Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, od kdy asi začne dávat malá pusinku? Nebo ne vypoženě pusinku, ale aspoň takový čumáčkování… Zatím je jí to uplně fuk.
U nás jí zatím na povel : „Pošli pusu“ posílá. Našpulí a mlaskne.
Na moje dej mi pusinku, kdy se přiblížím, tak se uhybá. ![]()
U nás je to novinka asi posledních čtrnáct dní. Pusinku dá, ale musí na to mít náladu ![]()
Tak u nás na pusinky musí být nálada.ale posílat pusinku umíme ![]()
Mareček mi ji dává už měsíc (tj. od 7,5 měsíce), stejně tak dlouho dělá paci-paci a na ségru volá „gegá“ (Hela)… ![]()
Na druhou stranu - nesedí, neleze po kolínkách, nestaví se, jen se plazí po bříšku.
Každé dítě je fakt úplně jiné.
Příspěvek upraven 01.08.10 v 19:39
Tobík nikdy, Aňula asi tak 14 dní… takže cca 11,5m. Ale ona je úplně jinačí než brácha, sama se chodí třeba tulit, to je super ![]()
Tak u nás dá Kuba na povel „slintací dýchání z úst do úst“, ale lepší je pro něj „berany, berany duc“ ![]()
Na roce začala dávat řádnou normální pusinku hlavně hračkám, asi odkoukala, dáváme si často pusu na tvář s manželem.
Jééé, my posíláme už asi dva měsíce a dává taky měsíc určitě. Ale ne vždy, když si řekneme, musí se jí chtít. Někdy ale zase přijde sama a našpuluje pusinku - doják!
Leošek pusinku dává ale musí mít náladu a naučil se to nedávno, posílat pusinku zatím neumí ale pilně trénujeme
![]()
tak mala od 9,měsíce,takovou tu s otevřenou pusinkou,že jsem vždycky oslintaná až za ušima,dává jí ,když řeknu dej mi pusu a našpulim,blbý je že jí ted vyrostli konečně 2 zoubky a občas při te vášnivé pusince taky trochu kousne
U nás tak od těch cca 10 měsíců, možná o fous dřív. Ale vyloženě na povel nedává, musí chtít… ale před spaním dá vždycky, to máme jako takovej rituál ![]()
Tak u nás zrovna asi týden to je tak že otevře pusu přisaje se ke mě na kterékoliv místo a dělá mi cuclfleky a občas kousne,tak asi tak.Hrozně se tomu směje a mě to občas lechtá.