Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Mám doma holčičku - mulatku ![]()
Na pár věcí jsem moc zvědavá. Třeba kdy se změní vlásky na kudrnaté - jestli vůbec. U manžela je to jasné,ale i já mam vlasy vlnité a malá zatím nic.Jen když se koupe tak se trošku zvliní.Taky barva očí by mě zajímala.Já mám teda modré,ale vážně nečekám,že by dcera měla po mně
Spíš tak nějak doufám,že by mohli být zajímavější něž jen hnědé po tatínkovi.
No a hlavou se mi taky honí otázka šikany.Bude to mít v dnešní době dcera těžké?jak jí na to připravit?
Díky ![]()
Já mám taky kudrnáčka
. Narodil se s rovnými vlástky. Tchyně mi říkala,že do třech měsíců asi vypadají a porostou kudrnky. Jenže jemu nevypadali, ale začli se postupně kroutit. Nejdřív jak píšeš - po koupání lehká vlna na konci-to jsem si říkala, že je to z toho, jak je má dlouhé
Asi tak na 5ti měsících už ale bylo jasné, že budou kudrnaté. No, ale třeba to má každé mimi jinak a Erin ještě zkudrnatí. Zajímalo by mě, kdy nejdéle se změnili vlásky z rovných na kudrnaté. My už to máme jisté. No a jak připravit do školy? To taky nevím ![]()
Jo,ještě bych dodala, že ve předu to má zatím spíš takové vlny, pořádné kudrnky (opravdu jak pudlíček) to má vzadu, ale postupuje to ![]()
Jéé holky mně se tak líbí mulátci!!!! Já bych se té šikany zas tak nebála, v dnešní době už je to jiné, i tím, že je u nás docela velký příliv cizinců.
Ahoj holky,souhlasím s Deridou,že v dnešní době se toho bát nemusíte. spíš si myslím,že pak budou o to víc zajímavý, než jejich vrstevníci..Takže budou ve výhodě ![]()
Kakiko teda to máš doma pěkného vlasáčka
Mě příjde,že Erin vlasy nevyrostly ani do délky od narození.Dlouhé vlásky by se daly počítat na prstech.
No ale lehký náznak vlnek tam fakt je
Ale asi s těmi vlásky bude pěkná práce,vid?
Taky teď spoléhám na to,že už mulátci nejsou za exoty.Že je všude vidět hodně dětí z různých „menšin“ a není žádný problém.Ale jak víme,děti umí být zlé a tím spíš,pokud jim to do hlavy nasadí nějaký nerudný dospělý (těch tu je stále dost)
PS: foto je teď z února,vlásky fakt nic moc ![]()
Tak to jí fakt moc nepovyrostli, ale to nejspíš přijde. A pak se asi i zkroutí, protože mi přijde, že Lukymu ty rovné právě „odrůstají“. Něco tedy i vypadalo, ale to spíš jen vzadu. No, buď ráda, protože to co má na hlavě Lukášek se nedá učesat, vypadá pořád jak vrabčák a jak se to pod čepicí zacuchá, to asi nemusím ani říkat. Jednou to nejspíš bude dělat jako jeho taťka - nečesat ![]()
Jéé to je kočička
Je moc hezounká. Můj brácha měl ve třídě vietnamce a nikdy nebyl žádnej problém ohledně šikany, zapadl úplně v pohodě. Odkud je manžel?
jo tak mě mamka stříhala na „pepika“ právě kvůli těm kudrnatým ocáskům
ale i tak se na ně těším.
Manžel je z Madagaskaru.
ahoj ač je dnešní doba v mnohém jiná stále si myslím ,ž eodlišné děti to nemají snadné, někde v anglii by to bylo asi jednodužší,ale je na rodičích jak se rozhodnou, je to vaše volby a dítě buďto bude trpět nebo bude natolik silné ,že to zvládne, každopádně v čechách to asi nikdy bez problémů nebude, stále tu převládají určité předsudky a ty lidem z hlavy jen tak nevytlučete. Přeji ať nikdy nenarazíte na blbce a at děti netrpí,nezaslouží si to.
Já bych se té šikany zase tolik nebála. Když narazíš na blbce a nebudeš se mu líbit, tak máš prostě smůlu a je jedno jakou máš barvu pleti. Viz moje vlastní zkušenost, já jsem si ve škole užila jenom proto, že jsme neměli na značkový oblečení. Malá je moc hezoučká a že jí moc nerostou vlásky se nediv, někde jsem četla, že černochům rostou hodně pomalu oproti nám, spíš bych čekala, že se jí časem začnou vlnit, má k tomu dispozice z obou stran.
Já mám hodně vlňatý vlasy, manža ne a dcera je má zatím rovný, když se narodila, tak měla šedomodrý oči jako můj brácha, teď má už asi definitivně zeleno-hnědý.
Kakika : Sestřenice měla do 17ti rovné vlasy a pak se jí zkudrnatili,ale fakt hodně:-) Říkala mi ,že snad až do puberty se můžou vlasy změnit,ale to se asi moc často nestává:-)
Mně taky vlasy hodně zkudrnatily až v pubertě. A teď je fenováním spíš narovnávám, ale trochu vlhko a už říkám, že mám na hlavě skoro květák. Ale u vás to bude určitě už v dětství.
ahojky,
za několik týdnů se mi narodí první baby a taktéž mulatka a musím říct, že jsem hodně vyděšená jak bude vypadat - vlasy, pleť, oči … Okolí se klepe až malou uvidí a já se toho obávám ![]()
Holčička tedy kouzelná, moc a moc ![]()
Já jsem nedávno narazila na diskuze ohledně mulatů a i kamarádka černoška mi říkala, že tyto děti do roka víc ztmavnou a vlasy se jím zvlní (ale zase, samozřejmě záleží na genetických dispozicích)
ahojky, tak třeba můj švára byl jako malý blonďaty s rovnými vlasy o pár let tmavovalasý a v pubertě měl na hlavě takový ten kudrnatý květák
teď je úplně na krátko takže se to fakt může ještě hodně dlouho měnit.
Co se týče šikany tak si myslím že dnes je možná větší než dřív jen mi přijde že z nejrůznějších důvodů - některé děti jsou tlusté, nosí brýle, nemjaí značkové oblečení, nejsou třeba tak suveréní apod. děti umí být zlé a myslím si že na to musíme naše děti připravit všechny a je jedno jakou mají pleť, je to hodně o osobnosti dítěte - si myslím ![]()