Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Já bych očr dnem otevření školek a škol zrušila, plno lidí to jen využíva z lenosti nebo z vychytralosti.
@Alušáček píše:
Já bych očr dnem otevření školek a škol zrušila, plno lidí to jen využíva z lenosti nebo z vychytralosti.
Jo, a pak je samoživitelka, které odjíždí v 7h do práce autobus, ale jejímu prvňáčkovi otevře škola až v 7:50, protože ranní družina není. Má nechat stepovat svoje dítě hodinu před školou?
Já jsem pro OČR ponechat, ale velmi razantně snížit jeho výši (klidně na 40%), aby to využili jen ti rodiče, kteří potřebují opravdu omluvu do práce a jsou ochotni za to i sáhnout do úspor. Ta samoživitelka pokud by byla bez úspor, tak systém státní pomoci existuje.
Já třeba narážím na to prohlášení pro školku - má se tam potvrzovat, že dítě nemělo v posledních 14 dnech projevy virózy. Když mělo moje dítě o víkendu horečku, ale už mu nic není, tak do školky může až za 14 dnů?
Omluví mi to kdo? Nebo se už dopředu počítá s tím, že je to jen cár papíru a můžu v něm lhát bez skrupulí?
@zrcadlo sim te, neres to, je to jenom papir, kriminalka na tebe nenastoupi
@matkabagristy píše:
@zrcadlo sim te, neres to, je to jenom papir, kriminalka na tebe nenastoupi
To já vím, ale vadí mi, že prostě školka požaduje A, ale nikdo u toho neřeší B. Chtějí sebrat OČR na školkové děti, ale přitom omezují provoz výrazným způsobem. Tak buď ať po mně nechtějí podepsat tyhle kraviny, nevrací mi dítě s alergickou rýmou, a já budu vesele chodit do práce, nebo ať tedy vyžadují tento omezený provoz, ale pak ať mi dají návod, jak to mám řešit se zaměstnavatelem.
To je stejný, jako když u nás škola žádala přihlášení dětí do 8.5., aniž by věděli, jak bude otevřeno a jaké budou podmínky - až na protesty rodičů u zřizovatele posunuli termín přihlášení do 18.5.
@zrcadlo neexistuji zadne zakonne normy, vsechno, co se tyka otevreni skolskych zarizeni (krome noseni rousek ve spolecnych prostorach) ma jen vagni vahu. Skolska zarizeni se mohou orientovat dle pokynu z ministerstva, podle ceho jineho taky, ze. Tam je stanoveno, ze prihlaseni ke skolni dochazce je nutne do 18.5. To zase narazi na to, ze skoly maji nejak zorganizovat vyuku dle pokynu z ministerstva a neni to jednoduche.
Pokud by ti chteli dite s alergickou rymou poslat ze skolky domu, muzes se branit-potvrzeni lekare.
@Pavlahar píše:
@Lama Lama ale já to myslím tak, že zaměstnavatel chce, abych pracovala jako doposud - něco jako HO, ale šla na očr
Já ted resim uplne to samé, vycurany zamestnavatel, ja jsem bohužel tu chybu udelala a pracovala po nocich, normálně bych si nafackovala. Je to sprosté využívání. Navic v té práci končím, ale chtěla jsem vyjít maximálně vstříc, no úplně blbá jsem byla.
@LuciusS já se chystám dát výpověď, tak jsem nechtěla odcházet ve zlém. Ale asi mi nic jiného nezbyde… Jako mně jde jen o 2 týdny, ale i tak…
@zrcadlo píše:
Jo, a pak je samoživitelka, které odjíždí v 7h do práce autobus, ale jejímu prvňáčkovi otevře škola až v 7:50, protože ranní družina není. Má nechat stepovat svoje dítě hodinu před školou?
Já jsem pro OČR ponechat, ale velmi razantně snížit jeho výši (klidně na 40%), aby to využili jen ti rodiče, kteří potřebují opravdu omluvu do práce a jsou ochotni za to i sáhnout do úspor. Ta samoživitelka pokud by byla bez úspor, tak systém státní pomoci existuje.
Já třeba narážím na to prohlášení pro školku - má se tam potvrzovat, že dítě nemělo v posledních 14 dnech projevy virózy. Když mělo moje dítě o víkendu horečku, ale už mu nic není, tak do školky může až za 14 dnů?Omluví mi to kdo? Nebo se už dopředu počítá s tím, že je to jen cár papíru a můžu v něm lhát bez skrupulí?
To se bude odevzdávat každýden?
@Pavlahar to já jsem právě taky nechtěla odcházet ve zlém, chtěla jsem vyhovět ve všem, ale opravdu pro dobrotu na žebrotu, tito lidé to neocení a ještě si budou říkat, jak Vás pěkně využilii a nic je to nestálo.
@Lama Lama píše:
To se bude odevzdávat každýden?
To já nevím, nám školka otevřela už tento týden, na webu pro jistotu tuto informaci vůbec nemají, ředitelka obvolávala rodiče. Těm, kteří mají i školní dítě, řekla rovnou, že do 25.5. jsou stejně doma, takže se jich to netýká, stejně tak těch, kteří jsou doma na rodičáku. Těm několika, kteří mají pouze školkové dítě (já mám 2), řekla, že provoz bude zkrácený (ráno se začíná o hodinu později a končí se o hodinu dřív), děti jen v nejnutnějším případě a ideálně pouze na dopoledne. Pak mi oznámila, že budu muset podepsat, že dítě nemělo v posledních 14 dnech žádný projev jako horečku, kašel, rýmu, ztrátu chuti a jestli něco z toho mělo, tak že ho nemůžou přijmout. A nakonec že je musím přihlásit kvůli jídelně dopředu na celý týden a zaplatit za celý týden jídlo, i když nevím, jestli děti celý týden odchodí (za ten týden je to pro 2 děti 390,–). Vyzvedávat by za žádných okolností neměli senioři (což prarodiče jsou). Zakončila to tím, že jestli mám nějakou jinou možnost, ať ji využiju, protože paní učitelka má vysoký tlak ![]()
Prostě mě sejří, že školka rozhodně v původním rozsahu neobnovila služby (já vím, že pro spoustu kroků nemají oporu v legislativě a dodržovat je nemusím, ale fakt se nechci ve dveřích handrkovat a dělat vlny). Mně by fakt stačilo, kdyby to OČR bylo symbolické (těch 80% je nesmysl a od začátku jsem proti tomu), ale byla ta možnost, když školka nefunguje tak, jak dosud.
Edit: Děti jsem tento týden do školky nedala a čekám, co bude dál. Zaměstnavatel mi vychází vstříc a pokud to očr zaříznou, tak mi zpětně vykáže volno nebo přesune hodiny na budoucí období. Já nemusím do kanceláře každý den, ale když jo, tak jezdím 80km tam a 80km zpět a se zkrácenou prac. dobou školky to nedám. ![]()
Dceři bude otevírat škola v 7:45.Praci mám od 6:30.Bude tedy doma. Nic jinyho mi nezbývá. Kdyz zruší ošetřovné, tak budu 5 týdnů bez peněz. Tohle mi od státu nepřijde moc fér.
@Marcelka146 píše:
Dceři bude otevírat škola v 7:45.Praci mám od 6:30.Bude tedy doma. Nic jinyho mi nezbývá. Kdyz zruší ošetřovné, tak budu 5 týdnů bez peněz. Tohle mi od státu nepřijde moc fér.
Sama nedojde? Nebo co zaplatit někoho, kdo dítě do školy odvede?
@Marcelka146 píše:
A o prázdninách bude kde? Celou dobu na táborech? A nezvládne dojít sama? My na konci první třídy běžné chodily… Jako od státu to nefér není, nefér se chovají lidé, kterým se líbí být doma, i když důvod nemají.
@Cuddy píše:
A o prázdninách bude kde? Celou dobu na táborech? A nezvládne dojít sama? My na konci první třídy běžné chodily… Jako od státu to nefér není, nefér se chovají lidé, kterým se líbí být doma, i když důvod nemají.
U nás máme blbe spojení a dítě se samo do školy nedostane. Zvlášť na čas, který máme stanoveny. Mám ještě mladší dítě, takže to je jedno. Já to teda do práce stíhám, tak jen nevím, jestli mi dítě vezmou nebo nevezmou (mají omezený počet). Prarodiče hlídat nechtějí. Doufám, že v létě občas pohlídaji a nějak se vystridame v dovolených.
Samotnou bych jich nenechala. Do školy 2 km, víc jak půl cesty po silnici. Ano, máte pravdu. Budu radši doma s ní. Klidně i za 0.