Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já teď byla doma 3 týdny kvůli nějaké viroze, ale zase sem se vrátila do práce…nedělám nic těžkého ani složitého, pracuji v kanceláři, tak se chystám zůstat až do nástupu na běžnou mateřskou…
ale pokud se mi udělá nějak zle nebo tak něco, tak samozřejmě neváhám ani vteřinu a jdu dom…
Na mateřskou jsem nastupovala 6týdnů před termínem a před tím jsem měla 3týdny starou dovolenou místo neschopenky, měla jsem kontrakce. Být doma déle, hráblo by mi ![]()
Jako,nedokážu si představit,že bych se tam vratíla.Dělam v Německe firmě s 800 ženskýma,a je tam těžká práce,mohli mě přeřadit,ale ten smrad z lihu spálených gum a oleju je všude tak nevím.
no tak to je jiná, to bych se být tebou zeptala i gyndařky, třeba ti rovnou řekne, že v takovém případě práci nedoporučuje a máš vyřešeno…
ivule18 píše:
Jako,nedokážu si představit,že bych se tam vratíla.Dělam v Německe firmě s 800 ženskýma,a je tam těžká práce,mohli mě přeřadit,ale ten smrad z lihu spálených gum a oleju je všude tak nevím.
Tak tohle kdyz reknes doktorovi, asi te necha sam, bez tveho rozhodnuti, doma.
Ja, nemit s praci + skolou nervy, tak chodim do posledniho i kdyz nastesti muzu vypomoct s praci priteli (z domova), jinak by me asi take hrablo…
ivule18 píše:
Tak na to se mi ptal gynekolog hned jak mi potvrdil těhotenství… zda nepracuji v nějakém takovém smradu… že těhulkám, které pracují třeba u benzínky hned píše neschopenku.
u klárky od 6. měsíce - ležela jsem s nohama nahoře a chodila jen na záchod a pro jídlo a na kontrolu, protože se mi začalo zkracovat děložní hrdlo. U vikiho jsem byla doma od samého začátku, protože byla chřipková sezona, měla jsem stresující práci a rok před tím jsem potratila… ALE u klárky jsem se vracela do práce, když jí byl rok a u vikiho, když mu bylo 8 měsíců. kdyby nebyly zdravotní komplikace, tak chodím do práce i v těhotenství.
jen si dobře rozmysli, jestli budeš usilovat o neschopenku - s velkou pravděpodobností dostaneš omezené vycházky, nebudeš moct vyjet pořádně ani na chalupu, ani na výlet a o dovolené už vůbec nemluvím…
Tak každý není hodný jako tvůj,uvidíme jak to dopadne,dnes jsem tam byla a jsem teprve v 5 tydnu.Tak se mě na nic takoveho neptal,asi je mu to jedno.
no, koukám, že pracuješ v totálně nevyhovujícím prostředí. to se dohodni s doktorem, určitě tě nechá doma…
S tyma vycházka počítám,už dva měsíce marodím,sem si zvykla.Ale pořád byt doma,než potratit nebo nějak ublížit mimču.
to máš určitě pravdu. mě to u vikiho hodně vadilo, protože jsem musela obsloužit ještě starší. a vysvětluj 3,5 letému dítěti, že nemůžeme zůstat venku na hřišti, protože má máma neschopenku… naštěstí se můj doktor nechal po 3 měsících ukecat a povolil rozumné vycházky. do té doby jsem měla 2 hodiny dopoledne a 2 odpoledne.
ivule ahoj,
těhotenství se nepovažuje za nemoc. se samotným těhotenstvím být doma nemůžeš, jedině s nějakou jeho komplikaci- pokud je těhotenství bez komplikací, jde se na mateřskou 6-8 týdnů před termínem porodu.
(pochopitelně existuje možnost, že budeš zneužívat systém, a „hodíš“ se marod, ale to doufám, nejsi ten případ)
je fakt, že poslední dva měsíce už jsou únavné,
já šla namteřskou jednou den před porodem a jednou tři dny, a byla jsem dost vyfluslá- těch 8 týdnů si vem, už je to fakt náročné.
pa
har.
Na práci by se tě měl zeptat každý dr. nejenom ti hodní
Tvoje práce se mi jeví jako nevyhovující, podle mě máš právo na to, aby tě přeřadili na jinou práci nebo můžeš zůstat doma…
Já jsem končila 8 týdnů před porodem, dělala jsem lehkou práci, v přijemném prostředí a neměla jsem žádné problémy ![]()
Já byla doma od konce třetího měsíce. Ze dne na den jsem zůstala na rizikovém, ač to absolutně nebylo v plánu. Měli jsme autonehodu, dostali jsme na dálnici smyk na sněhu, prorazili svodidla a skončili na střeše. Na placentě se mi udělal hematom, na rizikáči jsem zůstala pro hrozící potrat a do práce se už nevrátila i když snaha by byla. Jenže pak se přidalo tvrdnutí a vysoký tlak, takže jsem měla stejně smůlu a šéf mi vzkázal, že mám být radši doma, už měli za mě v práci náhradu.
Ahojky maminky,chtěla jsem se zeptat jak dlouho jste byly v práci když bylo mimi na cestě.Já ted marodím,ale ne kvuli mimi.Jsem teprve na začátku těhotenství,ale už bych nejradši doma:-)Děkuji Ivča.