Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Již týden máme doma octomilky.. Už nevím co dělat.. Vše jsem vydrhla, vyhodila, umyla.. Žádné ovoce ani zelenina na stole.. Koše čisté, žádné zbytky jídla.. Jsou i v lednici.. Jsem z toho na prášky.. V mističkách mám trochu octa, nějaké se chytli ale málo.. Ani z kytek to není.. Odpady mám taky čisté.. Jsou tu pořád
prosím o radu.. Děkuji Petra
Tak tady se upichnu, protoze ty hejna co mame doma, jsou k zesileni. Radu nemam, zkousim furt dokola kupovane, doma delane lapace, vycistila jsem vse x krat a furt se roji.
Taky jsem mela letos vybuch octomilek, peklo. Zjistila jsem, ze strasne lezou do burcaku
(jo a do medu) takze sklenicka s burcakem a pres ni potravinova folie s mini dirkama, vlezlo jich tam opravdu hodne. Zbytek jsem prubezne luxovala. A doporucuju podivat se, zda neprebyvaji na strope, tam se mi vzdy schovavaly, ale i odtamtud jsem je vyluxovala. ![]()
Na podzim se rojí všude, protože venku je popadané ovoce. Dostanou se pak i dovnitř.
Na stropě nejsou.. Chodím každou chvíli a čumím po celým bytě.. Připadám si jak Colombo ![]()
Nám se na vloni také nehorázně přemnožily a nebylo možné najít zdroj. Až časem se přišlo na to, že ve stupackach je prasklina v odpadovem potrubi, odkud unikala odpadová voda a vytvořila louži, v níž se ty octomilky množily. Takže on ten skrytý zdroj zřejmě někde bude. Pokud bydlíte na bytě, klidně by mohly přes stupačky proniknout i z jiného bytu 🤷.
@Petrulíno píše:
Na stropě nejsou.. Chodím každou chvíli a čumím po celým bytě.. Připadám si jak Colombo
Znam
ja je uplne nesnasim. A pak teda jeste ty potravinovy mury
kazdopadne burcak/med a likvidace vysavacem u nas fakt pomohla a to jsem i premyslela, ze to tu zapalim. Jo a nenechat ani mokry pribory odkapat, u toho mi taky zustavaly.
Jo, je tu podzim a máme doma mušky octomilky
jako každý rok. Nepomáhá nic. Trochu lapač v podobě sklenice naplněné ředěným octem a překryté fólií, ve které jsou dírky. Octomilky tam vlezou a utopí se. Až začne mrznout, zmizí úplně.
Bydlíme ve starém domě.. Máme krásný byt v přízemí.. Ze stupaček to není.. Všechno jsem prohlídla.. Jdu ještě zkusit dát ten med.. Burčák teda nemám no ![]()
Já jsem si je přinesla teď v týdnu v košíku s malinama, co jsem měla venku na terase den. ![]()
To nejhorší jsem vyluxovala, průběžně jsme je zabíjeli, když jsme je viděli a do malé misticky jsem dala kus banánu, přes to fólii, propichnout jehlou a za dva dny jich tam bylo fakt hodně, vzala jsem to ven, vyhodila do popelnice a od té doby klid ![]()
Těší mě, že nejen my máme aktuálně doma roj těch potvor.
Jinak pomáhá i obyčejná mucholapka. Je to nevzhledné, ale loni jsme se jich tak zbavili. ![]()
U nas doma jsou ted taky premnozeny
Staci treba kdyz chvili deti nechaji na stole kousek ovoce a hned je jich plno.. Kdyz nekde sednou, tak je vyluxuju rucnim vysavacem. Bojovat moc nema cenu. To je kazdy rok.. Jak se najednou objeví, tak zase zmizi..
Kočky… Moc děkuji všem.. Jsem ráda, že v tom nejsem sama..
![]()