studium

6429
5.6.05 22:13

studium

Ahoj,

je tu nějaká maminka, která při dítěti studuje dálkově školu?
Zvládáte to s jedním nebo i s dvěma dětmi?
Budu nyní začínat školu, ale chtěla bych druhé mimi v průběhu studia = přerušit na nějaký ten semestr, otázka je, jestli se to pak s dvěma dá zvládat.. Přerušit se může max. na 2 roky..
Tak bych chtěla být klidnější, že to tu někdo podobně zvládá či zvládl :-)
Jinak studium bude na státní škole, takže žádné příadné úlevy jako na placených školách nehrozí.. (dle známých se tam dost věcí „fláká“ - např. výuka jazyků - zápočet dostane každý, i když nic neumí apod…) , - ať mi prominou ty soukromé školy, kde to berou vážně a platícím studentům nic zadarmo nedávají).
Tak zvládá tu někdo „normální“ vejšku dálkově i při dětičkách? :-)
E. a Eliška skoro 11m :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102
5.6.05 22:23

studium

Ahoj Efino,

zrovna končím 2 semestr. Mám doma 18 měsíční cácorku a skoro 13-ti letého puberťáka. Školu průběžně zvládám, snažím se chodit poctivě, jen mám někdy problém se učit ke zkouškám, protože mě kolikrát malá nenechá nebo se v noci budí. Studium jsem přerušila hned na počátku prváku, kvůli porodu, ale v necelém roce mé dcery jsem do školy začla zase chodit. Pokud si najedeš určitý systém, myslím že máš šanci školu zvládnout. Záleží hodně na tobě, ale i na okolí ( hlídání, podpora manžela, kamarádek - při depkách „já to neudělám“ apod.). Přeji hodně zdaru ve studiu a hlavně zdravé a spokojené děťátko, popř. druhé miminko.

Bára a Kristýnka z brusinčat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.6.05 22:26

Snažila jsem se na Vš dostat když byla malá mimčo (přece jen víc spinkají) dostala jsem se až loni kdy ji byly 3 roky - je to trošku horší, nemáme hlídání, malá vstává v 6 a spát chodí tak v 21h kdy já už jsem taky KO. Je to záhul, ale proste si zkoušky plánuji tak aby měly alespoň 7 dní rozestup- no a pak to probíhá tak, že se týden nutím něco naučit, ale pořádne do toho lehnu až 3 dny před zkouškou, pak se „šprtám“ do dvou až tří rána, ale jde to vše se dá zvládnout. Jen ten měsíc zkouškovýho je opravdu zabíračka.Jinak během roku je to pohodička. Lenka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.6.05 22:32

Ahoj Efino,
já jsem právě ukončila 4.ročník na pajdáku v Olomouci, dálkové studium. Mám ročního bobečka a musím říct, že to zatím bylo úplně v pohodě. Taky mám dítě zatím jenom jedno. Nejlepší ke studiu jsou děti tak do toho roku, kdy to ještě nic moc nechce a jenom to sedí nebo leží, nebo trochu leze. To se dobře drtí, když to mrně vedle vás si hraje s ručičkama nebo vsedě s kostkama. Horší to bude, až bude chodit. To už se asi moc nenaučím. Naštěstí mám manžela ve státní správě a není v práci tak často, takže může hlídat, když se potřebuju učit nebo jet do školy. Vůbec mě nenapadlo studium přerušit, myslím si, že při jednom dítěti se to zvládnout dá. Záleží taky, na jakou školu jdeš, mám pár známých na různých školách, tak snad můžu srovnávat. Ostrava je těžší než Olomouc, Brno je těžší než Ostrava a KU je samozřejmě nejtěžší (tam bych si s dítětem netroufla). Ale celkově se mi to zdá lehčí (to studium), než jsem myslela. Zkoušek je 6 nebo 7 za rok, a dost se dá využít takových těch pomocných věcí (taháky, testy z loňska, nápověda, i po mobilu). Taky jsou u nás ve třídě mladé holky s více dětma a stíhají to docela v pohodě. Tak se do toho pusť, ať máš taky na IQ štempl. Držím palce! Lilu

• Citovat
  • Upravit
6429
5.6.05 22:33

Tak jsem zvědavá, jak to bude. Škola bude jednou za měsíc den, den a půl, ještě nevím, jestli se mi povede dostat do Pardubic, ty bych měla blíž a mohla se po páteční škole vracet domu a ráno tam zas jet. Kdyby mne tam nevzali, tak budu muset jezdit až do Brna na Masarykovu univerzitu, tam mne již přijali.. To by bylo horší, z pátka na sobotu bych tam musela jednou měsíčně přespat. Navařila bych oběma dopředu, ale i tak to pro něj bude nezvykle dlouhá doba na hlídání. Hlídací babičky nejsou, resp. díky schopnému manželovi a možnostem napsat si služby dle potřeby, je ani nepotřebujem.. Ale tohle bude jiné, než když odejdu na pár hodin… což i tak dělám minimálně.. Mno, bude to zkouška pro všechny…
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.6.05 22:40

Jdu studovat na ekonomickou fakultu - buď Ekonomiku, management či veřejnou správu. Zatím mne vzali na tu Veřejnou správu, ostatní - buď čekám či teprve budu přijímačky dělat.
Jasan, že až bude druhé mimi na cestě, kdyby se člověk moc nestresil a bral zkoušky v klidu, tak bych přerušila třeba jen po porodu na pár měsíců, třeba by to šlo i při tom, netuším. Hodně to bude záviset na miminku. U prvního dítěte, i když byly první týdne hodně plakací, malá neprospívala a byl to stres, tak jsem ještě po nocích dělala pro firmu, takže dá se dlěat i tehdy, kdy si člověk myslí, že nedá.. tak třeba to přerušení nebude ani potřeba, netuším… V každé´m případě si chci hlavu zaměstnat - práce pro firmu skončila a tak jsem si řekla, že opráším matiku a půjdu na přijímačky - a ono to vyšlo :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
5.6.05 22:49

Ahojky, taky mám za sebou dálkové studium v Brně na „masaryčce“-pajdák,pravda - z jiných důvodů, než dětských.Moje spolu studující kamarádka začala dělat školu se 4letou dcerou a na konci 3. ročníku
zplodili s manželem druhou holčičku tak, aby rodila ve zkouškovém období a nemusela školu přerušit.Musím říct, že to byl pro ni zápřah, ale zvládla to s přehledem. Hlídal manžel, kamarádky, někdy já a malou si dokonce vozila občas i s sebou, nakojila a bylo:). A pokud tě studium čeká jednou měsíčně,nebála bych se toho. My jsme jezdily do školy každý pátek a to je pak zápřah.
Tak hodně úspěchů a hlavně pohodu,nejde o život a zvládnout se to dá.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
5.6.05 23:26

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
6.6.05 08:25

Super, zní to nadějně. Hned jsem klidnější :-)
Hlavně aby člověk zvládl ten první rok, než se to zajede systém, co? :-)
Taky jsem si říkala, jak by to bylo fajn trefit se s druhým mimi do „prazdnin“, aby ty první měsíce byl klid, ale určitě to nebudem „plánovat“.. to bych si s tím osudem už moc zahrávala a člověk nesmí chtít vše. Buď to tak vyjde nebo ne, buď přerušíme nebo zvládnem za pochodu:-)
Diky za podporu,
E. a Eliška 11m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.6.05 15:24

Re: studium

Efina píše:
Ahoj,je tu nějaká maminka, která při dítěti studuje dálkově školu?

Ahoj, mám desetidenní dceru a zrovna píšu diplomku (pro denní studium). Školu mám na rok přerušenou a možná to prodloužím o další semestr. Jinak můj tip pro denní studium FF UK nebo FSV: do bakalářek nebo postupek dítě nedoporučuju, je to docela záhul. V druhém cyklu studia je podle mě dítě v klidu zvládnutelné, podmínkou ale je mít dokončených většinu atestací, kde je podmínkou účast. Anebo mít hodnou babičku, kamarádku nebo paní na hlídání…
Tak zase letím na diplomku a budu dál referovat jak to jde :-) Sofie zatím většinu času prospí, tak není vůbec problém studovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
6.6.05 21:21

Ahoj,
mám 5 měs kluka a dělám, 3 ročník bakalářského studia na VŠ. Právě máme zkouškový, a učení se dá celkem zvládnout. Přerušit jsem nechtěla, protože si zase říkám, že když bude malému rok a víc, bude potřebovat větší pozornost a víc času než teď. Ale je to asi o názoru.
Jinak jsem si ve škole domluvila individualní studijní plán, ale to asi bohužel nejde vždycky.
Jak už psaly holky přede mnou, když budeš mít někoho na hlídání, když dojíždíš do školy, tak učení se dá zvládnout. :wink:
Tak jen odvahu jít dotoho :D

Lenka a Adámek 5 měsíců a 1 týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí