Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den-zajimalo by me, odky si Vase holcicky hraly s kuchynkou - jestli jste ji porizovali, jakou (plast vs. drevo), nebo jen nadobicko. V kolika mesicich/letech to ma pro dite smysl. Me holcicce je 1.5roku a byli jsme na navsteve, kde meli kuchynku(ikea). Hrala si asi 20minut, sama(druha holcicka spala)-varila, uklizela, nalivala vodu. Moc ji to bavilo. Pak si odbehla a zas se tam vratila a zase si hrala. Resim, jestli do kuchynky jit a jake, jestli novou nebo z bazaru…a taky, hlavne, jestli neni jeste moc brzo…diky za zkusenosti
Když si s kuchynkou hrála, tak ji to asi baví. Na co by jako mělo být brzo?
@Ajejda dcera dostala kuchyňku ke druhým narozeninám. Máme plastovou, kupovali jsme ji novou. Záleží na vás kolik chcete investovat. Já bych asi do bazarové nešla, ale je to každého věc. Jinak je dceři 2 roky a 8 měsíců a hraje si s kuchyňkou pořád. ![]()
My máme plastovou. Dcera ji dostala na Vánoce když měla 2 roky. Teď má 6 a pořád si s ní hraje. Má ji přestěhovanou venku v zahradním domečku a už toho teda zažila hodně.
Pokud si tvoje dcera s kuchyňkou hraje, nevidím důvod, proč ji nekoupit.
Malej má 2,5roků a s kuchyňkou si hraje nějak od 2.let. Má plastovou, ještě po mě, když jsem byla malá a baví ho to, i když je kluk ![]()
Dostala ke druhým narozeninám právě tu z Ikea (má nastavitelné tři výšky), kuchyňka je fakt držák nezničitelnej a v plném provozu i teď, je jí 4,5.
Dcerka jí má od roku a 1/4 a krásně si s ní vyhraje. Pokud si s ní hrála, tak jí to bavilo, šla bych do toho ![]()
Syn od roku a půl do 5 let - nejoblíbenější hračka, za ty léta jsme obyč platstovou rozšířili o všechny spotřebče, jako kávovary, gril, externí plotnu, mixer, varné konvice… teď to má na zahradě v hracím domečku a když se sejdou dvě děka, pořád něco vaří. ![]()
Kupovali jsme dřevěnou ve dvou letech. Hraje si s ni skoro porad. Do koupili jsme nadobicko a plastové jídlo od Kidkraftu asi 100 dílu a je to super. Osvědčil se k tomu dat i malý stolek se zidlickami. Od te doby si tam vyhraje víc, když ma kam servírovat jídlo. ![]()
Ahoj, my kupovali k druhým Vánocům, dcerce 2,5, velkou tefal, kde teče i voda, a dodnes je to nejoblíbenější hračka. K tomu ji manžel vyrobil prodejní pult, pokladnu s mikrofonem jsme koupili, a pak jen ovoce, zeleninu, nějaké maso. Je sice pravda, že s tím si s ní musíme hrát, ale dnes ji jsou 4,5 a téměř s ničím si nehraje.
18mesicnimu bych ji klidne koupila. Dcera si s ni hraje doted, ma skoro pet let.
Koupovali jsme dceři kolem 3 narozenin, hraje si s ní i v 6 letech, syn od doby co umí chodit!-)
máme dřevěnou - měli jsme woody, ale protože byla růžová vyměnili jsme ji za ikeáckou
Koupila jsem ji dcerce ke druhým narozeninám, ted jí budou tři a dcera si s ní skoro vůbec nehraje, takže záleží na dítku. Jestli měla zájem, určo bych koupila, klidně i použitou, proč ne. my máme novou dřevěnou, ale jen se na ní práší.