OČR a rodičovský příspěvěk
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pokud je na ošetřované dítě pobírán rodičák, musí ho ošetřovat ten, kdo ho ten rodičák pobírá (a současně tedy pracuje), aby měl na ošetřovné nárok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavlinka1981 nárok na očr máš. Ale můžeš si ho vzít jen ty, jak píše Elishka1. Mám to ověřeno praxí, ale také mi tvrdili, že nemám nárok (ne tedy na ÚP, ale přímo v práci). Musela jsem si to zjistit sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný večer. Od září nastupuji do práce na 3/4 úvazek a přemýšlím co by kdyby. Mladší syn jde do školky, ale stále na něj pobírám RP. Jak je to teď s OČR? Je mi jasné, že když onemocní mladší, tak na něj OČR čerpat nemůžu, ale jak je to když onemocní starší? Na ni si OČR vzít můžu a bude mi proplaceno? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lychee13 píše:
Pěkný večer. Od září nastupuji do práce na 3/4 úvazek a přemýšlím co by kdyby. Mladší syn jde do školky, ale stále na něj pobírám RP. Jak je to teď s OČR? Je mi jasné, že když onemocní mladší, tak na něj OČR čerpat nemůžu, ale jak je to když onemocní starší? Na ni si OČR vzít můžu a bude mi proplaceno? Díky.
Na mladsiho jen ty, na starsiho ty, otec a dalsi osoby z domacnosti.
- Citovat
- Upravit
@Lychee13 píše:
Ty si můžeš vzít na oba. Manžel jen na staršího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit