Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám dotaz. Odkdy jste dávali mimčo z postýlky do větší postele? Řeším teď, jestli pořídit klasickou postýlku, máme totiž se šuplíkem, ale je tudíž nižší a mám strach, že z¨ní bude malá padat. Teď je jí 10m a má 80 cm. A nebo ještě chvilku vydržet a pak koupit velkou postel se zábranou. Díky. J. ![]()
Ahoj Jani,
my jsme první dítko dali do velké postele v roce a půl, je asi 40cm vysoká, takže jsme pod ní dali matraci, neboť malej pořád padal, až se naučil postupem času na ten prostor a nepadá (vlastně padá, ale vždycky si zase vyleze zpátky) ![]()
Jo, ještě jsem si uvědomila…sice nemám zkušenost se zábranou na postýlce, ale protože malej se i postaví, tak jsem se bála, aby neměl na to padání ještě horší podmínky
…tak asi vzít v úvahu, jakýho draka doma máš. ![]()
Malý spal v postýlce do roku a půl, pak v ni nechtěl a spal s náma. Teď mu děláme nový pokojík a doufám, že se bude konečně chtít přemístit i do své postele
. Snad nebude vadit, když se přidám s otázkou.
Chtěli bychom postel se zábranou, která má ale ještě šuplík, kde je další matrace na příležitostné spaní kamaráda, synovce. Žádného výrobce nemůžu najít.
No, to je fakt, malá je dráček docela slušný. Tak asi vydrží nějakou dobu v postýlce, co máme a pak půjde do větší.Díky, J.
http://www.nabytek-aldo.cz/…er-2/zkusila jsem zadat do prohlížeče postel se šuplíkem na spaní a vylezlo mi pár odkazů, například tento. tak na to mrkni. My tu postýlku se šuplíkem máme od kamaráda, který ji dělal.Pa J.
ahoj, tak tohle mě taky zajímá. Malá má 14m a když si v postýlce stoupne tak ji má po pusu. A co sem se tak ptala známích co mají děti, tak je přendali až se děti naučili z postýlek vylízat a nebo tam už nechtěli být. Tak uvidíme, kdy se rozhodnem já myslím že máme ještě čas.
Tchýně říkala, že manžel byl v postýlce do 4 let, protože v posteli být nechtěl, ale to je jen tak mimo
![]()
my malýho stěhovaly ve 2.5 letech s postýlky vylézt neuměl tak jsme nespěchli.Postel má nízkou cca 20cm nad zemí.
My přesunuli Helenku ve 2,5 letech… ale ona je nešplhací typ, nepokoušela se vylézat…
My máme postýlku s vyndávacími 3 šprušlemi, Vojta v ní spal do 2,5 let s námi v ložnici - večer do ní nalezl a ráno zase vylezl (případně uprostřed noci směrem do naší postele
). Pak jsme mu udělali pokojíček a rovnou i postel 160 cm se zábranou, ale tu už asi odděláme, mně tam vadí, nemůžu si k němu pořádně sednout
![]()
tak my dělali malému nový pokojík ve dvou letech a rovnou šupajdil do nové postele. Normálně jsem uvažovala taky o zábraně, páč sp celkem divoce, ale nakonec není ani třeba, protože ten pokojík máme malinký a těsně na postel naléhá skříň, pak je kousek místa, uprostřed žebřík (je to patrovka) a zase kousek místa. Takže moc prostoru pro padání tam nemá
samozřejmě, že kdyby se hodně snažil, tak sadne i z tama, ale zatím se nám to od listopadu nestalo.