Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj kde jste nechavaly nastrelit nausnicky v plzni,byla jsem na poliknice , a tam to nedelaji jenom pichaji a to nechci to boli,pry to delaji nekde ve meste nevite kde?A do salonku ja nevim s 15-cti mes.ditem se mi moc nechce tak ![]()
veras píše:
Ahoj kde ste nechavaly nastrelit nausnicky v plzni,byla jsem na poliknice , a tam to nedelaji jenom pichaji a to nechci to boli,pry to delaji nekde ve meste nevite kde?A do salonku ja nevim s 15-cti mes.ditem se mi moc nechce tak
Ahoj sice nejsem z Plzně, ale koukám že máte stejnej problém.Taky nám je ted 15. měsíců a ještě nemáme náušnice, ale ted bude nějaké očkování…a to mě bylo řečeno, že mezi tí „NENASTŘELOVAT“..kvůli reakcim-budou nějak 2 vakcíny za sebou v měsíčním rozestupu, tak asi až pak. Jo, a taky by nemělo být dítě nějak nemocné a pak nechodit na bazén.
Tak si tak někdy říkám, že se snad nedočkáme..pořád jsem to odkládala „očkováni, bazén nemoc“, náušnice už máme koupené od roka - ale chci nechat natřelit pro tak velké dítě je to asi nejlepší. ![]()
Naše dr. taky nenastřelovala, jen píchala a to sem nechtěla s tím jsou jen samé problémy a práce, tak sem se zeptala známích a obvolala jiné dětské dr. a bez problémů je malé nastřelila, ikdyž k jsme k ní nechodily. Nastřelování je lepší v tom, že se nemusí mazat a projíždět dirka naušnicí (neteřím to i hnisalo), jen se nastřelí a za 3týdny jsme přendávaly nastřelovací naušnice za svoje koupené ![]()
Taky jsem jednoznačně pro nastřelení..Nejsem z Plzně,ale je potřeba podívat se na internet,obvolat lékaře,poptat se známých.U nás nastřeluje náušničky dětem kožní lékařka,má na to vyhrazenou hodinu týdně.S dítětem bych do salonku určitě nešla.
No ja taky nechci jit prave s malou do salonku,ja chci taky nechat radsi nastrelit aspon to tak neboli,no uvidime az pojedu zase do plzne tak budu hledat kde mi konecne nastreli pro malou nausnicky
my uz deme na posledni ockovani ted v dubnu ![]()
Lalusek: hmmmm… tak my máme píchané (asi měsíc po první hexe) a žádný problém s tím nebyl… Dcerka dvakrát kvíkla (při každém bodnutí jednou), náušnička se protáhla zároveň s jehlou, takže na každé ucho jedno píchnutí a bylo… Hojení spočívalo v týdenním mazání oušek Framykoinem… bez bolesti a bez pláče… ![]()
Ale možná jsme prostě měly štěstí…
Příspěvek upraven 08.02.22 v 15:02
Ahojky,
v Plzni nastřeluji naušničky MUDr.Kastnerová, je to na Denisově nábřeží,byl to fakt fofr a žádný problém nebyl.U první je máme píchané,taky bez problému,ale byla tam krev, u nastřelení ani kapička ![]()
Ahoj tak my taky nejsme z Plzně,ale z Tachova a u nás to jeden den v týdnu nastřelují v klenotech, dělá to bývalá zdravotní sestřička, doporučila nás tam doktorka,malá má naušničky někdy kolem 6 .měsíce po třetím očkování Hexa vakcíny
kačenka1 píše:
Ahojky,v Plzni nastřeluji naušničky MUDr.Kastnerová, je to na Denisově nábřeží,byl to fakt fofr a žádný problém nebyl.U první je máme píchané,taky bez problému,ale byla tam krev, u nastřelení ani kapička
BohunkaP píše:
Lalusek: hmmmm… tak my máme píchané (asi měsíc po první hexe) a žádný problém s tím nebyl… Helča dvakrát kvíkla (při každém bodnutí jednou), náušnička se protáhla zároveň s jehlou, takže na každé ucho jedno píchnutí a bylo… Hojení spočívalo v týdenním mazání oušek Framykoinem… bez bolesti a bez pláče…
Ale možná jsme prostě měly štěstí…
My máme naušníce píchnuté už od 5.týdne (samozřejmě po konzultaci s mudr.).Taky žádné hnisání,jen mazání Framykoinem a občas protáčení.Dirky se zahojily rychle a jsou hezky malé
Jinak u nás nastřeluje pediatr.
Právě mě odradila od toho sestra, že s tím měli problémy, tak sem šla na prostřelení. Ale tak třeba oni měli zrovna tu smůlu, že jim to hnisalo a nechtělo se to zahojit. My sme je dávali ve 3.měsícicí a bez problémů, jen měla ten den zarudlé kolem dírek a pak už nic.