Ve 2,5letech nespí celou noc

5648
11.3.10 13:48

Ve 2,5 letech nespi celou noc

Hezky den, nejsem zoufala.Jen se chci zeptat.Mate nektera zkusenost s vasim ditetem,ze by chtelo i v noci mlicko. Nasemu Tomovi budou v cervnu 3 roky a porad nespi celou noc. V noci se budi a chce „nami“,tim mysli mlíko.Zkusila jsem mu dat misto Nutrilonu obyc. mliko a klidne ho vypil,takze jedna starost je pryc - mame posledni baleni a koncim s Nutrilonem,ale jak ho to mliko odnaucit uplne.Neukecam ho na caj.Nekdy pomuze,ze mu reknu,ze ho jdu udelat a jdu na WC napit se a on mezi tim usne,ale tak kolem pate hod. rano ho uz neukecham.Uz jsem zkusila vsechno.Precetla jsem si i knizku Detsky spanek v ot. a odpovedich.Davala mu pit o hodinu driv,aby se nevzbudil,ubirala jsem davky atd.Ale nic,zadny pokrok.Poradte!!! Zatim mi to nevadi,ale chtela bych ty krasne noci uz konecne zazit.Jo taky si myslim,ze by treba pomohlo.Nedavat ho v poledne spat.Kdyz nespi,tak je noc trochu lepsi,ale uplne nespat kazdy den,to jeste nevydrzi. No a jeste spi s nami,tak treba svuj pokoj (ten teprve bude cca za 3m.) by bylo taky reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
11.3.10 13:55

My jsme tvrdí, Maty má lahev s vodou v postýlce a nic jinýho prostě nedostane.
Tvrdí se, že samostatnej pokoj pomůže, to my vyzkoušet nemohli, takže nevím.
Celou noc mi Maty prospí asi od dvou let (sem tam se ještě vzbudí, maximálně jednou týdně), už jsem byla zoufalá, zkoušela kde co. Zabralo jen trvdě si trvat na svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
11.3.10 14:24

Ahoj,

obe deti mely lahev UM kolem treti rano az do tri let…me to nijak nevadilo, jen jsem nachystala mliko a ony si to samy vypily. Pokud te to obtezuje, tak bude treba nepodlehnout natlaku a vydrzet. U nas to u obou kolem toho tretiho roku odeznelo. Potom jsme ale stejne vstavali kvuli nocnim desum, curani, atd. Teprve kolem toho ctvrteho roku je to v pohode.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
11.3.10 14:29

U nás doma to neznám,byl „tvrdej režim“ od začátku,nééé ani nám to nedalo moc práci,ale švagrová holčině povolovala mlíčko i v noci jedno dvě a nespala celou noc ještě ve 4letech pak už sama psychicky nezvládala neb malá nespala ani přes den(myslela si že když zruší denní spánek tak že bude spát v noci :roll: )
hm tak potom z jejich postele putovala do vlastního pokoje párkrát pořvala ale za tři dny pochopila že v noci prostě nepochodí a byl klid.

Budu ti držet pěstičky ať spí co nejdříve celou noc musí to být očistec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
11.3.10 14:41

Loudalko Mikuláš teda v noci nepije, ale celou noc taky většinou nespí a tak 1-2× přijde na inspekci do ložnice.
Bohužel máme asi notorický nespavce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.3.10 15:35

Přestěhovat a v noci na něj nereagovat. Náš starší se v noci budil do svých 25 m, přestěhovali jsme ho (konečně) a byl klid!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
12.3.10 09:45

ahoj, meli jsme stejny problem, mala chtela kojit 2× za noc, kdyz rostly zuby i 10×…uz jsme byli na mrtvici..spala a spi porad s nama. ale nekdy ve 13m jsme ji proste v noci nechali byt, nereagovali, delali mrtvi brouky, rvala tak 15minut, ale ne placem ale nastvanim jako. druha noc vyrazne lepsi, rvala 5 minut a od 3. noci spime cele noci..uz 5 mesicu…obcas hekne, jednou za x dni se probudi, ale hned zas po minute spi, nic nechce…nekdy ji chytnu za rucicku, kdyz vykrikne ze spani-asi se ji neco zda, ale jinak POHODA!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
12.3.10 10:27

My teda za Matych chodili/chodíme. Pohladíme, řekneme, že je noc a že se spinká, a odejdeme i kdyby se na hlavu stavěl. Mě totiž přišlo blbý nechat dítě řvát samotný ve tmě, bála jsem se, že by se třeba potom bál.
Ale tímhle názorem jsme si asi trochu zavařili - když sem tam čtu postupy řešení podobných problémů. A to jsme podle mě ještě celkem tyrani :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
12.3.10 12:41

Tak určitě noční pití zrušit, tak velký prďola už v noci pít nemusí, nabídnout mu maximálně vodu. Kamarádka, taky psala, že malý dvakrát v noci vstává, že má hlad, ale pak taky zmínila, že se přes den v jídle nimrá. Bodejď by ne, když se pak doplní mlíčkem v noci. Taky jsem jí poradila, prostě nedat, dát napít vody a vydržet, brzo pochopí, že v noci se spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
12.3.10 12:43

Malý kontrolor, jo? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22037
12.3.10 13:50

Tak u nás se nad tímhle nediskutuje - do postýlky patří voda na napití, jinak nic… jinak vlezou na zoubky Kazizubkové, rozkoušou je a pan zubař se bude zlobit… :mrgreen:
V tomto věku je jediné řešení… prostě nedat… dítě už je schopné tomu rozumět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
12.3.10 13:50

taky jsme na tom podobně,malý docela spával,budil se 1× za noc,jen si pocucal pití usnul,ale pak onemocněl,byli jsme dlouho v nemocnici,nejedl takže musel aspoň pít a navykl si až tak že pije v noci do teď a ne málo…asi 400ml…někdy víc,někdy mín,ale je to i tím jaké máme teplo v ložnici,no každopádně se snažím redukovat že mu pití nedám,takže vypije nějakou 100 pití,vesměs vody,…no ale už aby spával celou noc,někdy je to fakt otravný,teda v to doufám,až budu chodit na směny na dvanáctky tak mě picne… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
12.3.10 14:33

DIky moc za radu! Mne to nijak neobtezuje. Je to jen max. jednou za noc. Doby,kdy jsem nandavala dudlika kazdou hodinu jsou pryc.Spis jsem se chtela zeptat,jak jsou na tom jine deti.Tak to zatim necham byt,treba to odezni samo.Vyrvat ho nechci nechat,protoze spime s manzeleme v jednom pokoji a on pak rika,ze uz k nemu chtel vstat,aby byl klid.Asi manzu vyhostim do loznice jako pri odnaucovani na dudlik a bude tvrdy rezim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.3.10 16:18

vsem kteri maji problem se spanim deti doporucuji knizku nespavost od Eduard Estivill- muj syn - 23 mesicu-se budil 3× 4× za noc a vzdy usnul az kdyz dostal mlicko, po aplikaci rad z knizky , ktera je na bazi dochazeni za ditetem po urcitem intervalu a ubezpeceni ho ,ze neni samo… spime celou noc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sam08
25.3.10 22:26

V nemocnici mi doporučili být DŮSLEDNÁ a nechat ho vyřvat, třeba i půl hodiny. Taky jsme pořád „mlíčkovali“ a já už z toho byla zoufalá, nespala jsem. Drásalo mi to nervy, ale vydržela jsem a výsledek se dostavil asi po 5 dnech. Večer žádné mlíčko, v noci spinká jak dudek… Před usnutím mu dáváme do postýlky dětskou láhev s jahodovou šťávičkou a když se v noci vzbudí, napije se sám a je klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML