Od kdy kyne těsto v ledničce? :)

681
20.9.12 09:43

Od kdy kyne těsto v ledničce :))))

Včera večer si zadělám kynuté těsto, dám ho kynout, z půlky udělám šátečky a jelikož už se mi nechtělo dělat další, tak jsem ho šoupla do ledničky. :P Ráno se vzbudim a těsto snad 10× větší. 8o 8o 8o 8o Já myslela, že ke kynutí potřebuje teplo a ne zimu, :think: :nevim: takhle mi nikdy nenakynulo a teď jsem z něj upekla zbytek a šátečky mi div neutekly z plechu jak ještě nakynuli, ale jsou jako luxusní. :lol: :lol: :P Tak teď mi vysvětlete jak je to s tím kynutím. :nevim: :nevim: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
20.9.12 09:45

Ty jo, tvoji ledničku bych chtěla mít :) mě těsto nekyne ani v létě v baráku, jak je tu zima.

• Citovat
  • Upravit
9994
20.9.12 09:46

@Jenver Já dávám normálně kynuté těsto večer do lednice. Kyne pomaleji, ale kyne. A noc je dlouhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.9.12 09:47

V teple kyne mnohem lépe, v ledničce pomaleji… Ale když tam bylo celou noc, „stihlo“ nakynout taky pěkně :mrgreen:
(kynutí je vlastně množení pidiorganismů - kvasinek, ony „žerou“ cukr a „kadí“ plyn, díky kterému je těsto bublinkaté a nadýchané… V teple se množí rychle, v chladu pomalu, ale množí se furt.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
20.9.12 09:48

Hele, a je lednicka zastrcena v elektrine??? :)… to je fakt podivnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
20.9.12 09:51

Jo lednička funguje až moc dobře a zapojená byla taky. :mrgreen: Já ráno koukala jak blázen, protože když dělám lívance, tak taky dávám těsto do ledničky a nikdy mi takhle nenakynulo. :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
20.9.12 10:03

Tak já mám recept na langoše a na pizzu a to se právě rovnou dává do lednice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
20.9.12 10:08

Kynuté těsto přestane úplně kynout jedině v mrazáku. Ale i po rozmražení je normálně použitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
20.9.12 10:14

Taky mám těsto na langoše, co se zadělá, strčí do lednice a za 4 hodiny se vytáhne několikanásobně větší. Ale teda buchty nechávám kynout pěkně v teple :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
20.9.12 10:23

A byla to určitě lednice?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
20.9.12 10:27
@ugluk píše:
Taky mám těsto na langoše, co se zadělá, strčí do lednice a za 4 hodiny se vytáhne několikanásobně větší. Ale teda buchty nechávám kynout pěkně v teple :)

To já taky, ale třeba v sobotu večer si dám kynout těsto do lednice a k snídani máme čerstvé koblihy :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
20.9.12 10:32
@Paoloska píše:
To já taky, ale třeba v sobotu večer si dám kynout těsto do lednice a k snídani máme čerstvé koblihy :dance:

Ty jo, lednička s pekárnou - můj sen 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
20.9.12 10:34
@Štuclíček píše:
Ty jo, lednička s pekárnou - můj sen 8)
:mrgreen: Ne, s friťákem ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit