Pohyby po 28. týdnu těhotenství

202
11.7.11 15:00

Pohyby po 28tt

Ahojky holky,

jsem ve 30tt těhotenství a mám pocit, že nějaký den miminko kope hodně a druhý den zase méně , že ho sotva citím, ale když si lehnu tak pak vidím, že se hýbne břicho. Nevím jak časté mají být pohyby ve 30tt? Vždycky když je den, že ho citím malinko spíš se musím na pohyby soustředit, tak dostanu strach. Nevím jeslti prostě někdy jsou miminka v bříšku hodně vitální, že ho citíte pořád a pak zase unavenější?-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4572
11.7.11 15:05

hoj :mavam:

ono taky miminko nema ani poradne misto aby se mohlo hybat.. ale pokud pohyby citis tak se nestresuj… ja kolem 30tt mela pocit,ze jeden den mi zlomi zebra a dalsi den byl liny a sotva se otocil nebo prevalil… neboj.. je to v pohode :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
11.7.11 15:07

Ahojky, jsem ve 29.tt. Taky to tak mám, že jeden den je v klidu a druhý den se nestačím divit, co v tom břiše dělá :-D Když se dlouho nehýbe, taky se bojím, ale pak když si lehnu, tak mě vždy ujistí, že je vše OK :palec: :-D

• Citovat
  • Upravit
4263
11.7.11 15:33

Pohyby se budou den ode dne lišit… někdy bude mít mejdan, jindy bude spíš pasivní. Měla bys ho za den cca 10× ucítit, nemusí to být žádný fotbal… já teď ve 37tt už necítím kopání, ale jen jemné převalení a aktivní nadzvedávání mých žeber:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
11.7.11 16:46

Je to naprosto normální, buď v klidu. Já kolikrát dítě necítila i dva dny, většinou to bylo přes víkend. Prostě dospával, nebo byl naopak jinak otočený, takže pohyby byly tlumené a já ho zkrátka necítila a pak v pondělí pořádal diskotéku a pořád dokola. Navíc čím víc budeš blíže k porodu, tím budou pohyby méně a méně, pak už to bude jen takové převalování „aby se neřeklo“. Dítku se zmenšuje prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
11.7.11 17:11

Neměj strach, mimčo může být otočené nožičkama dovnitř, tímpádem ho nemůžeš tolik cítit.. Jinak se stává, že jeden den spí, druhý den je aktivní, taky se mi to stávalo..
V průměru by se mělo cítit 10 pohybů za den :palec:
Ale každé mimčo je jiné, jak píšu, tak záleží na otočení miminka…

Ale čím víc se blížíš termínu, tím méně mimčo ucítíš, teď tam ještě stále má místo, ale za chvilku mít nebude, takže buď v klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
11.7.11 17:48

odpověď

Moc děkuji všem za uklidnění:-) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.11 17:51
Penelop píše:
Ahojky holky,jsem ve 30tt těhotenství a mám pocit, že nějaký den miminko kope hodně a druhý den zase méně , že ho sotva citím, ale když si lehnu tak pak vidím, že se hýbne břicho. Nevím jak časté mají být pohyby ve 30tt? Vždycky když je den, že ho citím malinko spíš se musím na pohyby soustředit, tak dostanu strach. Nevím jeslti prostě někdy jsou miminka v bříšku hodně vitální, že ho citíte pořád a pak zase unavenější?-)

Ahoj, taky mám takový pocit, jeden den poskakuje a dělá blbosti od rána do noci a druhý den se asi jen válí a odpočívá, jsem teď 29+2 tt. Taky mě to znervozňuje, když se pak míň hýbe, ale jak sebou zas začne házet, tak mě to nějak uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
13.7.11 13:17

Ahoj, myslím že pohyby má taky vliv aktivita maminky. Jsem 30tt, sedím v práci na židli a malá fotbalistka kope a kope, x krát za den :-D Minulý týden jsme byli na dovče na horách a jak jsem přes den nachodila víc jak 5km, tak se mimčo asi ukolíbalo a někdy nezačalo kopat ani před půlnocí. O víc mi ale přes den tvrdlo břicho :-? takže se musím dost krotit v pohybu a zbytek těhu nejspíš strávím čtením na zahradě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
14.7.11 18:59

Mívám stejné pocity…jeden týden mi malá budila pravidelně ve3ráno,když se mlela jako divoch,ať jsem ležela v jakékoli poloze,takže jsem aspoň do5ti nespala,a teď má zase období,kdy se budím v8já,a ona se občas zamele až kolem oběda..taky se mi zdá,že dost reaguje na počasí..jakmile je celý den vedro,a já jsem ko,ona má pré,ale jakmile se mění tlaky,a z vedra to přechází na bouřky a deště,tak se nehne celý den a taky se bojím,jestli se něco neděje..hned vidím otočenou šňůru kolem krku apod.hororové scénáře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.8.14 11:13

Ahoj maminky.
jako nezkušená budoucí prvomamka se Vás chci zeptat ohledně pohybů miminka :roll:
Jsme na začátku 28tt, pohyby cítím už od 19tt a pravidelně - vždy tak 15 minut pohyb a hodinka klídeček. Taky cítím, jak se míma v děloze pravidelně otáčí, pokaždé vyskočí boule jinde :lol: Ale nejvíce leželo zatím napříč. Minulý týden bylo asi dva dny v poloze, že největší záhul dostával močák :lol: Pak jsme se zase nějak otočili a od té doby se mě pořád mele celé břicho. Je to hrozně legrační, hodně intenzivní, ale přijde mi teď vzhůru hrozně často. Chvilky klidu jsou teď mnohem méně časté, a to i v noci. Nikdy mě pohyby nebudily a teď jsem klidně hodinu vzhůru a hladím pupin, aby mimísek usnul :roll: Na jednu stranu jsem ráda, že o sobě dává tak vědět, ale na druhou stranu mám strach, jestli nemůže být něco špatně, když je najednou tak živější.. Máte s tím některá zkušenost?? Měli jste to někdo taky tak? Na kontrolu jdu příští týden v úterý, tak přemýšlím, zda vyčkat do kontroly, nebo plašit dříve… Pls, poraďte :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
27.8.14 11:16

Ahoj, to je normální :-), do 31tt do 35tt se tak točila, že sem kolikrát vyjekla fakt bolestí jak mě můra nakopla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.8.14 11:18

Jen mě zaskočilo, že to přišlo víceméně tak najednou… v noci jsem krom odbíhání na záchod spala jak špalek, za to teď 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
27.8.14 11:19

Ahoj, mam to tak isto, som tiez v 28 tyzdni a ma najintenzivnejsie obdobie. Neustale sa mrvi, a hlavne ked sa najem tak tam asi oslavuje pri bufetovom stole alebo co… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.8.14 11:25

Jéé, tak jste mě holky uklidnily :lol: budu o něco míň plašit, více si to užívat a taky o dost méně spát :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí