Kdy přestane se vším mlátit?

921
15.3.10 17:25

Kdy přestane se vším mlátit?

Ahoj,
můj syn již od té doby, co se naučil držet v ruce a hlavně pouštět z ruky hračky toto neustále dělá. Několikrát za den řešíme, že opravdu silou háže hračky a i ostatní věci, co mu přijdou pod ruku, na zem. Máme plovoucí podlahu, takže to „krásně“ rachtá a syn má moc rád takovéhle zvuky. Nicméně ani já, ani manžel a stoprocentně ani sousedé pod námi tento zvuk nemilujeme. Říkala jsem si, že ho to časem pustí, že je to jen vývojový krok, ale stále se to zhoršuje a teď už hází věci na zem schválně. Už za to dostává na zadek, což je strašné, vždycky se mi z toho chce zvracet. Ale domluva neplatí, to se jen usměje a jde to udělat znovu. Dokonce i chvíli poté (v řádu minut), co dostal na zadek, tak to udělá znovu.
To mlácení se vším není v nějakém amoku nebo třeba po nějakém mém zákazu, on si tak prostě hraje :-(

Kdy to přestane? Jak jste si s tím poradili vy? Už jsem z toho na palici, syn je jinak hodný, sice hodně živý, ale nemyslím, že by byl zlý.

P.S.: To samé je mlácení s hračkama do různých povrchů - televize, skleněná výplň ve dveřích apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
15.3.10 17:33

Neboj, přejde to, zkus to chvíli ignorovat. Určitě ho baví, že tě vytáčí. Naše holky to taky dělaly a už to nedělají, ale upřímně si nepamatuju, jak dlouho to trvalo. Ale já všechno řeším tak, nebo se o to aspon snažím, že jim to jednou až dvakrát vysvětlím, pak několikrát počítám do 5 a pak je na zadek nebo přes ruce a pak už jen ignoruju a to zabírá nejvíc.
Tak ti držím palce

• Citovat
  • Upravit
6421
15.3.10 20:39

U nás pomohlo, pokud malá hodila s hračkou na zem, hračku sebrat a říct, že když s nimi hází na zem, tak je dáme sousedovic chlapečkovi. Hračku jsme vždy schovali. Samozřejmě se nesmí vrátit když začne plakat, chce to vydržet, jistě to párkrát zkusí, ale pak přestane, začne se bát o hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
15.3.10 20:59

Našemu lumpíkovi budou 2 roky a dělá to samé…a s velkou radostí!!! Když s tím začal, říkala jsem mu ať hračku, popř. něco jiného sebere a položí na stůl a on poslechl :potlesk: jenže posl. dobou vyloženě provokuje a odmlouvá..prostě řekne NE!!! A je to vyřízený :cert: tak doma jen doufáme, že ho tohle telecí období brzy přejde! A Vám držíme taky pěstičky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.3.10 13:00

Míša to dělá taky. Zase připravit ho o tu radost s něčím mlátit a házet se mi zdá jako kruté týrání :mrgreen: takže jsem mu pořídila hračky, u kterých to až tak nevadí. Má nafukovací bazén a v něm hafo míčků, pak může házet plyšákama (ale to není taková zábava) nebo má plastový kužel s kroužky a když omrzí navlíkání, s oblibou kroužky hází po pokoji a řehtá se jak se kutálí :roll: A strejda mu dokonce daroval třískací hračku -zatloukadlo. Ostatní nevhodné věci s kterýma má choutky třískat a nereaguje na nenene prostě zabavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.3.10 20:40

to my nejraději lezeme v kuchyni do šuplíku a vytahujeme vařečky,cedníky, paličku na maso!!! :cert: a boucháme s tim do čeho se dá… :think: ale stále doufáme, že to mladýho pána přejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
7.5.11 22:33
Tak jsem konečně našla diskuzi,co jsem potřebovala.Malej mlátí se vším,hazí to všude,i po mě .Jednou se mi trefildo zubu-au a jednou do nosu-to taky bolí.
zdenkak píše:
Ahoj,
můj syn již od té doby, co se naučil držet v ruce a hlavně pouštět z ruky hračky toto neustále dělá. Několikrát za den řešíme, že opravdu silou háže hračky a i ostatní věci, co mu přijdou pod ruku, na zem. Máme plovoucí podlahu, takže to „krásně“ rachtá a syn má moc rád takovéhle zvuky. Nicméně ani já, ani manžel a stoprocentně ani sousedé pod námi tento zvuk nemilujeme. Říkala jsem si, že ho to časem pustí, že je to jen vývojový krok, ale stále se to zhoršuje a teď už hází věci na zem schválně. Už za to dostává na zadek, což je strašné, vždycky se mi z toho chce zvracet. Ale domluva neplatí, to se jen usměje a jde to udělat znovu. Dokonce i chvíli poté (v řádu minut), co dostal na zadek, tak to udělá znovu.
To mlácení se vším není v nějakém amoku nebo třeba po nějakém mém zákazu, on si tak prostě hraje :-(

Kdy to přestane? Jak jste si s tím poradili vy? Už jsem z toho na palici, syn je jinak hodný, sice hodně živý, ale nemyslím, že by byl zlý.

P.S.: To samé je mlácení s hračkama do různých povrchů - televize, skleněná výplň ve dveřích apod.)

Uplně jsem si myslela,že píšeš o mém Honzíkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
7.5.11 22:35
ZuzaM píše:
U nás pomohlo, pokud malá hodila s hračkou na zem, hračku sebrat a říct, že když s nimi hází na zem, tak je dáme sousedovic chlapečkovi. Hračku jsme vždy schovali. Samozřejmě se nesmí vrátit když začne plakat, chce to vydržet, jistě to párkrát zkusí, ale pak přestane, začne se bát o hračky.

No,to taky zkusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.5.16 21:39

Vnoučkovi jsou dva a pořád to miluje, tuhle mi třísknul dvěma lahvemi o sebe, to bylo vážně super. Ale dostal řehtačku a koupila jsem mu nákupní košík, on za jízdy vydává podobné zvuky, jako řehtačka a už nemlátí věcmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí