OČR a rodičovský příspěvěk
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@ynax Smlouvu jsem spolu s platovým výměrem podepsala včera. Mně tedy nejde ani tak o vyplacení te očr, to při mém platu nebude žádné terno ten jeden den a raději bych šla do práce než letět s dcerou kvůli pár korunám k doktorce. Ale jinak se ten jeden den v práci asi omluvit nedá, ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon Je to hodně špatný začátek. Jen to dokazuje, že nejsi schopna si zajistit hlídání ani na první pracovní den. Proto bych jako zaměstnavatel nečekala, že budeš spolehlivá a vybrala si někoho jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon Právě kůli takovým jako jsi Ty se zaměstnavatelé zdráhají zaměstnávat matky s malými dětmi. První pracovní den a nepřijít do práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Přeci nemůže čerpat sama OČR, když bere rodičák, nebo může?
Může, právě pouze ona, nikdo jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 píše:
@Karleon Právě kůli takovým jako jsi Ty se zaměstnavatelé zdráhají zaměstnávat matky s malými dětmi. První pracovní den a nepřijít do práce
Hele, víš kulové o tom, co má zakladatelka za práci a jak je domluvená se zaměstnavatelem, tak by to rýpání už mohlo stačit, ne?
@Karleon píše:
@ynax Smlouvu jsem spolu s platovým výměrem podepsala včera. Mně tedy nejde ani tak o vyplacení te očr, to při mém platu nebude žádné terno ten jeden den a raději bych šla do práce než letět s dcerou kvůli pár korunám k doktorce. Ale jinak se ten jeden den v práci asi omluvit nedá, ne.
Jestli jsi to ještě neudělala, tak dej hlavně o téhle situaci zaměstnavateli co nejdřív vědět a domluv se s ním. Hlásit, že si bereš OČR až ten den ráno, když to víš dopředu, to by fakt bylo hodně blbé. Třeba ti zaměstnavatel řekne, že pro něj bude lepší, když teda změníte datum nástupu až na druhého. Pak bys nemusela vyřizovat žádné OČR, jenom bys možná přišla o nějaké dny dovolené, když bys nenastoupila od začátku měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy Tohle se nedělá. Málokdo si dovolí nepřijít do práce první den a vymlouvat se na nemocné dítě. Dle dřívějších příspěvků je to první práce zakladatelky, takže je hodně naivní a neví co si může/nemůže dovolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 píše:
@Kassy Tohle se nedělá. Málokdo si dovolí nepřijít do práce první den a vymlouvat se na nemocné dítě. Dle dřívějších příspěvků je to první práce zakladatelky, takže je hodně naivní a neví co si může/nemůže dovolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy Děkuji za reakci. V práci už jsem domluvená, nabídla mi tři možnosti - přepsat smlouvu od 2., nadělat hodiny nebo zařídit očr. Je možné, že do večera ještě seženu hlídání, nejsem z té situace nadšená, ale věřím, že slušní lidé se vždy dokážou domluvit, což se mi teď při telefonátu do práce potvrdilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 Moc ti děkuji za analýzu situace, akorát je mi k ničemu. Ani jeden tvůj příspěvek v tomhle vlákně nebyl přínosný k původnímu dotazu, všimla sis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 píše:
A to je důvod opakovat to třikrát dokola a házet na zakladatelku vinu za všechny nezaměstnané matky?
Zaměstnavatelé a šéfové jsou taky lidi a jsou různí, neviš nic o tom, kam zakladatelka nastupuje, jaké je tam prostředí, jak vstřícný a přístupný dohodě je šéf, jak moc zrovna o zakladatelku stojí… Třeba je ve svém oboru jediná v regionu a ta firma ji potřebuje víc než ona ji. Třeba má šéf doma tři malé děti a bude mít pochopení. Co ty víš? Nevíš nic, nic užitečného jsi taky neporadila, jenom furt dokola rýpeš. Podle tebe má zakladatelka dítě svěřit prvnímu bezdomovci, kterého potká? Nebo rovnou podat sama výpověď kvůli jednomu dni nebo co jako? Že onemocní dítě nebo i ten člověk sám se přece stát může, zvlášť na začátku podzimu je potřeba s tím počítat. Nemusí to hned být důvod k vyhazovu, důležité je se pokusit tu situaci vyřešit profesionálně a nabídnout možnosti. O to se zakladatelka snad snaží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon tak pokud máš smlouvu, zaměstnavatel ví, že zítra nedorazíš, tak je to v pořádku - jinak než OCR se omluvit nedá. To by ti musel dávat náhradní volno… jestli jsi dohodnutá, tak to tak nech, ale zbytečně budeš muset letět k dr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karleon Pokud to lze, změnila bych datum nástupu na toho 2.10., než trávit den v čekárně u lékaře. Další máte ve svých rukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
Toto tema mě aktualně zajima, od zaří pracuji a stale dobiram RP. Vcera jsem byla na UP abych si vyčerpani zrychlila a pani mi řekla, že bych narok na očr neměla… Nedalo mi to a volala jsem na CSSZ primo na call centrum- pani ktera ma na starosti nemocenske davky, a ta mě ubezpecila, ze POKUD pracuji a MAM SMLOUVU ( neplati pro dohody), tak narok na OČR samozrejme mam, protoze do systemu odvadim dane. Kdyz sem ji rekla, ze mi na UP rekli neco jineho tak se smala, ze to je UP a ze oni tem jejim zakonum nerozumi. Takze budete v klidu, NAROK MATE, a neni nic jednodussiho ( nez se tu dohadovat) si tam zavolat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit