Od kdy boty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
166
27.9.15 15:37

My jsme původně chtěli jít přímo k ortopedovi, ale řekli, že musíme mít doporučení pediatra, a tam se na nás shovívavě usmála a řekla boty a vyřešeno. Spokojeně jsme odešli, dali boty, nohy vypadají ok. Ale jestli má náběh na plochou nohu, to asi sama nepoznám, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
27.9.15 15:41

@jjjanca Asi nepoznas. Ani nepoznas vadné držení těla, špatně postavení nohou, špatne zapojovane svalové skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
27.9.15 15:59

@LLenule111 Nečetla jsem celou diskusi. Tyhle dva tábory se budou hádat pořád. Moje zkušenost - mladší syn začal chodit taky později. Chtěla jsem pro něj aspoň nějaké botičko-capáčky, nebo botičky do kočárku, aby mu nebyla zima, nemohla jsem sehnat dostatečně velké natahovací capáčky. Botičku vůbec nepřijal, řev, krčil prsty. Paní v obchodě poradila počkat, že to nemá smysl. Tak jsem koupila tlusté ponožky s protiskluzem a čekala, dokud nebude sám chodit. Říká se, že na boty je čas, dokud dítě nepřejde samo místnost. Asi za měsíc jsme jeli kupovat boty znovu, protože se rozchodil. No, moc se mu to nelíbilo, ale to spíš bylo změnou prostředí. S botama žádný problém nemá.
Co máte doma za podlahu? My třeba máme dlažbu, tak jsem kupovala silné ponožky s protiskluzem a dost jsme topili podlahovkou. Fyzioterapeutka nedoporučila ani capáčky, pokud ještě hodně leze. Vytáčí potom špatně nožičky.
Takže se rozhodně nenech ukecat, botičky kup až na ně bude opravdu čas.

• Citovat
  • Upravit
10461
27.9.15 16:27

@LLenule111 No říkám, záleží, jak které. Pokud to chceš jako zateplení nožiček do kočárku, nepotřebuješ tam mít protiskluz a nechceš to na dlouhodobé chození, tak tady máš třeba tyto z ovčí kůže s kožíškem http://www.ecocapart.cz/…kuze-vel-20/ . Nebo koukni na přímo na stránky českých výrobců, co dělají věci z ovčí kůže a vlny (deky, vesty atd.), často mívají i výrobky pro kojence a batolata jako fusaky a capáčky.
Ohledně té ceny capáčků obecně: já jsem třeba teď kupovala synovi capáčky Dadoos, ty naše teda nejsou zateplené, ale mají trojvrstvou podrážku, jsou z kvalitní měkoučké kůže a stály mě 450kč a ještě jsem si mohla vybrat barvu na přání. Téměř totožné capáčky Tikki stojí o dvě stovky víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
27.9.15 17:47

@jjjanca Tohle jsou právě vady, které od oka moc dobře poznat nejdou.
Z osobní zkušenosti dospělého: Roky jsem nosila boty s ortopedickou vložkou, cvičila cviky na záda, řešila po ortopedech kolena a kyčle. Všechno marné, bolesti a záněty se vracely. Pak jsem zahodila boty i s ortopedickými vložkami, pořídila barefooty a po několika měsících přestaly bolesti zad i kloubů a srovnalo se mi držení těla. Ta chůze a práce chodidla má vliv na celé tělo. Některé změny na kloubech jsou v mém věku nevratné, kdyby tohle někoho napadlo, když jsem byla dítě, byla bych na tom asi jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
27.9.15 18:19
@LLenule111 píše:
@Akivasha Přesně, taky se na mě v obchoďáku dívají že malej je bez bot a jen v ponožkách. Capáky s kožíškem budou asi docela drahé že?

Já nechávala šít malému na míru z Dadoos za 390,– a nabízí i capáčky s termovrstvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
27.9.15 18:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
27.9.15 18:41

Holky děkuji za rady, už jsem chytřejší :-D Doma máme plovoučku a lino, jen v koupelně je dlažba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
27.9.15 20:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.9.15 09:07

Mám 17měsíčního chlapečka, který zatím udělá sporadicky doma tři krůčky a tím končí, jinak leze jak torpédo. A na zimu to budu řešit, že koupím třeba na bazaru zimní botičky. Nebude to stát majlant a zimní botičky mít bude. nějaké teplé capáčky je dobrý nápad, ale kdybych ho náhodou někde musela vyndat z kočárku, tak bych si asi přišla blbě, že tak „velkej“kluk nemá boty. navíc je to dlouhán a celkově ho oblékám do stylu že vypadá starší než je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
28.9.15 09:09

Jinak souhlasím s tím a bylo to tak nám i řečeno, že botičky dávat až chůze převažuje nad lezením, což u nás zatím není, pro něj je asi pohodlnější lézt, už to vypiloval tak, že skoro lezoběhá po kolenou :lol: A je hrozně opatrnej, tak je zatím pro něj lezení asi pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.11.15 08:11

Minulý týden jsem byla v poradně a ptala se znova na ty nožky a opět (tentokrát bývalý primář dětského oddělení) mi řekl, nosit boty pořád, i v postýlce, kde je to měkké a je to největší možnost vykřivení nohy. Psala jsem i do nějaké poradny na netu a ortoped odepsal, že používat selský rozum a střídat to. Tak a mám to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.11.15 08:19

@jjjanca Pan primář leze do postele v botech? :mrgreen: Zadne vykriveni nohou nehrozi, pokud se noha necha volne pracovat a prirozene posilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.11.15 08:34

@Svistice :-) asi s nima i spí a celá rodinka taky. No proto jsem psala i tomu dětskému ortopedovi a ten to tak nějak zazdil. Takže dáme na selský rozum :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
2.11.15 09:53

@jjjanca V botách do postele? A na spaní ty děti maj mít taky boty? 8o :mrgreen:
No uvidíme za pár let, jak dopadlo moje řešení selským rozumem, dcera doma je bosky, venku teď už boty má, ale kupuju co nejměkčí. Nohu má krásně posílenou, je to vidět, když dělá blbiny a chodí si po špičkách nebo po patách, případně vymýšlí další akrobatické kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková