OČR v době koronaviru

Anonymní
30.10.20 08:13

Očr a Očr

Ahoj holky. Nemate někdo info jak je to s očr, to zvýšení na 70% je pro vsechny nebo jen pro ty skolaky. Jsme vsichni nemocni, hlavne ja, takze by mohl mit manzel očr na mě, ale pokud by bylo zvysene jen pro skolaka, tak by bylo vyhodnejsi mit na nase dite, ktere ma zavrenou skolu. Děkuju:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
30.10.20 08:25

To zvýšené by melo byt jenom na deti do 10 let, kterym se zavrela skola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
30.10.20 08:25

A ty jsi nemocna tak, ze se nedokazes postarat o skolaka, nebo proc by nekdo mel tvemu manzelovi psat OCR na tebe? Pracujes, nebo jsi doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
30.10.20 08:28
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Nemate někdo info jak je to s očr, to zvýšení na 70% je pro vsechny nebo jen pro ty skolaky. Jsme vsichni nemocni, hlavne ja, takze by mohl mit manzel očr na mě, ale pokud by bylo zvysene jen pro skolaka, tak by bylo vyhodnejsi mit na nase dite, ktere ma zavrenou skolu. Děkuju:)

Pokud jste VSICHNI nemocni, proc nema manzel neschopenku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4125
30.10.20 08:35

Můžu prosím zdroj na to zvýšení OČR? Nikde ve zprávách jsem to neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
30.10.20 08:37

Krizové ošetřovné:
https://www.mpsv.cz/…cz/osetrovne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 07:40

Mám doma školáka. Jsem na OCR. Mám příznaky koronaviru. Co teď? Co je lepší? Nechat se nahlásit jako kontakt a jít na testy nebo přes svoji doktorku? Je v tom nějaký rozdíl? Je něco rychlejší? Musím jít na testy? Musím jít na neschopenku nebo muzu zůstat na OCR? Pracuji v malé firmě a teď je tam hodne lidí nemocných, takže rapidně klesly výnosy a všem se najednou budou platit neschopenky. Pro firmu dost velký problém v současné době. Pokud půjdu na neschopenku ještě já, tak ji zatízim ještě víc, takže z tohoto důvodu bych raději zůstala na OCR. A taky tam už dost dlouho nechodim, tak mi to je i nepříjemné. Další věc je, že při nemoci, kdy kašlu, tak většinou to mám hodně špatne a léčím se dlouho - asi to je tím, že jsem astmatik. Teď jde o to, že me dítě je zatím doma, ale nevím, kdy nastoupí do škol ZŠ. Jde být zatím na OCR a později přejít na neschopenku? Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
65223
19.11.20 07:51

Je treba volat obvodni a nechat se poslatna test. Zatim bych zustala na OČR, pokud budes pozitivni, stejne bude syn v karantene, takze by OCR mela bezet dal pres dětskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
19.11.20 07:52

Zavolala bych lekarce, ze jsem nemocna. Podle potizi ona posoudi, zda test ano nebo ne.
Na OCR zustan dokud to jde. Az pujde dite do skoly, a ty budes stale nemocna, Dr. ti vystavi neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 08:19

@vokishka @cecetka Někde jsem právě ale četla, že neschopenka má přednost před OCR. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
76739
19.11.20 08:24
@Anonymní píše:
@vokishka @cecetka Někde jsem právě ale četla, že neschopenka má přednost před OCR. :nevim:

ale ty na OČR už jsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
19.11.20 08:31
@Anonymní píše:
@vokishka @cecetka Někde jsem právě ale četla, že neschopenka má přednost před OCR. :nevim:

Ano, pokud je primárním důvodem nechození do práce nemoc. Stát se zřejmě poučil z jara, kdy firmy využívaly OČR k odklonění nákladů, tak teď zdůrazňuje, že když je důvodem nechození do práce nemoc, měla by být vypsaná neschopenka (a ne aby si ten člověk vzal OČR na dítě, které mu např. stejně hlídá babička). Ty už jsi ale jako primární důvod měla péči o dítě, nikdo neví, do kdy ta péče bude. Takže bych doktorce rovnou řekla „neschopenku nevypisujte, zatím mi pokračuje OČR“, protože nebýt nemoci, stejně bys do práce nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 08:32

Řešila jsem ještě před uzavřením škol - syn byl nemocný, já s ním na očr, pak jsem to od něj samozřejmě chytla také a 3 dny na to zavřeli školy. Takže jsem byla na očr s nemocným synem a pak plynule přešla na očr kvuli uzavřeným školám. U své obvodní jsem ani nebyla, protože jsem to nepotřebovala (stejně jako tobě mi přijde solidárnější k zaměstnavateli být na očr než na nemocenské, kor v téhle době, kdy živnostníci často počítají každou korunu). U tebe bych se řídila tím, jestli na testy poslat chceš nebo ne :nevim: Pokud ano, tak obvodní zavolej, pokud ne zustaňte prostě jen doma v izolaci. Osobně bych další papírování s nemocenskou neřešila a prostě zůstala na tom současném OČR. A dále bych to řešila až v případě, že by syna ročník otevřeli a ty ses měla vrátit do práce a nebyla ještě zdravá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.20 08:42
@Anonymní píše: Řešila jsem ještě před uzavřením škol - syn byl nemocný, já s ním na očr, pak jsem to od něj samozřejmě chytla také a 3 dny na to zavřeli školy. Takže jsem byla na očr s nemocným synem a pak plynule přešla na očr kvuli uzavřeným školám. U své obvodní jsem ani nebyla, protože jsem to nepotřebovala (stejně jako tobě mi přijde solidárnější k zaměstnavateli být na očr než na nemocenské, kor v téhle době, kdy živnostníci často počítají každou korunu). U tebe bych se řídila tím, jestli na testy poslat chceš nebo ne :nevim: Pokud ano, tak obvodní zavolej, pokud ne zustaňte prostě jen doma v izolaci. Osobně bych další papírování s nemocenskou neřešila a prostě zůstala na tom současném OČR. A dále bych to řešila až v případě, že by syna ročník otevřeli a ty ses měla vrátit do práce a nebyla ještě zdravá.

Jde o to, že všichni chtějí, ať si udělám test, abychom věděli. Už kvůli práci manžela. Tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
15814
19.11.20 09:32
@Anonymní píše:
Jde o to, že všichni chtějí, ať si udělám test, abychom věděli. Už kvůli práci manžela. Tak nevím.

jak bylo napsáno. test bych si nechala udělat kvůli kontaktům, v tomto případě manžel. pokud bych byla nemocná, neschopenku bych si vystavit nenechala, protože stejně nechodím do práce. doktorce to je jedno, jestli ji vypíše nebo ne. pokud by se děti vrátily do školy a ty bys byla stále nemocná, tak bych požádala o neschopenku ode dne návratu dětí do školy. pokud si nemocenskou necháš vystavit, tak má přednost před ošetřovným. pokud si ji ale vystavit nenecháš (není tvoje povinnost), tak přednost mít nemůže, protože neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí