Od kdy boty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
390
8.1.09 14:48

Od kdy boty?

Zdravím maminky,
nenašla jsem odpověď na mou otázku v žádné diskuzi, je ale možné, že jsem to přehledla, tak pokud už tady toto téma bylo, tak se omlouvám.
Zajímalo by mě od kdy jste dávali dětem boty (papuče)?
Malý mi začal chodit, ale držím ho za jednu ruku, ještě nechodí sám. Boty jsem mu ještě nekoupila, myslím že je ještě brzy. Ale moje kamarádka ma chlapečka o měsíc mladšího, začal ji chodit kolem nábytku a už mu dává boty, pry aby měl pevnější nožičku, tak nevím jestli bych malému už měla sehnat boty a nebo máme ještě čas? Jak jste to vyřešili vy?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1099
8.1.09 15:14

Ahoj, papuče kup, říká se, že jakmile začne převládat chůze tak boty na nohy. :wink:
Ale zkus přestat vodit za ruku, to není dobré, raději ať obchází hezky nábytek když si netroufá. Jinak budeš otrokem a navíc bude na držení za ruku zvyklý a sám si troufne až hoodně pozdě. Bude vyvolávat a ty budeš vodit a vodit a vodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
8.1.09 15:21

On obchází nábytek pěkně sám. Za ruku ho vodím jen aby se prošel více, mám pocit, že se méně bojí. Asi ty boty koupim, děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
8.1.09 15:49

Ahoj holky,
ted jsem to psala k nam do diskuze :wink: Byla jsem na rehabce, co chodim ja a stezovala jsem si kvuli necemu na Domcu. Tak se mi na nej prisla podivat detska fyzioterapeutka, co cvici i Vojtovku a tak a mimo jine tam me a jeste jedne mamince s 9 mesicni holcickou rikala:

Kdyz zacne chodit kolem nabytku, tak jen hlidat, v podstate je to „lezeni“ ve stoje, aby si tu dovednost osvojil, v zadnem pripade nevodit za rucicku, ale nemyslela to, aby si nezvykl, ale je to spatne na pater, vytahujes jim jednu stranu nahoru. Az si bude jisty, tak zacne chodit sam bez drzeni, nebo se sam pridrzi.

Do 3 let ditete se vyviji nozni klenba, rozhodne co to jde, tak chodit bez boticek, doma urcite naboso, pokud je zima, tak ponozky protiskluzky, maximalne ty kozene boticky, co jsou jako „nozicka“, proste jen kuze, aby chodil tema ploskama nohou po zemi.
Pokud se tem prckum davaji sandalky nebo boty, zvlaste s tvrdou podrazkou, je jedno jak znackove a kvalitni, tak je to automaticky zaklad pro ploche nohy.. Nejhorsi je, navlect rocnimu prckovi takove ty zimni boty :roll: Rikala, ze ted je tech deti silene moc, s plochyma nohama… Takze doma co nejdele bez bot.

Tak davam dal, co jsem se dnes dozvedela, nejsem odbornik, kazdy at si to prebere jak chce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
8.1.09 16:10

Děkuji ZelvoVeruno, asi na tom něco bude. Myslela jsem, že koupim papuče, ale raději to nechám na později. Docela jsi mě vystrašila s tím držením za ruku, ale já malého netahám nahoru, ale jen přidržuji, tak jsem hodně ohnutá a trpí spíše moje záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
8.1.09 16:22

No me by to taky ani nenapadlo, ze by se nemel vodit za rucicku, protoze presne jak pises, spis bych ho pridrzovala, ale rikala, ze je to spatny 8O :? Ale asi myslela, takove to „pojd ke me“ a tahat za rucicku…
No je fakt, ze ja mam prave prave rameno a lopatku vys nez leve, boli me dost zada, rikala, ze nejen kabelkama a batohama to je, ale ze i treba drzenim v tram pouze pravou rukou a tak 8) No a taky me uricte vodili za rucicku :wink: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
8.1.09 16:42

Mě rodiče taky vodili za ruku i synovce a neteře jsme vodili za ruku, ale nikdo nemáme problémy s páteři, tak nevím. Ale možné to je, tak raději tomu předejít než si to potom vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
8.1.09 16:51

Tak mě doktorka naopak řekla, když začal Honzík v 7měsíci obcházet nábytek, že mu mám koupit žirafový papučky aby měl pevnějsí nožičku a tolik nepadal. Ale jak bylo řečeno, na tříleté prohlídce měl plochý nohy! Na Zimních botičkách do kočárku nic nevidím, prcek toho stejně moc nenachodí a aspoň mu nebude zima na nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
8.1.09 16:52

Ahoj, jak psala Zelva Veruna - nám taky na rehabce doporučili nosit doma jen protiskluzky tlustý ponožky nebo Robeezky - obě děti je milovaly - teď už nám jsou bohužel téměř malé… A pokud vím, ortopedi jsou taky pro botky typu Robeez a žádné tvrdé kotníčkovky… Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
8.1.09 16:53

Lacenko, ja nemyslela tapacky zimni do kocaru, ja myslela ty normal, aby v nich jako chodil :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
8.1.09 20:51

Tak mně zase rehabka řekla, že mám dát boty hned, jak začne víc stát a chodit kolem nábytku. Je tedy fakt, že si malá stoupala levou nožičkou úplně šíleně, jakoby na levou hranu a případně na nárt, a kotníčkový botičky jí to nedovolují. Jestli ale tvoje dítko stojí/chodí normálně, možná bych botky stejně koupila, ale dávala jen na část dne, aby si zvykalo, že má něco na nohou. Některé děti ze začátku nechtějí boty - a když začnou víc chodit, venku to bez bot nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
8.1.09 21:47

ahoj holky, nezavisly nazor dvou fyzioterapeutek, ktere se tim zabyvaji (a neznaji se) a ja jim verim, byl rozhodne dite nevodit a nechat ho, az zacne chodit samo… az zacne samo, je na to pripravene… jak kvuli raminkum, tak pateri a kloubum… me teda urcite taky vodili, ale ja taky nemuzu rict, ze bych mela dobrou pater… boty nevim, kdy jsem mela prvni, ale mam spadlou klenbu, takze taky pricneplochou… je to bida… takze pro sve dite jsem taky sbirala nazory… zatimco v obuvi s zirafou mi pani prodavacka rekla, ze se maji aspon takove ty jako boty davat uz dost brzo, rehabilitacni rozhodne rikaly, ze prvni boty - capacky, s mekkou podrazkou - az v momente, kdy dite preferuje prejit obyvak po svych pred moznosti rychle tam dolezt po ctyrech… prodavacka mi pripadala v teto oblasti prece jenom mene kvalifikovana… ovsem prodat urcite proda… takze je na svem miste… :) muj kamarad dostal pekne vynadano na rehabilitaci, kdyz tam videli, ze jejich mala ma na nohou boty a jeste nechodi samostatne… a to mela super druper capacky… pry ma mit dite radeji troje ponozky proti zime, aby noha mela prostor a dychala a vsechno, nez boticky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
8.1.09 23:36

Jak už tady bylo řečeno, boty dát až v okamžiku, kdy dítě více chodí než leze. Pokud lozí po čtyřech v botech, může díky botě, která ho tlačí do nártu, začít špatně vtáčet nožky a je zaděláno na problém.)
A za ručičky rozhodně nevodit! Dítě má dělat jen tu dovednost, kterou si zvládne naprosto samo.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.1.09 23:44

tak pozor. kamarádka dávala pořád od začátku chození bačkůrky a pak měli ortopedický problém.
Ale jiná kamarádka dávala nějaké „předpisové“ boty a žádný problém nebyl.
No a my jsme chodili pořád a pořád doma naboso. Malá se narodila s ortopedickým problémem, který se srovnal Vojtovou metodou do šesti týdnů po porodu. Ovšem pak jsem se ho vysloveně ptala, jestli mám dávat botičky, a on mi řekl, že má doma chodit naboso.
Co doktor, to názor.

• Citovat
  • Upravit
Cat
8.1.10 23:36

Článek

Pěkný popis českého výrobce jsem našla na Fare

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie