OČR - musím do práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
22.12.20 13:54

Vyhodit tě nemůže, na to si prášky neber. Ale co dál? Nebude ti schvalovat dovolené atd… Musíte najít společnou řeč, což v listopadu oznamovat, že ty máš děti a mezi svátkama nehnes prstem, prostě není dobrý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64933
22.12.20 16:03
@Bubla Bůčková píše:
Vyhodit tě nemůže, na to si prášky neber. Ale co dál? Nebude ti schvalovat dovolené atd… Musíte najít společnou řeč,což v listopadu oznamovat, že ty máš děti a mezi svátkama nehnes prstem, prostě není dobrý :nevim:

Jo, teď to vypadá jako naschvál, účelové OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.20 16:19

@vokishka Ale není 🤷🏼‍♀️ 🙄 Školka je opravdu zavřená od 16.12 kvůli Covidu, i mám od Dr. zpravu o dceři stavu :roll:

• Citovat
  • Upravit
64933
22.12.20 16:20
@Anonymní píše:
@vokishka Ale není 🤷🏼‍♀️ 🙄 Školka je opravdu zavřená od 16.12 kvůli Covidu, i mám od Dr. zpravu o dceři stavu :roll:

Já ti věřím, jenomže to tak prostě vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
22.12.20 16:21
@vokishka píše:
Jo, teď to vypadá jako naschvál, účelové OČR.

Já to vidím jinak, má děti a nemá je kam dát, zvlášť, pokud manžel pracuje. Já nesouhlasím s tím, aby se mezi svátky pracovalo krom IZS, sociálních služeb, obchodů, prostě tam, kde to nejde. Ale u nás mají velké firmy celozavodní dovolenou a menší podniky dělají inventuru 2.1.nebo 3.1.,az po novém roce, kdy se děti za standardní situace vrací do školek a škol.

Ten mail bych uložila, ani by mě nehlo jít z OČR a obrátila bych se po novém roce na inspekci práce pro radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64933
22.12.20 16:27
@Pears206 píše:
Já to vidím jinak, má děti a nemá je kam dát, zvlášť, pokud manžel pracuje. Já nesouhlasím s tím, aby se mezi svátky pracovalo krom IZS, sociálních služeb, obchodů, prostě tam, kde to nejde. Ale u nás mají velké firmy celozavodní dovolenou a menší podniky dělají inventuru 2.1.nebo 3.1.,az po novém roce, kdy se děti za standardní situace vrací do školek a škol.Ten mail bych uložila, ani by mě nehlo jít z OČR a obrátila bych se po novém roce na inspekci práce pro radu.

Ale já přece nezpochynuju, že to potřebuje. ALe pokud někomu v listopadu řeknu, že mezi svátkama nepřijdu, že nemám hlídání, ale zaměstnavateli se to nelíbí a chce po mně, ať si to zařídím a já místo toho vytasím OČR, tak to tak prostě vypadá. Bez ohledu na to, kdo by měl nebo neměl pracovat. Píšu, jak to vypadá, ne jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.20 16:35

@vokishka Jasně,to i chápu, že to tak vypadá, ale není problém si to ověřit… Já jsem mu neřekla v listopadu, že nepřijdu, jen že budu mít problém kam dát děti, protože normálně je firma zavřená, ale kvůli Covidu a hodně práce si chlapi ve skladu ( všichni starší bez dětí nebo už velké děti ) rozhodli, že půjdou radši v klidu si ji udělat přes svátky než pospíchat nějaký víkend 🤷🏼‍♀️ No a my s kolegyní se musely podřídit, jen ona má hlídání, takže jít může 🙄 A mě se stalo, co se stalo a nepopírám, že to hází špatné světlo…🙄

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.20 16:37

Každopádně jsem ho pokaždé o stavu děti informovala, do této chvíle jsem ani jednou v práci nechyběla a nemyslím si, že je na místě, aby mi psal takovou zprávu, když ví jak to je…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.23 17:47

Obnova diskuze

Ahoj, prosím o názory.
Nastoupila jsem po dlouhém, horlivém hledání práce, do jednoho butiku v OC, 12-ti hodinové služby. Nejdřív jsem byla nadšená, ale trochu mě zneklidnil přístup šéfové, která mi řekla, až byla sepsaná smlouva, jestli mi má kdo hlídat malou, že mě v případě její nemoci nemá kdo zastoupit. Přece mám plné právo vzít si OČR je to tak? Pokud malá onemocní, budu s ní samozřejmě já, chce maminku, když není ok.
Obávám se, že pokud během zkušebky budu na Očr, dá mi výpověď, je tohle vůbec možné?
Dřív jsem pracovala ve velkém kolektivu a nikdy s Očr problém nebyl( víme, že děti do cca 8 let si budují imunitu a prostě jsou nemocné dlouho a často).
Prosím o názory ty, co měli/mají také práci, kdy je problém chybět, jak to zaměstnavatel řeší. Beru to tak, že kdybych onemocněla já, nebo jen vzala dovolenou stejně budu chybět.
Děkuji za reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1261
15.11.23 18:06
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o názory.
Nastoupila jsem po dlouhém, horlivém hledání práce, do jednoho butiku v OC, 12-ti hodinové služby. Nejdřív jsem byla nadšená, ale trochu mě zneklidnil přístup šéfové, která mi řekla, až byla sepsaná smlouva, jestli mi má kdo hlídat malou, že mě v případě její nemoci nemá kdo zastoupit. Přece mám plné právo vzít si OČR je to tak? Pokud malá onemocní, budu s ní samozřejmě já, chce maminku, když není ok.
Obávám se, že pokud během zkušebky budu na Očr, dá mi výpověď, je tohle vůbec možné?
Dřív jsem pracovala ve velkém kolektivu a nikdy s Očr problém nebyl( víme, že děti do cca 8 let si budují imunitu a prostě jsou nemocné dlouho a často).
Prosím o názory ty, co měli/mají také práci, kdy je problém chybět, jak to zaměstnavatel řeší. Beru to tak, že kdybych onemocněla já, nebo jen vzala dovolenou stejně budu chybět.
Děkuji za reakce :kytka:

Ano, ve zkusebce tě může vyhodit naprosto bez důvodu. Takže během zkusebky bych si být tebou našla hlídání, jestli chceš v té práci zůstat. Po zkusebce už není tvůj problém, že nemá zástup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat