Dítě - mulat :-)

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5021
10.3.10 09:25

Máme v rodině mulatku, je jí deset, je to krásná holka…asi do 15ti měsíců měla vlasy rovné a krátké, pak se rozrostly, teď má krásné, zvlněné, husté vlasy…je tmavá dost, na první pohled je jasné, že je mulatka (má růžové dlaně).

Co se týče šikany, já osobně si opravdu nemyslím, že děti jsou zlé.Dokonce jsem na tohle tvrzení alergická.A nejsou to nějaké iluze mládí, s dětmi jsem pracovala, mám své vlastní, znám plno cizích.Spíš je to tak, že ohleduplnost, empatie, tolerance a takt se děti musí naučit, nějakou dobu to trvá a závisí to hodně na dospělých, jak to dopadne.
Neteř s barvou pleti nikdy mezi dětmi problémy neměla, je přátelská, společenská, šikovná…není to o barvě pleti, děti si více všimnou jiných „nenormalit“…jediný, s kým měla za celých deset let problém byla jedna paní učitelka ve školce.Čili na blbce se narazit dá, ale to už není jen o barvě pleti…

Tak neboj, bude to dobré a vyroste ti doma krásná slečna. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.3.10 22:09

Moc děkuju, malá je náš poklad :-)

Judycum: děkuju za zkušenosti.Co se týká te empatie a ohleduplnosti,souhlasím s tím,že je třeba k tomu děti vést.I tak si myslim,že prostě děcka někdy, i přes dobru výchovu, „škodí“. Vzpomínám si sama na sebe a podotýkám,že mě naši vychovávali v dobrém duchu těch všech věcí,co jsi napsala :-)
Ale tak já doufám,že moje obavy jsou zbytečné.Nic méně co bych byla zač,kdybych o tom nepřemýšlela dopředu :mrgreen:
Stejně jsou ty naše děcka úžasný,co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radu23
10.3.10 22:35

Ahojky,tak já mám tříletou dcerku(táta,manžel rom) možná je snědější než ostatní děti,ale spíše barvou pleti po mě bílá, kukadla a vlásky hnědé po tatkovi.Co mě celkem zarazilo, tuhle přijela ze školky, vyhrne si triko, pohladí si bříško a povídá…maminko já ale nejsem hnědá… :think: Tk nevím jestli děti už v jejim věku tohle řeší,nebo jestli to byl jen takový výplod její dětské fantazie(mimochodem ona toho taky nažvatlá)no ale fakt mě to celkem dostalo.Přirozeně jako máma mám oprvdu starost aby v životě kvůli tomu, že je na půl romka neměla tady hlavně v čr trable.Jsme slušná pracující rodina, ale takovej ten strach (z rasismu)o dceru tam prostě je. Radka.

• Citovat
  • Upravit
3412
11.3.10 07:24

Maci taky si myslím, že dneska to už o barvě tak není, hlavně pokud jsou spolu děti od malička, tak to pak skoro ani nevnímají.
Taky myslím, že je důležité v dítěti vypěstovat nejen úctu ke starším, ale také sebeúctu ;-)
Děti dokáží být zlé a dokáží šikanovat pro jiné věci a kolikrát naprosto hlouposti. Já osobně bojovala za místo v kolektivu protože jsem byla ta z vesnice (chodila jsem do školy do města), ta která se oblékala do neznačkových věcí, neměla ty drahé hračky co ostatní a navíc jsem byla svá už od mala a nehodlala jsem si hrát na někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
12.3.10 22:33
Miarei píše:
Maci taky si myslím, že dneska to už o barvě tak není, hlavně pokud jsou spolu děti od malička, tak to pak skoro ani nevnímají.
Taky myslím, že je důležité v dítěti vypěstovat nejen úctu ke starším, ale také sebeúctu ;-)
Děti dokáží být zlé a dokáží šikanovat pro jiné věci a kolikrát naprosto hlouposti. Já osobně bojovala za místo v kolektivu protože jsem byla ta z vesnice (chodila jsem do školy do města), ta která se oblékala do neznačkových věcí, neměla ty drahé hračky co ostatní a navíc jsem byla svá už od mala a nehodlala jsem si hrát na někoho jiného.
:palec: :-D :palec:
Ono to zas někdy člověka i posílí.Nechci malé prosekávat cestu životem,aby to měla jednoduché,ale mrzelo by mě,kdyby se setkala s nějakým zlým blbečkem.Ale tomu se asi nevyhneme,takže jí chci nějakou formou připravit na možnosti no.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
6.4.10 23:02

Miarei moc gratuluju k narození děťátka.Holčička,že?
Ať je zdravá,krásně roste a dělá vám jen samou radost :-) :andel:
Dej vědět,jak vám to jde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
7.4.10 09:33

Maci jj holčička a pěkně se nám jí podařilo „namíchat“ :-)

Díky za přáníčko … zatím nám to jde dobře, je hodná … ale časem asi bude pěkně rozmazlená, protože jsou všichni kolem z ní úplně poprdění :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
7.4.10 21:25

No je nádherná,kočinka malinkatá.Ani se nedivím,že jsou z ní všichni hotový :) Taky to zname.První vnučka u nás :-)
Dobře že se vám daří.Už se těším jak vám bude růst do krásy :wink: Mimochodem mě dcera moc podobná není.Jen občas nějakou grimasou,ale myslim že mám ještě šanci,hihi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
8.4.10 07:33

U nás je to první vnučka z maminčiny strany a druhá z tatínkovi strany. No a dědeček si vyřizuje vízum, aby se na ní mohl přiletět podívat :-)
No mě podobná není vůbec, dělám si srandu, že jediné co má po mě je pipka :lol:
Díky za přáníčko a tobě ať malá taky roste do krásy, což zaručeně poroste, jsou to krasavice :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.4.10 09:05

Jo tak s tou pipkou máš pravdu :wink:
My jedeme za babičkou letos v listopadu.To už bude Erin skoro 1,5 roku,tak jsem na to zvedava. Od nás je to první vnučka vůbec :-) Jinak se snažíme taky aby se naučila manželovu rodnou řeč.Mluví na ní a vypadá to,že už i hezky rozumí.Čeština je v převaze,ale tak snad se to chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2532
20.5.10 09:33

ahojky, můj názor jen tedy poněkud jiný… já sama jsem se tedy nikdy nepotkala přímo se šikanou kvůli tomu jak vypadám, ale spíše k hooodně posměškům atd… Děti v nižším věku to moc nevnímají, také si mě nikdo nevšímal, až do té doby, než jsem nastoupila do 5-6třídy, tam už jsou ty děti v takovém tom věku, že jsou zvídavější a hodně se ptají… a posmívají a ona je taková a my ne a proč..no hruůůůza :oops: Teď mám také svoji malou holčičku (2,5) a je mi tedy dost podobná, ale tak jako já vypadat určitě nebude, děti se mění, i když bych chtěla, aby ji to zůstalo a byla také „zajímavá“ :-) Dnes je to ale jiné, jak někdo napsal, už je tu tolik cizinců a lidských ras, že je to až normální… :-) Já se dodnes potkávám s nepříjemnými dotazy.. ale jak mi jednou můj kamarád řekl.. „hezkých lidí je málo, ale zajímavých ještě míň!“ docela mi to pomohlo a snažím se mě brát takovou jaká opravdu jsem a lidi kteří mě znají a mají mě rádi přeci pro to JAKÁ jsem a ne jak vypadám… :mavam:
tak se toho tak nebojte.. každý musí bojovat ať už je nebo není nějak jiný… :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.6.11 08:35

ju máš krásnou princeznu mam doma taky takovou je nám měsíc tatínek je zambo tedy potomek indianky a afroameričana takže malá je vlastně míšenka taky mě dost vyděsilo že nebyla tmavá hned po narození teda ne tak jak sem čekala ale doktorka mě ujistila že je to otázka času tak uvidíme ale za ten měsíc ztmavla až dost a vlásky po koupání kudrnatá až běda přez den se jí to natáhne ale chudák podědila po mě takovej ten lízanec ve předu a ofinka jí jde nahoru kolmo sama vím jakej je s tím problem naštěstí jako kadeřnice mam praxi a na afro vlasy taky tatovi ještě když sme s polu žili jak francouzký copánky tak dredy chce to trochu trenovat ale dá se to jinak přeju ať vám rostou jako z vody miminka i vlásky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
6.6.11 11:52

Kriisko
neboj, ztmavne, to záleží na genetice jak moc. Malá se mi furt vybarvuje a navíc se ještě opaluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
6.6.11 20:57

Ahojky,
máte všechny strašně krásný děti.:kytka:
Všechny děti jsou krásný, ale mulátci jsou nejkrásnější. :-D :srdce: Já mám doma malýho arábka. Je celej " tatínek"

• Citovat
  • Upravit
25007
6.6.11 21:16

To jsou krásný děti :huban: :palec:
sama si myslím, že děti s exotickým vzhledem a jménama dřív nebo později někde narazí, ale je jen na rodičích, aby je dobře do života připravily, vysvětlily původ a důvod trošku jiného vzhledu..

Příspěvek upraven 05.10.13 v 18:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect