Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
od kdy dáváte vašim drobečkům do jídla česnek?
Lenka a Pája (11 měsíců)
Četla jsem o česneku, že zatěžujue ledviny stejně jako sůl a tak si myslím, že až tak kolem dvou let. Občas ale kousíček hodím na vyvaření do polívky pro svoji 11m holčičku, ale jenom pro dochucení, před jídlem ho vytáhnu.
Nas syn si o cesneku rozhodl sam
kdykoliv mu totiz omylem necham pristup do spize, tak hned nejaky ukradne a slastne si ho zuzla. Nechapu to, ale fakt mu to chutna. A tak kdyz ma takove „nejedici“ obdobi tak mu maly kousicek do obeda pridam a fakt toho sni pak vic. Jana
Ahoj,
ja davam cesnek asi od roku. Vetsinou varim pro maleho 3 porce jidla najednou a do tohohle mnozstvi jeden mensi strouzek (jen pro chut) s tim, ze casem budu pridavat. Zatim si maly nestezoval a pripada mi, ze mu ted chutna vic! ![]()
Hezky den!
Eliska a Jakub (14,5m)
Ahoj, prosím o radu. Mám podobné dilema s česnekem pro 15ti měsíční dítě. Jde tak o dva stroužky do hrnce bramboračky - ale dát nebo nedat?
Na jednu stranu si říkám, že je na něj ještě brzo, na druhou stranu ale zas je zdravý a jde o malé množství. ![]()
Rozštípne to někdo? Děkuji
Příspěvek upraven 01.08.15 v 17:26
Já dávala celkem brzy, beru česnek jako výbornou zeleninu a přírodní dochucovadlo polévek a jiných jídel. Takže já bych dala, bez česneku není bramboračka bramboračkou.
Česnek a cibule je přírodní koření, je to zdravé. Jen dej. Česnek se dokonce prodává v tabletách na podporu imunity, něž umělou tablet obou náhražku, to raději dam děckám do jídla česnek.
No teď koukám, že na skleničce od Hami od 8. měsíce (vepřové s něčím) je tam ve složení i česnek a pepř. V jiných je zase cibule. Takže bych se nebála ho do jídla pro takto větší dítě trochu přidat.
Jinak naše malá jí nejraději od nás z talíře, takže taky ochutná kde co.
Díky za reakce. Také se přikláním k tomu, že malé množství neublíží.
@xstrasilka S těmi příkrmy jsi mě překvapila. Dětem jsem je dávala, ale tohohle jsem si nějak nevšimla.