Od kdy být doma?

5misa6
11.7.11 15:37

Od kdy být doma?

Ahojky maminky,chtěla jsem se zeptat jak dlouho jste byly v práci když bylo mimi na cestě.Já ted marodím,ale ne kvuli mimi.Jsem teprve na začátku těhotenství,ale už bych nejradši doma:-)Děkuji Ivča.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31323
11.7.11 15:41

já teď byla doma 3 týdny kvůli nějaké viroze, ale zase sem se vrátila do práce…nedělám nic těžkého ani složitého, pracuji v kanceláři, tak se chystám zůstat až do nástupu na běžnou mateřskou…
ale pokud se mi udělá nějak zle nebo tak něco, tak samozřejmě neváhám ani vteřinu a jdu dom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
11.7.11 15:42

Na mateřskou jsem nastupovala 6týdnů před termínem a před tím jsem měla 3týdny starou dovolenou místo neschopenky, měla jsem kontrakce. Být doma déle, hráblo by mi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
11.7.11 15:43

Jako,nedokážu si představit,že bych se tam vratíla.Dělam v Německe firmě s 800 ženskýma,a je tam těžká práce,mohli mě přeřadit,ale ten smrad z lihu spálených gum a oleju je všude tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
31323
11.7.11 15:44

no tak to je jiná, to bych se být tebou zeptala i gyndařky, třeba ti rovnou řekne, že v takovém případě práci nedoporučuje a máš vyřešeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
11.7.11 15:46
ivule18 píše:
Jako,nedokážu si představit,že bych se tam vratíla.Dělam v Německe firmě s 800 ženskýma,a je tam těžká práce,mohli mě přeřadit,ale ten smrad z lihu spálených gum a oleju je všude tak nevím.

Tak tohle kdyz reknes doktorovi, asi te necha sam, bez tveho rozhodnuti, doma.
Ja, nemit s praci + skolou nervy, tak chodim do posledniho i kdyz nastesti muzu vypomoct s praci priteli (z domova), jinak by me asi take hrablo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
11.7.11 15:50
ivule18 píše:
Jako,nedokážu si představit,že bych se tam vratíla.Dělam v Německe firmě s 800 ženskýma,a je tam těžká práce,mohli mě přeřadit,ale ten smrad z lihu spálených gum a oleju je všude tak nevím.

Tak na to se mi ptal gynekolog hned jak mi potvrdil těhotenství… zda nepracuji v nějakém takovém smradu… že těhulkám, které pracují třeba u benzínky hned píše neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21939
11.7.11 15:52

u klárky od 6. měsíce - ležela jsem s nohama nahoře a chodila jen na záchod a pro jídlo a na kontrolu, protože se mi začalo zkracovat děložní hrdlo. U vikiho jsem byla doma od samého začátku, protože byla chřipková sezona, měla jsem stresující práci a rok před tím jsem potratila… ALE u klárky jsem se vracela do práce, když jí byl rok a u vikiho, když mu bylo 8 měsíců. kdyby nebyly zdravotní komplikace, tak chodím do práce i v těhotenství.
jen si dobře rozmysli, jestli budeš usilovat o neschopenku - s velkou pravděpodobností dostaneš omezené vycházky, nebudeš moct vyjet pořádně ani na chalupu, ani na výlet a o dovolené už vůbec nemluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
11.7.11 15:52

Tak každý není hodný jako tvůj,uvidíme jak to dopadne,dnes jsem tam byla a jsem teprve v 5 tydnu.Tak se mě na nic takoveho neptal,asi je mu to jedno.

• Citovat
  • Upravit
21939
11.7.11 15:53

no, koukám, že pracuješ v totálně nevyhovujícím prostředí. to se dohodni s doktorem, určitě tě nechá doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
11.7.11 15:55

S tyma vycházka počítám,už dva měsíce marodím,sem si zvykla.Ale pořád byt doma,než potratit nebo nějak ublížit mimču.

• Citovat
  • Upravit
21939
11.7.11 16:05

to máš určitě pravdu. mě to u vikiho hodně vadilo, protože jsem musela obsloužit ještě starší. a vysvětluj 3,5 letému dítěti, že nemůžeme zůstat venku na hřišti, protože má máma neschopenku… naštěstí se můj doktor nechal po 3 měsících ukecat a povolil rozumné vycházky. do té doby jsem měla 2 hodiny dopoledne a 2 odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
11.7.11 16:16

ivule ahoj,
těhotenství se nepovažuje za nemoc. se samotným těhotenstvím být doma nemůžeš, jedině s nějakou jeho komplikaci- pokud je těhotenství bez komplikací, jde se na mateřskou 6-8 týdnů před termínem porodu.

(pochopitelně existuje možnost, že budeš zneužívat systém, a „hodíš“ se marod, ale to doufám, nejsi ten případ)

je fakt, že poslední dva měsíce už jsou únavné, :think: já šla namteřskou jednou den před porodem a jednou tři dny, a byla jsem dost vyfluslá- těch 8 týdnů si vem, už je to fakt náročné.

pa

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.7.11 16:24

Na práci by se tě měl zeptat každý dr. nejenom ti hodní :mrgreen: Tvoje práce se mi jeví jako nevyhovující, podle mě máš právo na to, aby tě přeřadili na jinou práci nebo můžeš zůstat doma…

Já jsem končila 8 týdnů před porodem, dělala jsem lehkou práci, v přijemném prostředí a neměla jsem žádné problémy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.7.11 16:30

Já byla doma od konce třetího měsíce. Ze dne na den jsem zůstala na rizikovém, ač to absolutně nebylo v plánu. Měli jsme autonehodu, dostali jsme na dálnici smyk na sněhu, prorazili svodidla a skončili na střeše. Na placentě se mi udělal hematom, na rizikáči jsem zůstala pro hrozící potrat a do práce se už nevrátila i když snaha by byla. Jenže pak se přidalo tvrdnutí a vysoký tlak, takže jsem měla stejně smůlu a šéf mi vzkázal, že mám být radši doma, už měli za mě v práci náhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí