja se na to ptala v pondeli dr a ona rikala ze kdyz bude mit trosku rymu ze ockovat muzeme. To se mi ale nelibi, ale zase se s ni nechci hadat, ted jsme prave k ni prechazeli tak si nechci delat nejaky problemy hned od zacatku…

Dítě byste měla očkovat, když je v dobrém zdravotním stavu - což je individuální u každého to znamená něco jiného. Takže Ano lze očkovat dítě s rýmou, ale ve Vašem případě není dítě v dobrém zdravotním stavu, protože nemá chronickou rýmu, takže je správné očkování odložit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
2.1.20 16:38

@Josef44 odlozit jsme ho i tak museli protoze jsme byli na operaci s abscesem, mel 3 tydny antb a ted uz je v poradku a zitra jdeme na ocko..jen se bojim, ze tim ockovanim se mu ten absces vrati, i kdyz uz jsou to 3 tydny od operace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.1.20 22:27
@Janka3007 píše:
@Josef44 odlozit jsme ho i tak museli protoze jsme byli na operaci s abscesem, mel 3 tydny antb a ted uz je v poradku a zitra jdeme na ocko..jen se bojim, ze tim ockovanim se mu ten absces vrati, i kdyz uz jsou to 3 tydny od operace..

Očkovat až 14 dní po dobrání ATB!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
6.1.20 22:21

@Josef44 pisu 3 tydnyod operace takze i od antb :) 3. Den po ocku a zatim zadne NU tak snad to tak zustane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
7.1.20 23:32
@Janka3007 píše:
@Josef44 pisu 3 tydnyod operace takze i od antb :) 3. Den po ocku a zatim zadne NU tak snad to tak zustane :)

Jo to tak bývá děti také neměly nic pokud se neočkovaly prevenarem a hexou v 1 den. Jenže po očkování člověk nemůže cvičit vojtovku, takže někdy je lepší očkovat naráz aby se nemeškalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
11.1.20 20:37

@Josef44 tak mi ji stejne ted cvicit nemuzeme skrz tu operaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek